Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Muffins appel-kaneel met hazelnoten en rozijnen

Lekker luchtige muffins met de smaak van kaneel in combinatie met frisse stukjes appel. De geroosterde hazelnoten erbij en rozijnen maken dit tot een echte verwennerij.

Bereiden

20 min

Baktijd

45 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

8 muffins

Voorbereiden

Elektrisch 220°C / Hetelucht 200°C

  1. Stap 1

    • 1 pak Dr. Oetker Verwen Muffins Appel&Kaneel

    Verwarm de oven voor. Plaats de muffinvormpjes in een muffinbakblik of direct op de bakplaat.

  2. Stap 2

    • 2 appels

    Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes.

  3. Stap 3

    • 50 g rozijnen

    Laat de rozijnen 10 minuten wellen in een kom met water.

  4. Stap 4

    • 70 g hazelnoten

    Verdeel de hazelnoten over een bakplaat met bakpapier, plaats in het midden van de oven en rooster in 8 minuten goudbruin. Roer halverwege door, laat afkoelen en hak grof.

Muffinbeslag maken

  1. Stap 5

    • 100 g boter

    Doe de boter in een magnetronbestendige beslagkom en zet dit 30-60 seconden op 600-1200 Watt in de magnetron. Haal uit de magnetron wanneer de boter net niet is gesmolten. Roer met een lepel totdat alle boter is gesmolten.

  2. Stap 6

    • 50 ml water

    Roer met een lepel totdat alle boter is gesmolten. Voeg de muffinmix, de eieren en het water toe. Mix het geheel met een mixer met garde op de laagste stand in een halve minuut tot een glad beslag.

  3. Stap 7

    Meng de appelblokjes met de rozijnen, de hazelnoten en 2/3 van het zakje kaneelsuiker aan het beslag toe en meng met een spatel erdoorheen.

Muffins bakken

  1. Stap 8

    Verdeel het beslag met twee eetlepels of een ijslepel over de muffinvormpjes. Verdeel de resterende kaneelsuiker over de muffins. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de muffins in 20 minuten gaar.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.