Cathy

Decoratie- en bakster van Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Naked Red Velvet Cake

Red Velvet Cake op z'n mooist. Een prachtige laagjestaart gevuld met heerlijke (zelfgemaakte) frambozenmousse en romige topping.

Bereiden

120 min

Baktijd

55 min

Niveau

Uitdagend

Aantal

18 taartpunten

Frambozenmousse maken

Elektrisch 160°C / Hetelucht 150°C

 1. Stap 1

  • 3 blaadjes Dr. Oetker Gelatine

  • 40 g witte basterdsuiker

  • 75 frambozen

  • 2 el frambozenjam

  Leg 3 blaadjes gelatine in een bakje koud water. Prak met een vork 75 gram frambozen fijn. Doe de geprakte frambozen, de basterdsuiker en de frambozenjam in een steelpan. Verwarm het. Knijp een blaadje gelatine uit en laat deze, al roerende, oplossen in het frambozenmengsel. Is deze opgelost, voeg de volgende blaadjes een voor een toe. Laat dit frambozenmengsel afkoelen in een kom.

 2. Stap 2

  • 250 ml slagroom

  • 1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker

  Mix de slagroom met het zakje vanillesuiker tot een mooie stevige frambozenroom. Meng het afgekoelde frambozenmengsel voorzichtig met een spatel door de geklopte slagroom en laat verder opstijven in de koelkast, dit duurt ongeveer twee uur.

Red Velvet Cake bakken

Elektrisch 160°C / Hetelucht 150°C

 1. Stap 3

  Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor.

 2. Stap 4

  Maak 1 hoge bakvorm van de 2 bijgevoegde bakvormen. Maak eerst 1 bakvorm volgens de gebruiksaanwijzing. Schuif daarna de rand van de tweede bakvorm over de gemaakte vorm. Probeer de kartels zo min mogelijk te vouwen. Zorg dat de kartels goed, om en om, over de rand zitten. Zet de bakvorm alvast op de bakplaat van de oven.

 3. Stap 5

  • 2 pakken Dr. Oetker Red Velvet Cake

  • 4 eieren

  • 200 ml slagroom

  Doe de zakjes Red Velvet Cake mix, eieren en slagroom (200 ml) in een kom. Roer het geheel eerst rustig door tot een gladde massa die niet meer stuift. Klop daarna met de mixer op de hoogste stand in drie minuten tot een luchtig Red Velvet Cake beslag.

 4. Stap 6

  Verdeel het beslag over de bakvorm. Bak de Red Velvet Cake in 50-60 minuten gaar.

 5. Stap 7

  Controleer of de Red Velvet Cake gaar is door met een prikker in het midden van de taart te prikken. Als deze er schoon uit komt is de taart gaar. Laat anders de taart nog 5 tot 10 minuten verder garen. Laat de Red Velvet Cake na het bakken helemaal afkoelen.

Topping maken

 1. Stap 8

  • 200 g MonChou

  • 300 ml slagroom

  Doe de MonChou in een kom en mix deze met een mixer met garden glad. Voeg de zakjes toppingmix en 300 ml slagroom toe en mix het geheel, met de mixer op de laagste stand, in een halve minuut tot een dikke topping. Mix daarna ongeveer 2 minuten op de hoogste stand de topping luchtig. Doe het in de spuitzak. Vul de andere spuitzak met de frambozenmousse.

 2. Stap 9

  Verdeel met de spuitzak een laag frambozenmousse op de onderste taartlaag. Begin aan de rand en maak langzaam cirkels naar binnen. Leg hier een laag Red Velvet Cake op. Verdeel hier, op dezelfde manier, een laag witte roomtopping over. Herhaal dit nog een keer met de frambozen mousse. Zorg dat je een beetje witte roomtopping overhoudt voor bovenop de taart. Bewaar de Naked Red Velvet Cake tot het serveren in de koelkast.

  Extra Touch

  Maak er een mooie drip cake van. Hiervoor heb je extra nodig: 1 zakje Dr. Oetker Glazuur Roze: Voor deze variant verdeel je alle topping tussen de lagen, je hoeft geen topping op de bovenkant van de Naked Red Velvet Cake te doen. Strijk de zijkant van de Naked Red Velvet Cake glad met een mes. Zorg dat er geen topping of frambozen uitsteken. Snijd de bolling aan de bovenkant van het taartje, zodat je een vlakke bovenkant hebt. Verwarm het zakje 1 minuut in warm water en doe het roze glazuur in een schaaltje. Schep met een lepel wat glazuur op de buitenste rand van de bovenkant van de taart. Duw het voorzichtig over de rand, zodat de glazuur naar beneden lekt. Doe dit rondom de taart. Het glazuur dat je overhoudt, verdeel je over de bovenkant van de taart. Leg de frambozen daarop.

 3. Stap 10

  Verdeel vlak voor het serveren de rest van de topping over de bovenkant van de Red Velvet Cake en decoreer de topping met de achtergehouden frambozen

  Extra touch met roze drips

  Voor deze variant verdeel je alle topping tussen de lagen, je hoeft geen topping op de bovenkant van de Naked Red Velvet Cake te doen. Strijk de zijkant van de Naked Red Velvet Cake glad met een mes. Zorg dat er geen topping of frambozen uitsteken. Snijd de bolling aan de bovenkant van het taartje, zodat je een vlakke bovenkant hebt. Verwarm een zakje Roze Glazuur 1 minuut in warm water en doe het roze glazuur in een schaaltje. Schep met een lepel wat glazuur op de buitenste rand van de bovenkant van de taart. Duw het voorzichtig over de rand, zodat de glazuur naar beneden lekt. Doe dit rondom de taart. Het glazuur dat je overhoudt, verdeel je over de bovenkant van de taart. Leg de frambozen daarop.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.