Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Muffins appel en kaneel met hazelnoten en rozijnen

Muffins appel en kaneel met hazelnoten en rozijnen

Dit recept is van: Bakken.nl

  1. Verwen Muffins Appel-Kaneel-met-geroosterde-hazelnoten
Item 1 of 1
Muffins appel en kaneel met hazelnoten en rozijnen
info
Benodigdheden
Stappen

Lekker luchtige muffins met de smaak van kaneel in combinatie met frisse stukjes appel. De geroosterde hazelnoten erbij en rozijnen maken dit tot een echte verwennerij!

20 min.Bereidingstijd
45 min.Baktijd
Moeilijkheid
8Porties
AppelsNotenRozijnenMuffinsKaneelCupcakes & muffins

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Muffins Naturel
    1 Pak
    Dr. Oetker Muffins Naturel
  • Appel
    2 Stuk(s)
    Appel
  • Kaneel
    2 tl (theelepels)
    Kaneel
  • Rozijnen
    50 g
    Rozijnen
  • Hazelnoten
    70 g
    Hazelnoten

 

  • Boter (ongezouten roomboter)
    100 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Water
    50 ml
    Water
  • Ei
    2 Stuk(s)
    Ei
  • Kandijsuiker
    Kandijsuiker

Keukenspullen

  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Lepel
    Lepel
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Steelpan
    Steelpan
  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Bakpapier
    Bakpapier

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 220°C / hetelucht 200°C). Plaats de muffinvormpjes uit het pak Dr. Oetker Muffins Naturel in een muffinbakblik of direct op de bakplaat.

Schil de appels (2 stuks), verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes.

Laat de rozijnen (50 g) 10 minuten wellen in een kom met water.

Verdeel de hazelnoten (70 g) over een bakplaat met bakpapier, plaats in het midden van de oven en rooster in 8 minuten goudbruin. Roer halverwege door, laat afkoelen en hak grof.

2. Muffinbeslag maken

Doe de boter (100 g) in een magnetronbestendige beslagkom en zet dit 30-60 seconden op 600-1200 Watt in de magnetron. Haal uit de magnetron wanneer de boter net niet is gesmolten. Roer met een lepel totdat alle boter is gesmolten.

Roer met een lepel totdat alle boter is gesmolten. Voeg de muffinmix, de eieren (2 stuks) en het water (50 ml) toe. Mix het geheel met een mixer met garde op de laagste stand in een halve minuut tot een glad beslag.

Meng de appelblokjes met de rozijnen, de hazelnoten en het kaneel (2 tl) aan het beslag toe en meng met een spatel erdoorheen.

3. Muffins bakken

Verdeel het beslag met twee eetlepels of een ijslepel over de muffinvormpjes. Bestrooi de muffins met kandijsuiker. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de muffins in 20 minuten gaar.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.