Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Mojito taart

Limoen, rum, tonic en munt. De ingrediënten voor een heerlijke Mojito... taart!

Bereiden

35 min

Baktijd

60 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

12 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch 180°C / Hetelucht 170°C

  1. Stap 1

    Plaats het rooster onderin de oven en verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Vet de springvorm goed in met boter of gebruik bakspray (bijv. Dr. Oetker).

Bodem maken

  1. Stap 3

    • 100 g boter

    Mix de boter met een mixer zacht.

  2. Stap 4

    • 1 pak Dr. Oetker Lemon Meringue taart

    • 15 g water

    Voeg de bodemmix en 15 g (1,5 el) water toe en mix met een mixer met garden op de middelste stand tot er een deeg ontstaat.

  3. Stap 5

    Maak hiervan met de hand een samenhangend deeg en druk het uit over de bodem van de springvorm. Maak een opstaand randje van ca. 2 cm.

Limoen vulling maken

Elektrisch 130°C / Hetelucht 120°C

  1. Stap 6

    • 3 limoenen

    Pers ongeveer 3 limoenen uit en houd het sap (80 ml) apart.

  2. Stap 7

    • 3 eieren

    Scheid 3 eieren en doe de eiwitten in een vetvrij schaaltje en de dooiers in een beslagkom.

  3. Stap 8

    • 150 ml tonic

    • 50 ml rum

    Voeg aan de dooiers 150 ml tonic, 50 ml rum en de vullingmix toe. Mix het geheel met een mixer met garden in 1 minuut op de middelste stand.

  4. Stap 9

    Schenk het limoensap bij de vulling en mix dit op de middelste stand tot een gladde curd.

  5. Stap 10

    Verdeel de curd over de taartbodem in de springvorm. Zet de springvorm onderin de oven en bak de mojito taart 30 minuten. Zet daarna de temperatuur van de oven terug (elektrische oven 130⁰C en heteluchtoven 120⁰C). Let op Er is helaas een foutje op de verpakking gekomen. Laat de taart in de springvorm zitten tot deze helemaal af en afgekoeld is

Meringue bereiden

Elektrisch 130°C / Hetelucht 120°C

  1. Stap 11

    Doe de achtergehouden eiwitten met ongeveer de helft van de meringuemix in een vetvrije beslagkom. Let op: begin hier pas mee tijdens het afkoelen van de taart om inzakken van de meringue te voorkomen.

  2. Stap 12

    Klop het eiwitschuim stijf in 4-5 minuten met een mixer met schone garden op de hoogste stand.

  3. Stap 13

    Voeg de rest van de meringuemix toe en mix nog 30 seconden door op de middelste stand. Verdeel het schuim over de taart. Maak eventueel pieken in het schuim door het met een vork het schuim omhoog te trekken.

  4. Stap 14

    Bak de Mojito taart onderin de oven in ca. 30-40 minuten gaar tot de meringue iets is gebruind.

  5. Stap 15

    Laat de Mojito taart in de springvorm minimaal 1 uur afkoelen op een rooster, daarna kun je eventueel de springvorm rand verwijderen.

  6. Stap 16

    • 7 blaadjes munt

    Serveer de Mojito taart met een paar blaadjes munt.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.