Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Naked drip cake caramel

Een heerlijke, luchtige gevulde biscuittaart: met salted caramel botercrème, en een knapperige topping van popcorn en pecannoten.

Bereiden

90 min

Baktijd

30 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

10 taartpunten

Zelf een eenvoudige salted caramelsaus maken

 1. Stap 1

  • 1 blik gecondenseerde melk

  Begin een aantal uren of dag van te voren met het maken van de karamelsaus. Plaats het blikje gecondenseerde melk in een diepe pan gevuld met water (verwijder eerst het etiket). Zorg dat het blikje onder water staat en breng het water aan de kook.

 2. Stap 2

  • Snufje zout

  Zodra het water kookt breng je de temperatuur omlaag zodat je het water voortdurend tegen de kook aan houdt. Laat dit minimaal drie uur staan. Mocht het water onder de rand van het blikje dreigen te zakken, vul het water dan aan en breng weer tegen de kook. Na drie uur is je karamelsaus gereed. Voeg naar smaak een snufje (zee)zout toe.

Elektrisch 170°C / Hetelucht 170°C

 1. Stap 3

  Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.

 2. Stap 4

  Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de rand in met boter of bakspray.

  Lage springvorm

  Heb je een lage springvorm? Dan kun je de springvorm voor de zekerheid ophogen met een brede strook bakpapier. Vet de zijkant van de springvorm in. Knip een dikke strook papier en plak deze tegen de zijkant. Zorg dan de bovenkant ver uit steek, zo kun je je springvorm ophogen waardoor je minder kans hebt dat het beslag tijdens het bakken over de vorm rijst.

Luchtige naked cake bakken

 1. Stap 5

  • 1 pak Dr. Oetker Basismix Biscuittaart

  • 5 eieren

  • 50 ml water

  Doe Dr. Oetker Biscuitmix, de eieren en het water in een beslagkom en meng het geheel met een mixer op de laagste stand door elkaar. Klop het geheel daarna op de hoogste stand in 5 minuten tot een luchtig beslag.

 2. Stap 6

  Bak de biscuittaart in 30 tot 40 minuten in het midden van een voorverwarmde oven gaar en goudbruin. Laat de biscuittaart vervolgens op een rooster afkoelen en verwijder na 10 minuten de rand van de springvorm.

Luchtige botercrème maken

 1. Stap 7

  • 200 g roomboter

  Klop ondertussen de zachte boter op de laagste stand met de mixer met garden in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes.

 2. Stap 8

  • 250 ml melk

  • 2 zakjes Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème

  Voeg de melk en de mix voor de botercrème toe. Roer het geheel in ongeveer een halve minuut op de laagste stand door elkaar tot de massa iets dikker wordt. Ga met een lepel over de bodem en langs de randen van de kom zodat alle boter goed loskomt en door de botercrème gemengd kan worden.

 3. Stap 9

  Verdeel de luchtige botercrème in twee gelijke delen. Meng door een deel van de botercrème ongeveer een derde tot de helft van de gekarameliseerde gecondenseerde suiker uit blik. Mix op de middelste stand in circa 1 minuut tot een luchtige botercrème met salted caramel smaak.

 4. Stap 10

  Vul beide spuitzakken. Eén met de naturel botercrème en een ander met de salted caramel botercrème.

Vullen en decoreren

 1. Stap 11

  Snijd de biscuittaart met een broodmes in drie gelijke lagen.

 2. Stap 12

  Verdeel op de eerste laag de salted caramel botercrème, dek af met een laag biscuitcake en verdeel hierover een laag naturel botercrème. Dek de 2 lagen tot slot af met de overgebleven laag biscuit en strijk tot slot de resterende botercrème rond de taart glad.

 3. Stap 13

  • 100 g pecannoten

  Hak de pecannoten grof. Verdeel de resterende 2/3 zelfgemaakte karamelsaus over de bovenkant van de taart en laat langs de randen voorzichtig naar beneden druppelen.

 4. Stap 14

  • 1 handje popcorn salted caramelsmaak

  Garneer de Caramel Naked Drip Cake met de pecannoten en een handje salted caramel popcorn.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.