🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Cake
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Moederdag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Regenboog
      • Seizoen bakken
        • Seizoen bakken
        • Lente
        • Zomer
        • Herfst
        • Winter
      • Geboorte
      • Verjaardag
      • Reisje door Europa
      • Brunch
      • Halloween
      • Sinterklaas
      • Kerst
      • Oud & Nieuw
      • Valentijn
      • Pasen
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Cake Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Moederdag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Regenboog
Seizoen bakken
Lente Zomer Herfst Winter
Geboorte Verjaardag Reisje door Europa Brunch Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw Valentijn Pasen
Baktips
Recepten
Mini-nonnevotten

Mini-nonnevotten

Dit recept is van: Annet

Mini Nonnevotten
Mini-nonnevotten
Info Benodigdheden Stappen

Een echt Limburgs recept: mini-nonnevotten! Traditioneel worden nonnevotten strikt gegeten met carnaval. De herkomst van het gebakje voert terug tot 1600. Vroeger bakte men nonnevotten in reuzel, maar deze mini-nonnevotten zijn gebakken in zonnebloemolie. Alaaf!

90 min. Bereidingstijd
3 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
14 Porties
Brunch Koekjes Zoet brood

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling! Wat vind je van dit recept?
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Volle melk (lauw)
    160 ml
    Volle melk (lauw)
  • Boter (op kamertemperatuur)
    100 g
    Boter (op kamertemperatuur)
  • Ei (losgeklopt)
    1 stuk(s)
    Ei (losgeklopt)
  • Zout
    0.5 tl (theelepels)
    Zout
  • Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
    6 Zakje(s)
    Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak

 

  • Dr. Oetker Gist
    2 Zakje(s)
    Dr. Oetker Gist
  • Citroenrasp (Dr. Oetker)
    2 tl (theelepels)
    Citroenrasp (Dr. Oetker)
  • Bloem
    240 g
    Bloem
  •  
    150 g
    Suiker (of kaneelsuiker)

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  •  
    Bord (diep)
  •  
    Frituurpan
  •  
    Keukenpapier
  • Rooster
    Rooster
  •  
    Schaar

Stappen

1. Voorbereiden

Meng alle ingrediënten behalve de suiker tot een samenhangend deeg. Kneed minimaal 15 minuten. Het deeg is goed wanneer er een vliesje van het deeg getrokken kan worden.

Verdeel het deeg in stukjes van 50 gram deeg. Maak mooie ronde bolletjes van de deeg stukjes. Laat de bolletjes 30 minuten rijzen onder een vochtige theedoek.

2. Mini-nonnevotten maken

Neem de deegbolletjes en rol ze uit tot lange strengen van 35 centimeter. Doe dit eventueel in meerdere fases om te voorkomen dat het deeg scheurt. Knoop de nonnevotten. Doe dit door een knoop te maken met één lange streng. Draai deze lange streng nogmaals naast de eerste knoop. Leg de nonnevotten, met voldoende tussenruimte, op bakpapier. Laat de nonnevotten minimaal 45 minuten rijzen onder een vochtige theedoek.

3. Nonnevotjes bakken

Verwarm de frituurpan of friteuse naar 175°C. Doe ondertussen de suiker (150 g) in een diep bord.

Knip het bakpapier met de nonnevotten los van elkaar. Neem een stukje bakpapier met een nonnevot en laat deze langzaam van het bakpapier in de hete olie zakken. Frituur de nonnevotten aan beide kanten goudbruin. Dit duurt ongeveer 2 à 3 minuten. Leg de nonnevotten op een stukje keukenpapier. Laat ze iets afkoelen. Haal de mini-nonnevotten door de suiker. Laat je zelfgemaakte Limburgse lekkernij hierna verder afkoelen op een rooster. Alaaf!

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2022 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.