Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Mokkataart

Wil jij mokka taart bakken? Bekijk dat dit eenvoudige recept op Bakken.nl. Zo maak je zelf een heerlijke mokka taart natuurlijk met een romige mokka creme.

Bereiden

40 min

Baktijd

35 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

10 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch 170°C / Hetelucht 170°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor en plaats een rooster net onder het midden van de oven.

  2. Stap 2

    Leg het bakpapier op de bodem van de springvorm en plaats de rand hierop.

Biscuittaart bakken

  1. Stap 3

    • 1 pak Dr. Oetker Basismix Biscuittaart

    Doe de biscuittaart mix samen met 5 eieren en het water in een beslagkom. Meng het geheel met een mixer op de laagste stand door elkaar. Klop het geheel daarna op de hoogste stand in 5 minuten tot een luchtig beslag.

  2. Stap 4

    Bak de biscuittaart in 30 tot 40 minuten gaar en goudbruin. Laat de biscuittaart op een rooster afkoelen. Verwijder na 10 minuten de bakvorm, draai de taart om en leg de biscuittaart op een taartrooster om verder af te koelen.

  3. Stap 5

    Laat de biscuittaart goed afkoelen.

Mokka crème maken

  1. Stap 6

    • 0,5 zakje Dr. Oetker Banketbakkersroom

    • 125 ml slagroom

    • 175 ml water

    Doe het water, de slagroom en de mix voor banketbakkersroom in een kom en meng het geheel met garde of mixer op de middelste stand.

  2. Stap 7

    • 3 tl heet kraanwater

    • 3 tl oploskoffiepoeder

    Los de oploskoffie op in heet kraanwater en laat dit afkoelen.

  3. Stap 8

    • 100 g boter

    • 1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème

    • 125 ml melk

    Klop de boter met de mixer op de laagste stand in 1 minuut glad en romig. Voeg tegelijkertijd met de melk, botercrèmemix de oploskoffie toe en en mix het geheel op de middelste stand tot een luchtige mokka crème.

Mokka taart vullen

  1. Stap 9

    Snijd de mokka taart 2 maal horizontaal door midden (in 3 lagen). Gebruik hiervoor een scherp kartelmes. Leg een hand zachtjes op de taart zodat deze niet verschuift en snijd de taart voorzichtig horizontaal doormidden.

  2. Stap 10

    Schep op het onderste deel van de taart de banketbakkersroom en verdeel het over de bodem. Leg het middelste deel van de taart op de room en druk deze zachtjes aan.

    Extra koffie likeur

    Sprenkel koffielikeur over de taartlaag, voordat je de vulling erover verdeelt. Dit geeft een extra lekkere smaak.

  3. Stap 11

    Schep ca. 1/3 deel van de mokkacrème op de middelste taartbodem en verdeel de crème over de mokka taart. Leg het laatste deel van de mokka taart op de crème en druk deze zacht aan.

  4. Stap 12

    Schep een deel van de crème op de mokkataart voldoende om de mokkataart geheel te bestrijken met mokka crème (maskeren).

    Slagroomtaart bewaren

    Zet de slagroomtaart tot gebruik in de koelkast. De slagroomtaart blijft ongeveer twee dagen lekker.

Mokka taart decoreren

  1. Stap 13

    Versier de rand van de mokka taart met chocoladevlokken. Druk de chocoladevlokken met de hand voorzichtig tegen de zijkant van de mokka taart. Doe dit tot dat de hele zijkant van de mokka taart bedekt is.

  2. Stap 14

    Gebruik de overgebleven mokka crème om in mooie toefjes op de mokka taart te spuiten.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.