Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Mojito taart

Mojito taart

Dit recept is van: Bakken.nl

  1. Lime Meringue Moijto Taart
Item 1 of 1
Mojito taart
info
Benodigdheden
Stappen

Limoen, rum, tonic en munt. De ingrediënten voor een heerlijke Mojito... taart!

35 min.Bereidingstijd
35 min.Baktijd
Moeilijkheid
12Porties
LimoenMeringueLemon MeringueTaartVerjaardagThema receptenFruittaart recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Backin bakpoeder
    2 tl (theelepels)
    Dr. Oetker Backin bakpoeder
  • Bloem
    200 g
    Bloem
  •  
    120 g
    Roomboter (in blokjes)
  • Suiker (fijne)
    30 g
    Suiker (fijne)
  • Ei
    1 Stuk(s)
    Ei
  • Limoen
    5 Stuk(s)
    Limoen
  •  
    170 ml
    Tonic

 

  •  
    50 ml
    Rum
  • Dr. Oetker Banketbakkersroom
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Banketbakkersroom
  • Eiwit
    2 Stuk(s)
    Eiwit
  • Maizena (bijv. Koopmans)
    1 el (eetlepels)
    Maizena (bijv. Koopmans)
  • Suiker (fijne)
    140 g
    Suiker (fijne)
  • Munt (vers)
    7 blaadje(s)
    Munt (vers)

Keukenspullen

  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  •  
    Citruspers
  • Kom
    Kom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Boter of bakspray om mee in te vetten
    Boter of bakspray om mee in te vetten
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats het rooster onderin de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 170°C).

Vet de springvorm goed in met boter of gebruik bakspray (bijv. Dr. Oetker).

2. Taartbodem

Meng bloem (200 g), Dr. Oetker Backin (2 tl) en suiker (30 g) in een kom. Voeg boter (120 g) toe en snijd de boter met twee messen klein, zodat er kruimels ontstaan. Klop het ei (1 stuk) los en voeg het toe. Kneed er snel een kruimelig samenhangend deeg van of gebruik hiervoor een keukenmachine met messen. Verpak het deeg in vershoudfolie en leg het 30 minuten in de koelkast om op te stijven.

Rol het deeg uit tot een dunne ronde lap van ca. 2 mm dikte en ca. 30 cm in doorsnede. Bekleed hiermee de taartvorm. Snijd het deeg langs de rand van de vorm recht af. Leg een stuk bakpapier in de vorm en strooi hierop de steunvulling (bakknikkers of gedroogde peulvruchten). Bak de taartbodem 25 minuten, verwijder na 10 minuten het bakpapier met de steunvulling. Laat de taartbodem helemaal afkoelen.

3. Lemon curd

Pers de limoenen (5 stuks) uit, zeef het sap en meet het af: het moet 180 ml zijn. Vul het sap met tonic (170 ml) en rum (50 ml) aan tot 400 ml. Doe het limoenwater en de mix voor banketbakkersroom (1 zakje) in een kom en meng het geheel met garde of mixer op de middelste stand. Klop het geheel met een mixer met garden in 1 minuut op de hoogste stand tot een glad mengsel. Laat de banketbakkersroom 5 minuten opstijven in de koelkast.

4. Meringue

Zorg dat de kom vetvrij is, dit kun je doen door de kom bijvoorbeeld schoon te maken met wat citroensap. Klop met de mixer op de hoogste stand in 4 minuten de eiwitten (2 stuks) en de helft van de suiker (70 g) door elkaar. Meng daarna de andere helft van de suiker met de Koopmans Maizena (1 el) en voeg deze ook toe. Klop het nog ongeveer een halve minuut. Als je mooie pieken kunt maken en de kom op de kop kunt houden is de meringue stijf genoeg.

5. Lemon Meringue Pie

Verwarm de oven weer voor (elektrisch 130°C / hetelucht 120°C). Verdeel de afgekoelde lemon curd over de afgekoelde taartbodem. Verdeel de meringue erover en gebruik een vork om piekjes aan te brengen. Zet de taart 5-10 minuten in de oven, zodat de meringue een beetje bruin kleurt. Dit kun je ook doen met een crème brulee-brander. Serveer de Mojito-taart met wat munt (7 blaadjes).

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.