Geniet van een heerlijke naked taart met een zomerse twist! Deze taart combineert de luchtigheid van een biscuitbasis met een subtiele laag van romige botercrème, waardoor de textuur en kleur van de cake nog zichtbaar blijven. Het pronkstuk van deze taart is het sappige zomerfruit dat erop pronkt, waardoor elke hap een verfrissend en fruitig genot is. Perfect voor zonnige bijeenkomsten en feestelijke gelegenheden!
Een naked cake is een taart waarbij de buitenkant minimaal bedekt is met frosting, waardoor de lagen en vullingen zichtbaar zijn. Het heeft een rustieke uitstraling. Een semi-naked cake is vergelijkbaar met een naked cake, maar heeft een dunne laag frosting over de buitenkant, waardoor de textuur en kleur van de cake enigszins zichtbaar blijven. Het heeft een subtielere en elegantere uitstraling. Beide taarten zijn populair vanwege hun natuurlijke en minimalistische presentatie.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 175°C / hetelucht 170°C).
Vet de springvorm in met boter of Dr. Oetker Bakspray.
Doe de biscuitmix (1 zak), de eieren (5 stuks) en het water (50 ml) in een beslagkom en meng met een mixer op de laagste stand door elkaar. Klop het geheel daarna op de hoogste stand in 5 minuten tot een luchtig beslag.
Vul de taartvorm met het biscuitbeslag
Tip: vul evt. 3 vormen van 18 cm/ baktijd 20-25 minuten
Bak de taart in ca. 30-40 minuten af.
Doe de koude melk (500 ml) en de mix voor banketbakkersroom (1 zakje) in een kom en meng het geheel met een garde of mixer op de middelste stand. Klop het geheel één minuut op de hoogste stand tot een glad mengsel. Laat de banketbakkersroom ca. 5 minuten opstijven in de koelkast en top of vul jouw baksel met de room.
Klop de zachte boter (150 g) op de laagste stand met de mixer met garden in 1 minuut glad, Het doel is om de boter glad en smeuïg te maken, zonder klontjes. Voeg de melk (190 ml) en de mix voor de botercrème (1.5 zakje) toe. Roer het geheel in ca. 1/2 minuut op de laagste stand door elkaar totdat de massa iets dikker wordt. Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom zodat alle boter goed loskomt en door de botercrème gemengd kan worden.
Klop de massa in ca. 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème.
Snijdt de biscuittaart horizontaal in drie delen.
Begin met het opbouwen van de taart. Leg een laag op een bord of onderlegger en spuit een ring van botercrème. Vul de cirkel met de banketbakkersroom. Leg een tweede laag op de banketbakkersroom en druk voorzichtig aan. Spuit opnieuw een cirkel van botercrème op de biscuit. Vul de cirkel met de lemoncurd. Maak de taart af met de laatste biscuitlaag.
Bestrijk de taart met de botercrème. Doe dit niet te veel zodat de cake zichtbaar blijft. Strijk de taart af met b.v. een paletmes. Spuit de laatste botercrème in toeven op de taart.
Decoreer de taart met het verse fruit.