Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrisch 220°C / hetelucht 200°C). Plaats de muffinvormpjes uit het pak Dr. Oetker Muffins Naturel in een muffinbakblik of direct op de bakplaat.
Schil de appels (2 stuks), verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes.
Laat de rozijnen (50 g) 10 minuten wellen in een kom met water.
Verdeel de hazelnoten (70 g) over een bakplaat met bakpapier, plaats in het midden van de oven en rooster in 8 minuten goudbruin. Roer halverwege door, laat afkoelen en hak grof.
Doe de boter (100 g) in een magnetronbestendige beslagkom en zet dit 30-60 seconden op 600-1200 Watt in de magnetron. Haal uit de magnetron wanneer de boter net niet is gesmolten. Roer met een lepel totdat alle boter is gesmolten.
Roer met een lepel totdat alle boter is gesmolten. Voeg de muffinmix, de eieren (2 stuks) en het water (50 ml) toe. Mix het geheel met een mixer met garde op de laagste stand in een halve minuut tot een glad beslag.
Meng de appelblokjes met de rozijnen, de hazelnoten en het kaneel (2 tl) aan het beslag toe en meng met een spatel erdoorheen.
Verdeel het beslag met twee eetlepels of een ijslepel over de muffinvormpjes. Bestrooi de muffins met kandijsuiker. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de muffins in 20 minuten gaar.