🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
        • Pannenkoeken
        • American Pancakes
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
      • Fruit
        • Fruit
        • Appels
        • Aardbei
        • Citroen
        • Frambozen
        • Sinaasappel
        • Kersen
        • Ananas
        • Blauwe bessen
        • Bessen
        • Bramen
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Fruit
Appels Aardbei Citroen Frambozen Sinaasappel Kersen Ananas Blauwe bessen Bessen Bramen
Baktips
Recepten
Naked cake

Naked cake

Dit recept is van: Annet

Semi naked biscuittaart met zomerfruit Semi naked biscuittaart – Zomerfruit
Naked cake
Info Benodigdheden Stappen

Geniet van een heerlijke naked taart met een zomerse twist! Deze taart combineert de luchtigheid van een biscuitbasis met een subtiele laag van romige botercrème, waardoor de textuur en kleur van de cake nog zichtbaar blijven. Het pronkstuk van deze taart is het sappige zomerfruit dat erop pronkt, waardoor elke hap een verfrissend en fruitig genot is. Perfect voor zonnige bijeenkomsten en feestelijke gelegenheden!

50 min. Bereidingstijd
35 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
12 Porties
Wat is het verschil tussen een naked cake en een semi naked cake?

Een naked cake is een taart waarbij de buitenkant minimaal bedekt is met frosting, waardoor de lagen en vullingen zichtbaar zijn. Het heeft een rustieke uitstraling. Een semi-naked cake is vergelijkbaar met een naked cake, maar heeft een dunne laag frosting over de buitenkant, waardoor de textuur en kleur van de cake enigszins zichtbaar blijven. Het heeft een subtielere en elegantere uitstraling. Beide taarten zijn populair vanwege hun natuurlijke en minimalistische presentatie.

High tea Zomer Biscuittaart Fruittaart recepten Zoete recepten Taart Lemoncurd
4
1 beoordeling Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Biscuittaart Naturel
    1 pak
    Dr. Oetker Biscuittaart Naturel
  • Ei
    5 Stuk(s)
    Ei
  • Water
    50 ml
    Water
  • Dr. Oetker Banketbakkersroom
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Banketbakkersroom
  • Melk (koud)
    500 ml
    Melk (koud)
  • Vanillepasta (bijv. Dr. Oetker)
    2 tl (theelepels)
    Vanillepasta (bijv. Dr. Oetker)

 

  • Dr. Oetker Botercrème
    1.5 Zakje(s)
    Dr. Oetker Botercrème
    Bestel dit product online
  • Roomboter (zacht)
    150 g (gram)
    Roomboter (zacht)
  • Melk (koud)
    190 ml
    Melk (koud)
  • Lemon curd
    1 Potje(s)
    Lemon curd
  • Fruit naar keuze
    Fruit naar keuze

Keukenspullen

  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Springvorm Ø18 cm
    Springvorm Ø18 cm
    Bestel dit product online
  • Paletmes
    Paletmes
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 175°C / hetelucht 170°C).

Vet de springvorm in met boter of Dr. Oetker Bakspray.

2. Biscuittaart maken

Doe de biscuitmix (1 zak), de eieren (5 stuks) en het water (50 ml) in een beslagkom en meng met een mixer op de laagste stand door elkaar. Klop het geheel daarna op de hoogste stand in 5 minuten tot een luchtig beslag.

Vul de taartvorm met het biscuitbeslag

Tip: vul evt. 3 vormen van 18 cm/ baktijd 20-25 minuten

3. Biscuittaart bakken

Bak de taart in ca. 30-40 minuten af.

4. Banketbakkersroom maken

Doe de koude melk (500 ml) en de mix voor banketbakkersroom (1 zakje) in een kom en meng het geheel met een garde of mixer op de middelste stand. Klop het geheel één minuut op de hoogste stand tot een glad mengsel. Laat de banketbakkersroom ca. 5 minuten opstijven in de koelkast en top of vul jouw baksel met de room.

5. Botercrème maken

Klop de zachte boter (150 g) op de laagste stand met de mixer met garden in 1 minuut glad, Het doel is om de boter glad en smeuïg te maken, zonder klontjes. Voeg de melk (190 ml) en de mix voor de botercrème (1.5 zakje) toe. Roer het geheel in ca. 1/2 minuut op de laagste stand door elkaar totdat de massa iets dikker wordt. Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom zodat alle boter goed loskomt en door de botercrème gemengd kan worden.

Klop de massa in ca. 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème.

6. Naked cake maken

Snijdt de biscuittaart horizontaal in drie delen.

Begin met het opbouwen van de taart. Leg een laag op een bord of onderlegger en spuit een ring van botercrème. Vul de cirkel met de banketbakkersroom. Leg een tweede laag op de banketbakkersroom en druk voorzichtig aan. Spuit opnieuw een cirkel van botercrème op de biscuit. Vul de cirkel met de lemoncurd. Maak de taart af met de laatste biscuitlaag.

Bestrijk de taart met de botercrème. Doe dit niet te veel zodat de cake zichtbaar blijft. Strijk de taart af met b.v. een paletmes. Spuit de laatste botercrème in toeven op de taart.

Decoreer de taart met het verse fruit.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.