Danna

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Mini stroopwafelcakejes met witte chocolade-mascarpone topping

Klein genoeg om geen nee te kunnen zeggen óf er stiekem 2 te nemen!

Bereiden

20 min

Baktijd

25 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

40-50 cakejes

Voorbereiden

Elektrisch 160°C / Hetelucht 140°C

  1. Stap 1

    Plaats het rooster iets onder het midden en verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Zet de cakevormpjes op een bakplaat.

Stroopwafel cakebeslag maken

  1. Stap 3

    • 200 g roomboter

    • 4 eieren

    • 1 pak Koopmans Oud-Hollandse Stroopwafel cake

    Klop de 200 g boter met de mixer in een beslagkom romig en zacht. Voeg de Oud-Hollandse stroopwafelcakemix en de 4 eieren in één keer toe.

  2. Stap 4

    Mix het geheel met de mixer in de laagste stand tot een glad geheel. Klop het stroopwafelcake beslag nog 2 minuten op de hoogste stand door tot een luchtig cakebeslag.

  3. Stap 5

    • 2 stroopwafels

    Snijd 2 stroopwafels in kleine stukjes van ca. 1 cm en meng deze met een spatel door het cakebeslag. Schep het cakebeslag met 2 lepels in de vormpjes.

  4. Stap 6

    Bak de stroopwafel cakejes in ongeveer 25-30 minuten gaar en goudbruin.

Mascarpone topping maken

  1. Stap 7

    • 400 g mascarpone

    • 100 g witte chocolade

    In de tussentijd maak je de topping door 100 g witte chocolade te smelten. Schep de mascarpone in een kom waar je genoeg ruimte hebt om te mengen.

  2. Stap 8

    Schep de gesmolten chocolade met een houten lepel of spatel door de mascarpone en meng het goed.

  3. Stap 9

    Bewaar de mascarpone topping met witte chocolade in de koelkast tot de stroopwafelcakejes helemaal zijn afgekoeld.

  4. Stap 10

    • 2 stroopwafels

    Decoreer de stroopwafelcakejes met een toef mascarpone topping. Snijd 2 stroopwafels in kleine stukjes en gebruik deze samen met wat klein gesneden chocolade ter decoratie.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.