Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Naked cake met eetbare bloemen

Fris als de lente, mooi als de zomer en zo eenvoudig om te maken! Een heerlijke naked cake met eetbare bloemen.

Bereiden

30 min

Baktijd

35 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

10-12 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch 170°C / Hetelucht 170°C

  1. Stap 1

    Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Leg bakpapier op de springvormbodem, plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Vet de randen in met boter of bakspray.

Beslag bereiden

  1. Stap 3

    • 1 pak Dr. Oetker Basismix Biscuittaart

    • 5 eieren

    • 50 ml water

    Doe de mix, de eieren en het water in een beslagkom en meng het geheel met een mixer op de laagste stand goed door elkaar.

  2. Stap 4

    Klop het geheel daarna op de hoogste stand in mimimaal 5 minuten tot een luchtig beslag.

  3. Stap 5

    Verdeel het beslag over de spingvorm en strijk het glad.

Bakken

  1. Stap 6

    Bak de taart in 30 tot 40 minuten gaar en goudbruin.

    Prik met een houten (saté)prikker in het midden van de taart. Is de prikker droog, dan is de taart gaar.

  2. Stap 7

    Laat de taart vervolgens op een rooster afkoelen en verwijder na 10 minuten de rand van de springvorm.

  3. Stap 8

    Leg de taart ondersteboven op een taartrooster en verwijder voorzichtig de bodem. Laat de taart vervolgens nog verder goed afkoelen.

Botercreme maken

  1. Stap 9

    • Limoen

    Rasp de schil van de limoen. Klop ondertussen de zachte boter op de laagste stand met de mixer met garden in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes.

  2. Stap 10

    • 100 g roomboter

    • 125 ml melk

    Voeg de melk en de mix voor botercreme aan de boter toe. Roer met de mixer op de laagste stand het geheel in ongeveer ½ minuut tot een iets dikkere massa. Ga met een lepel over de bodem van de kom zodat alle boter goed in de massa wordt opgenomen.

  3. Stap 11

    Voeg de limoenrasp toe en klop in ongeveer 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème.

Snijden, vullen en decoreren

  1. Stap 12

    Wanneer de taart goed is afgekoeld is deze klaar om te snijden, vullen en decoreren. Snijd de afgekoelde taart met behulp van een broodmes in drie lagen.

  2. Stap 13

    Leg de onderste taartlaag op een bord en bestrijk deze met een laagje limoen crème.

  3. Stap 14

    Leg de volgende laag er bovenop en bestrijk deze ook met een laagje crème. Leg tot slot de bovenste taart laag er op en bestrijk verdeel de laatste botercrème erover.

  4. Stap 15

    • 200 g aardbeien

    • 100 g blauwe bessen

    • Eetbare bloemen

    Versier de taart met (stukjes) aardbei, blauwe bessen en eetbare bloemen zoals anjer, calendula, courgettebloem, driekleurig viooltje, madeliefjes en Oost-Indische kers.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.