🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Muffins appel en kaneel met hazelnoten en rozijnen

Muffins appel en kaneel met hazelnoten en rozijnen

Dit recept is van: Bakken.nl

Verwen Muffins Appel-Kaneel-met-geroosterde-hazelnoten
Muffins appel en kaneel met hazelnoten en rozijnen
Info Benodigdheden Stappen

Lekker luchtige muffins met de smaak van kaneel in combinatie met frisse stukjes appel. De geroosterde hazelnoten erbij en rozijnen maken dit tot een echte verwennerij!

20 min. Bereidingstijd
45 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
8 Porties
Appel Noten Rozijnen Muffins Kaneel Cupcakes & muffins
4
8 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Muffins Naturel
    1 Pak
    Dr. Oetker Muffins Naturel
  • Appel
    2 Stuk(s)
    Appel
  • Kaneel
    2 tl (theelepels)
    Kaneel
  • Rozijnen
    50 g
    Rozijnen
  • Hazelnoten
    70 g
    Hazelnoten

 

  • Boter (ongezouten roomboter)
    100 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Water
    50 ml
    Water
  • Ei
    2 Stuk(s)
    Ei
  • Kandijsuiker
    Kandijsuiker

Keukenspullen

  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Lepel
    Lepel
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  • Steelpan
    Steelpan
  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Bakpapier
    Bakpapier

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 220°C / hetelucht 200°C). Plaats de muffinvormpjes uit het pak Dr. Oetker Muffins Naturel in een muffinbakblik of direct op de bakplaat.

Schil de appels (2 stuks), verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes.

Laat de rozijnen (50 g) 10 minuten wellen in een kom met water.

Verdeel de hazelnoten (70 g) over een bakplaat met bakpapier, plaats in het midden van de oven en rooster in 8 minuten goudbruin. Roer halverwege door, laat afkoelen en hak grof.

2. Muffinbeslag maken

Doe de boter (100 g) in een magnetronbestendige beslagkom en zet dit 30-60 seconden op 600-1200 Watt in de magnetron. Haal uit de magnetron wanneer de boter net niet is gesmolten. Roer met een lepel totdat alle boter is gesmolten.

Roer met een lepel totdat alle boter is gesmolten. Voeg de muffinmix, de eieren (2 stuks) en het water (50 ml) toe. Mix het geheel met een mixer met garde op de laagste stand in een halve minuut tot een glad beslag.

Meng de appelblokjes met de rozijnen, de hazelnoten en het kaneel (2 tl) aan het beslag toe en meng met een spatel erdoorheen.

3. Muffins bakken

Verdeel het beslag met twee eetlepels of een ijslepel over de muffinvormpjes. Bestrooi de muffins met kandijsuiker. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de muffins in 20 minuten gaar.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.