🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Mokkataart

Mokkataart

Dit recept is van: Bakken.nl

mokka taart
Mokkataart
Info Benodigdheden Stappen

Wil jij een mokkataart bakken? Bekijk dan hieronder ons recept. Zo maak je zelf een heerlijke taart met een romige mokkacrème!

40 min. Bereidingstijd
35 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
12 Porties
Biscuittaart Taart Mokka Verjaardag Thema recepten Koffie
3
25 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Basismix Biscuittaart
    1 pak(ken)
    Dr. Oetker Basismix Biscuittaart
  • Ei (kamertemperatuur)
    5 Stuk(s)
    Ei (kamertemperatuur)
  • Water
    225 ml
    Water
  • Dr. Oetker Banketbakkersroom
    0.5 Zakje(s)
    Dr. Oetker Banketbakkersroom
  • Verse slagroom (onbereid)
    125 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Water (heet)
    3 tl (theelepels)
    Water (heet)

 

  • Oploskoffiepoeder
    3 tl (theelepels)
    Oploskoffiepoeder
  • Boter (ongezouten roomboter)
    100 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Dr. Oetker Botercrème
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Botercrème
    Bestel dit product online
  • Melk
    125 ml
    Melk
  •  
    Chocoladevlokken (puur)

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Broodmes
    Broodmes
  • Koekenpan
    Koekenpan
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Spuitzak
    Spuitzak
    Bestel dit product online
  • Stervormig spuitmondje
    Stervormig spuitmondje
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 170°C) en plaats een rooster net onder het midden van de oven.

Leg het bakpapier op de bodem van de springvorm en plaats de rand hierop.

2. Biscuittaart bakken

Doe de Dr. Oetker Basismix Biscuittaart (1 pak) samen met de eieren (5 stuks) en het water (50 ml) in een beslagkom. Meng het geheel met een mixer op de laagste stand door elkaar. Klop het geheel daarna op de hoogste stand in 5 minuten tot een luchtig beslag.

Bak de biscuittaart in 30 tot 40 minuten gaar en goudbruin. Laat de biscuittaart op een rooster afkoelen. Verwijder na 10 minuten de bakvorm, draai de taart om en leg de biscuittaart op een taartrooster om verder af te koelen.

Laat de biscuittaart goed afkoelen.

3. Mokkacrème maken

Doe de rest van het water (175 ml), de slagroom (125 ml) en de mix voor Dr. Oetker Banketbakkersroom (0,5 zakje) in een kom en meng het geheel met garde of mixer op de middelste stand.

Los de oploskoffie (3 tl) op in heet kraanwater (3 tl) en laat dit afkoelen.

Klop de boter (100 g) met de mixer op de laagste stand in 1 minuut glad en romig. Voeg tegelijkertijd met de melk (125 ml), de Dr. Oetker Mix voor luchtige botercrème (1 zakje) en de oploskoffie toe en en mix het geheel op de middelste stand tot een luchtige mokkacrème.

4. Mokkataart vullen

Snijd de mokka taart 2 maal horizontaal door midden (in 3 lagen). Gebruik hiervoor een scherp kartelmes. Leg een hand zachtjes op de taart zodat deze niet verschuift en snijd de taart voorzichtig horizontaal doormidden.

Schep op het onderste deel van de taart de banketbakkersroom en verdeel het over de bodem. Leg het middelste deel van de taart op de room en druk deze zachtjes aan.

Extra koffielikeur

Sprenkel koffielikeur over de taartlaag, voordat je de vulling erover verdeelt. Dit geeft een extra lekkere smaak.

Schep ca. 1/3 deel van de mokkacrème op de middelste taartbodem en verdeel de crème over de mokka taart. Leg het laatste deel van de mokka taart op de crème en druk deze zacht aan.

Schep een deel van de crème op de mokkataart voldoende om de mokkataart geheel te bestrijken met mokka crème (maskeren).

Mokkataart bewaren

Zet de mokkataart tot gebruik in de koelkast. De mokkataart blijft ongeveer twee dagen lekker.

5. Mokkataart decoreren

Versier de rand van de mokkataart met pure chocoladevlokken. Druk de chocoladevlokken met de hand voorzichtig tegen de zijkant van de mokkataart. Doe dit tot dat de hele zijkant van de mokkataart bedekt is.

Gebruik de overgebleven mokkacrème om mooie toefjes op de mokkataart te spuiten.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.