Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Mini stroopwafelcakejes met witte chocolade-mascarpone topping

Mini stroopwafelcakejes met witte chocolade-mascarpone topping

Dit recept is van: Danna

  1. mini stroopwafelcakejes met witte chocolade en mascarponetopping van Danna
Item 1 of 1
Mini stroopwafelcakejes met witte chocolade-mascarpone topping
info
Benodigdheden
Stappen

Klein genoeg om geen nee te kunnen zeggen óf er stiekem 2 te nemen!

20 min.Bereidingstijd
25 min.Baktijd
Moeilijkheid
40-50Porties
StroopwafelMascarponeWitte chocoladeCupcakes & muffinsCakeStroopwafelMini taartjesHigh tea

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (ongezouten roomboter)
    200 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Ei
    4 Stuk(s)
    Ei
  • Koopmans Stroopwafelcake
    1 pak(ken)
    Koopmans Stroopwafelcake
  • Stroopwafels
    4 Stuk(s)
    Stroopwafels
  • Mascarpone
    400 g
    Mascarpone
  • Witte chocolade
    100 g
    Witte chocolade

Keukenspullen

  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Cupcakevormpjes
    45 Stuk(s)
    Cupcakevormpjes
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Spatel
    Spatel
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats het rooster iets onder het midden en verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 140°C).

Zet de cakevormpjes op een bakplaat.

2. Cakebeslag maken

Klop de boter (200 g) met de mixer in een beslagkom romig en zacht. Voeg de cakemix (1 pak Koopmans Oud-Hollandse Stroopwafel cake) en de eieren (4 stuks) in één keer toe.

Mix het geheel met de mixer in de laagste stand tot een glad geheel. Klop het stroopwafelcake beslag nog 2 minuten op de hoogste stand door tot een luchtig cakebeslag.

Snijd de stroopwafels (2 stuks) in kleine stukjes van ca. 1 cm en meng deze met een spatel door het cakebeslag. Schep het cakebeslag met 2 lepels in de vormpjes.

Bak de stroopwafel cakejes in ongeveer 25-30 minuten gaar en goudbruin.

3. Mascarponetopping maken

In de tussentijd maak je de topping door de witte chocolade (100 g) te smelten. Schep de mascarpone (400 g) in een kom waar je genoeg ruimte hebt om te mengen.

Schep de gesmolten chocolade met een houten lepel of spatel door de mascarpone en meng het goed.

Bewaar de mascarpone topping met witte chocolade in de koelkast tot de stroopwafelcakejes helemaal zijn afgekoeld.

Decoreer de stroopwafelcakejes met een toef mascarpone topping. Snijd stroopwafels (2 stuks) in kleine stukjes en gebruik deze samen met wat klein gesneden chocolade ter decoratie.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.