Danna

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Muffins met boerenkool en appel

Heerlijke zoete muffins met een hartige, vezelrijke touch! Verschillende smaken maken dit een échte verwennerij: kaneel, boerenkool, appel en muesli.

Bereiden

15 min

Baktijd

20 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

8 muffins

Voorbereiden

Elektrisch 200°C / Hetelucht 180°C

  1. Stap 1

    Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Plaats de vormpjes op de bakplaat.

    Je kunt de vormpjes ook in een muffin bakblik plaatsen. Laat de muffins na het bakken dan op een rooster afkoelen en niet in het muffinblik.

Muffinbeslag maken

  1. Stap 3

    • 100 g boter

    Smelt de boter in de magnetron of in een pannetje.

  2. Stap 4

    • 1 pak Dr. Oetker Verwen Muffins Appel&Kaneel

    • 2 eieren

    • 50 ml water

    Voeg aan de boter de muffinmix, de eieren en het water toe en mix het geheel op de laagste stand in een halve minuut tot een glad beslag.

  3. Stap 5

    • 1 appel (bijv. Elstar)

    • 50 g boerenkool

    Schil de appel, en snijdt deze in kleine blokjes. Snijdt de boerenkool in hele fijne reepjes.

  4. Stap 6

    Voeg de appel, de boerenkool en 2/3 van het zakje kaneelsuiker toe aan het beslag en meng met een lepel.

Bak je appel boerenkool muffins

  1. Stap 7

    Verdeel het beslag met behulp van 2 lepels over de vormpjes op de bakplaat.

  2. Stap 8

    • 100 g muesli

    Meng de muesli met de overgebleven kaneelsuiker en strooi dit royaal over de muffins.

  3. Stap 9

    Plaats de bakplaat met de muffins in het midden van de oven en bak ze in ongeveer 20 minuten gaar en goudbruin.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.