Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
MonChoutaart Kerstboom

MonChoutaart Kerstboom

Dit recept is van: Annet

  1. Kerst MonChoutaart maken
Item 1 of 1
MonChoutaart Kerstboom
info
Benodigdheden
Stappen

Wil je deze kerst een lekkere taart maken die snel op tafel staat? Maak dan van tevoren deze heerlijke MonChoutaart kerstboom. De romige vulling en friszure kersten maken van deze taart een feestje en heerlijk dessert voor jong en oud!

20 min.Bereidingstijd
150 min.Opstijftijd
Moeilijkheid
12Porties
KerstThema receptenMonChoutaartTaartZonder ovenFeestdagen

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker MonChoutaart met kandijkoekjesbodem
    1 Pak
    Dr. Oetker MonChoutaart met kandijkoekjesbodem
  • Boter of margarine
    70 g (gram)
    Boter of margarine
  • MonChou® (op kamertemperatuur)
    200 g (gram)
    MonChou® (op kamertemperatuur)
  • Slagroom (ongezoet)
    250 ml
    Slagroom (ongezoet)
  • Water (kamertemperatuur)
    100 ml
    Water (kamertemperatuur)
  • Taart- en vlaaivulling Kersen
    Taart- en vlaaivulling Kersen

Keukenspullen

  • Bakframe rechthoek
    Bakframe rechthoek
    Bestel dit product online
  • Acetaatfolie
    Acetaatfolie
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mes (scherp)
    Mes (scherp)

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

    Item 1 of 1

    1. Taartbodem bereiden

    Leg bakpapier over de bodem van een snijplank of bakplaat (deze moet in de koelkast passen). Plaats het bakframe op de ondergrond. Schuif het frame uit tot 20 centimeter. Bekleed de zijkant van het bakframe met acetaatfolie.

    Smelt de boter (70 g) in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kandijkoekjesmix door de gesmolten boter. Bedek dit gelijkmatig over de bodem binnen het frame.

    Druk als laatste de bodem stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm ca. 10 minuten in de koelkast.

      Item 1 of 1

      2. MonChoutaart bereiden

      Klop in kom de MonChou (200 g, op kamertemperatuur) met een mixer met gardes glad.

      Voeg het water (100 ml, op kamertemperatuur) en de taartmix toe aan de MonChou en klop dit op de hoogste stand tot een egale massa.

      Voeg de ongeklopte slagroom (250 ml) toe aan het MonChoutaart mengsel en klop dit met de mixer op de middelste stand in 1 minuut tot een luchtige massa.

      Verdeel het mengsel over de bodem en laat de MonChoutaart ten minste 2 uur opstijven in de koelkast.

      1. Kerstboom snijden>
      2. Kerstboom snijden 2>
      Item 1 of 2

      3. Kerstboom snijden

      Snij met een lang mes de taart in de delen (zie afbeelding). Verdeel de kersenvulling over de kerstboom.

      Bakken.nl

      Over ons

      Algemene voorwaarden

      Privacybeleid

      Cookiebeleid

      Compliance

      Nieuwsbrief

      Klantenservice

      Contact

      Veelgestelde vragen

      Sociale media

      Instagram

      Facebook

      Pinterest

      © 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.