Wil je deze kerst een lekkere taart maken die snel op tafel staat? Maak dan van tevoren deze heerlijke MonChoutaart kerstboom. De romige vulling en friszure kersten maken van deze taart een feestje en heerlijk dessert voor jong en oud!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Leg bakpapier over de bodem van een snijplank of bakplaat (deze moet in de koelkast passen). Plaats het bakframe op de ondergrond. Schuif het frame uit tot 20 centimeter. Bekleed de zijkant van het bakframe met acetaatfolie.
Smelt de boter (70 g) in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kandijkoekjesmix door de gesmolten boter. Bedek dit gelijkmatig over de bodem binnen het frame.
Druk als laatste de bodem stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm ca. 10 minuten in de koelkast.
Klop in kom de MonChou (200 g, op kamertemperatuur) met een mixer met gardes glad.
Voeg het water (100 ml, op kamertemperatuur) en de taartmix toe aan de MonChou en klop dit op de hoogste stand tot een egale massa.
Voeg de ongeklopte slagroom (250 ml) toe aan het MonChoutaart mengsel en klop dit met de mixer op de middelste stand in 1 minuut tot een luchtige massa.
Verdeel het mengsel over de bodem en laat de MonChoutaart ten minste 2 uur opstijven in de koelkast.
Snij met een lang mes de taart in de delen (zie afbeelding). Verdeel de kersenvulling over de kerstboom.