Fris als de lente, mooi als de zomer en zo eenvoudig om te maken! Een heerlijke naked cake met eetbare bloemen.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 170°C).
Leg bakpapier op de springvormbodem, plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Vet de randen in met boter of bakspray.
Doe de Dr. Oetker Basismix Biscuittaart (1 pak), de eieren (5 stuks) en het water (50 ml) in een beslagkom en meng het geheel met een mixer op de laagste stand goed door elkaar.
Klop het geheel daarna op de hoogste stand in mimimaal 5 minuten tot een luchtig beslag.
Verdeel het beslag over de springvorm en strijk het glad.
Bak de taart in 30 tot 40 minuten gaar en goudbruin.
Laat de taart vervolgens op een rooster afkoelen en verwijder na 10 minuten de rand van de springvorm.
Leg de taart ondersteboven op een taartrooster en verwijder voorzichtig de bodem. Laat de taart vervolgens nog verder goed afkoelen.
Rasp de schil van de limoen (1 stuk). Klop ondertussen de zachte boter op de laagste stand met de mixer met garden in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes.
Voeg de melk (125 ml) en de mix voor botercrème (1 zakje) aan de boter (100 g) toe. Roer met de mixer op de laagste stand het geheel in ongeveer ½ minuut tot een iets dikkere massa. Ga met een lepel over de bodem van de kom zodat alle boter goed in de massa wordt opgenomen.
Voeg de limoenrasp toe en klop in ongeveer 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème.
Wanneer de taart goed is afgekoeld is deze klaar om te snijden, vullen en decoreren. Snijd de afgekoelde taart met behulp van een broodmes in drie lagen.
Leg de onderste taartlaag op een bord en bestrijk deze met een laagje limoencrème.
Leg de volgende laag erbovenop en bestrijk deze ook met een laagje crème. Leg tot slot de bovenste taart laag er op en bestrijk verdeel de laatste botercrème erover.
Versier de taart met (stukjes) aardbei (200 g), blauwe bessen (100 g) en eetbare bloemen zoals anjer, calendula, courgettebloem, driekleurig viooltje, madeliefjes en Oost-Indische kers.