Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Mini-nonnevotten

Mini-nonnevotten

Dit recept is van: Annet

  1. Mini Nonnevotten
Item 1 of 1
Mini-nonnevotten
info
Benodigdheden
Stappen

Een echt Limburgs recept: mini-nonnevotten! Traditioneel worden nonnevotten strikt gegeten met carnaval. De herkomst van het gebakje voert terug tot 1600. Vroeger bakte men nonnevotten in reuzel, maar deze mini-nonnevotten zijn gebakken in zonnebloemolie. Alaaf!

90 min.Bereidingstijd
3 min.Baktijd
Moeilijkheid
14Porties
BrunchKoekjesZoet brood

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Volle melk (lauw)
    160 ml
    Volle melk (lauw)
  • Boter (op kamertemperatuur)
    100 g
    Boter (op kamertemperatuur)
  • Ei (losgeklopt)
    1 Stuk(s)
    Ei (losgeklopt)
  • Zout
    0.5 tl (theelepels)
    Zout
  • Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
    6 Zakje(s)
    Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak

 

  • Dr. Oetker Gist
    2 Zakje(s)
    Dr. Oetker Gist
  • Citroenrasp (Dr. Oetker)
    2 tl (theelepels)
    Citroenrasp (Dr. Oetker)
  • Bloem
    240 g
    Bloem
  •  
    150 g
    Suiker (of kaneelsuiker)

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  •  
    Bord (diep)
  •  
    Frituurpan
  •  
    Keukenpapier
  • Rooster
    Rooster
  •  
    Schaar

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Meng alle ingrediënten behalve de suiker tot een samenhangend deeg. Kneed minimaal 15 minuten. Het deeg is goed wanneer er een vliesje van het deeg getrokken kan worden.

Verdeel het deeg in stukjes van 50 gram deeg. Maak mooie ronde bolletjes van de deeg stukjes. Laat de bolletjes 30 minuten rijzen onder een vochtige theedoek.

2. Mini-nonnevotten maken

Neem de deegbolletjes en rol ze uit tot lange strengen van 35 centimeter. Doe dit eventueel in meerdere fases om te voorkomen dat het deeg scheurt. Knoop de nonnevotten. Doe dit door een knoop te maken met één lange streng. Draai deze lange streng nogmaals naast de eerste knoop. Leg de nonnevotten, met voldoende tussenruimte, op bakpapier. Laat de nonnevotten minimaal 45 minuten rijzen onder een vochtige theedoek.

3. Nonnevotjes bakken

Verwarm de frituurpan of friteuse naar 175°C. Doe ondertussen de suiker (150 g) in een diep bord.

Knip het bakpapier met de nonnevotten los van elkaar. Neem een stukje bakpapier met een nonnevot en laat deze langzaam van het bakpapier in de hete olie zakken. Frituur de nonnevotten aan beide kanten goudbruin. Dit duurt ongeveer 2 à 3 minuten. Leg de nonnevotten op een stukje keukenpapier. Laat ze iets afkoelen. Haal de mini-nonnevotten door de suiker. Laat je zelfgemaakte Limburgse lekkernij hierna verder afkoelen op een rooster. Alaaf!

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.