Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Naked drip cake caramel

Een heerlijke, luchtige gevulde biscuittaart: met salted caramel botercrème, en een knapperige topping van popcorn en pecannoten.

Bereiden

90 min

Baktijd

30 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

10 taartpunten

Elektrisch 170°C / Hetelucht 170°C

  1. Stap 1

    Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de rand in met boter of bakspray.

    Lage springvorm

    Heb je een lage springvorm? Dan kun je springvorm ophogen met een brede strook bakpapier. Vet de zijkant van de springvorm in. Knip een dikke strook papier en plak deze tegen de zijkant. Zorg dan de bovenkant ver uit steek, zo kun je je springvorm ophogen.

Luchtige naked cake bakken

  1. Stap 3

    • 1 pak Dr. Oetker Basismix Biscuittaart

    • 5 eieren

    • 50 ml water

    Doe Dr. Oetker Biscuitmix, de eieren en het water in een beslagkom en meng het geheel met een mixer op de laagste stand door elkaar. Klop het geheel daarna op de hoogste stand in 5 minuten tot een luchtig beslag.

  2. Stap 4

    Bak de biscuittaart in 30 tot 40 minuten in het midden van een voorverwarmde oven gaar en goudbruin. Laat de biscuittaart vervolgens op een rooster afkoelen en verwijder na 10 minuten de rand van de springvorm.

Luchtige botercrème maken

  1. Stap 5

    • 200 g roomboter

    Klop ondertussen de zachte boter op de laagste stand met de mixer met garden in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes.

  2. Stap 6

    • 250 ml melk

    • 2 zakjes Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème

    Voeg de melk en de mix voor de botercrème toe. Roer het geheel in ongeveer een halve minuut op de laagste stand door elkaar tot de massa iets dikker wordt. Ga met een lepel over de bodem en langs de randen van de kom zodat alle boter goed loskomt en door de botercrème gemengd kan worden.

  3. Stap 7

    • 1 flesje karamelsaus

    Verdeel de luchtige botercrème in twee gelijke delen. Meng door een deel van de botercrème de karamel dessertsaus. Mix op de middelste stand in circa 1 minuut tot een luchtige botercrème.

  4. Stap 8

    Vul beide spuitzakken. Eén met de naturel botercrème en een ander met de salted caramel botercrème.

Vullen en decoreren

  1. Stap 9

    Snijd de biscuittaart met een broodmes in drie gelijke lagen.

  2. Stap 10

    Verdeel op de eerste laag de salted caramel botercrème, dek af met een laag biscuitcake en verdeel hierover een laag naturel botercrème. Dek de 2 lagen tot slot af met de overgebleven laag biscuit en strijk tot slot de resterende botercrème rond de taart glad.

  3. Stap 11

    • 100 g pecannoten

    • 1 flesje karamelsaus

    Hak de pecannoten grof. Verdeel de Dr. Oetker Cake & Taartvulling Salted Caramel over de bovenkant van de taart en laat langs de randen voorzichtig naar beneden druppelen.

  4. Stap 12

    • 1 handje popcorn salted caramelsmaak

    Garneer de Caramel Naked Drip Cake met de pecannoten en een handje salted caramel popcorn.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.