Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Mojito taart

Limoen, rum, tonic en munt. De ingrediënten voor een heerlijke Mojito... taart!

Bereiden

35 min

Baktijd

60 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

12 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch 180°C / Hetelucht 170°C

  1. Stap 1

    Plaats het rooster onderin de oven en verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Vet de springvorm goed in met boter of gebruik bakspray (bijv. Dr. Oetker).

Taartbodem

Elektrisch 180°C / Hetelucht 160°C

  1. Stap 3

    • 2 tl Dr. Oetker Backin

    • 200 g bloem

    • 120 g boter (koud en in stukjes gesneden)

    • 30 g suiker (fijne)

    • 1 ei

    Meng 200 g bloem, 2 tl Backin en 30 g suiker in een kom, voeg 120 boter toe en snijd de boter met twee messen klein, zodat er kruimels ontstaan. Klop het ei los en voeg het toe. Kneed er snel een kruimelig samenhangend deeg van. Of gebruik hiervoor een keukenmachine met messen.

  2. Stap 4

    Verpak het deeg in vershoudfolie en leg het 30 minuten in de koelkast om op te stijven. Verwarm ondertussen de oven voor om de bodem te bakken.

  3. Stap 5

    Rol het deeg uit tot een dunne ronde lap van ca. 2 mm dikte en ca. 30 cm in doorsnede. Bekleed hiermee de taartvorm.

  4. Stap 6

    Snijd het deeg langs de rand van de vorm recht af. Leg een stuk bakpapier in de vorm en strooi hierop de steunvulling (bakknikkers of gedroogde peulvruchten). Bak de taartbodem 25 minuten, verwijder na 10 minuten het bakpapier met de steunvulling. Laat de taartbodem helemaal afkoelen.

  5. Stap 7

    Verwarm de oven opnieuw voor om de bodem met vulling te bakken.

Lemon curd

  1. Stap 8

    • 5 limoenen

    • 170 ml tonic

    • 50 ml rum

    Pers de limoenen uit, zeef het sap en meet het af: het moet 180 ml zijn. Vul het sap met 170 ml tonic, 50 ml rum aan tot 400 ml.

  2. Stap 9

    • 1 zakje Dr. Oetker Banketbakkersroom

    Doe het limoenwater en de mix voor banketbakkersroom in een kom en meng het geheel met garde of mixer op de middelste stand.

  3. Stap 10

    Klop het geheel met een mixer met garden in 1 minuut op de hoogste stand tot een glad mengsel.

  4. Stap 11

    Laat de banketbakkersroom 5 minuten opstijven in de koelkast.

Meringue

  1. Stap 12

    • 2 eiwitten

    • 1 el Koopmans Maizena

    • 140 g suiker

    Zorg dat de kom vetvrij is, dit kun je doen door de kom bijvoorbeeld schoon te maken met wat citroensap. Klop met de mixer op de hoogste stand in 4 minuten de eiwitten en de helft van de suiker door elkaar. Meng daarna de andere helft van de suiker met de maïzena en voeg deze ook toe. Klop het nog ongeveer een halve minuut. Als je mooie pieken kunt maken en de kom op de kop kunt houden is de meringue stijf genoeg.

Lemon Meringue Pie

Elektrisch 130°C / Heteluchtoven 120°C

  1. Stap 13

    Verwarm de oven voor. Verdeel de afgekoelde lemon curd over de afgekoelde taartbodem.

  2. Stap 14

    Verdeel de meringue erover en gebruik een vork om piekjes aan te brengen. Zet de taart 5-10 minuten in de oven, zodat de meringue een beetje bruin kleurt. Dit kun je ook doen met een crème brulee brander.

  3. Stap 15

    • 7 blaadjes munt

    Serveer de Mojito taart met een paar blaadjes munt.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.