Britt

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Negroni kwarktaart

Een kwarktaart geinspireerd op de bekende Negroni cocktail. Met gin, rode vermouth en campari. De taart is net als de cocktail niet zoet, maar juist licht bitter van smaak

Bereiden

20 min

Opstijftijd

150 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

12 taartpunten

Voorbereiden

  1. Stap 1

    Leg het bakpapier op de bodem, zet de rand erop en sluit de springvorm.

  2. Stap 2

    • 60 g boter

    • 1 pak Dr. Oetker Kwarktaart Naturel

    Smelt de boter en voeg hier het zakje met kruimelbodemmix aan toe. Roer door elkaar en verdeel over de bodem van de vorm. Druk met de bolle kant van een lepel de bodem stevig aan. Zet de vorm 10 minuten in de koelkast.

Negroni kwarktaart maken

  1. Stap 3

    • 100 ml campari

    • 100 ml gin

    • 100 ml rode vermouth

    • 100 ml water

    Doe het water, de gin, campari en rode vermouth in een beslagkom.

  2. Stap 4

    • 500 g kwark

    • 200 ml slagroom

    Voeg dan de kwark en ongeklopte slagroom toe aan het mengsel. Mix op de hoogste stand 2 minuten door.

  3. Stap 5

    Schenk het Negroni kwarktaart mengsel over de kruimelbodem en laat de kwarktaart ongeveer een uurtje opstijven in de koelkast.

Kwarktaart decoreren

  1. Stap 6

    • 1 blaadje Dr. Oetker Gelatine

    Na een uurtje week je het blaadje gelatine in koud water.

  2. Stap 7

    • 15 ml campari

    • 15 ml gin

    • 15 ml rode vermouth

    Verwarm de gin, vermouth en campari op laag vuur. (15 ml is ongeveer 1 eetlepel).

  3. Stap 8

    Neem de pan van het vuur. knijp het blaadje gelatine uit en laat het oplossen in de drank.

  4. Stap 9

    • 1 potje sinaasappeljam (of -marmelade)

    Meng het hele potje marmelade of jam hier goed doorheen. Neem de kwarktaart even uit de koelkast en spreid de marmelade in een egale laag uit.

  5. Stap 10

    Zet de Negroni kwarktaart terug in de koelkast en laat de kwarktaart nog minimaal twee uur opstijven.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.