🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Shop Recepten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Shop

Naar de shop Profiel Winkelwagen

Meer van bakken.nl

Recepten Bak & spaar shop
Brood Brownies
Cake
De beste bananenbrood recepten Cupcakes Kruidcake Kwarkcake Stroopwafelcake
Hartig
Borrelhapjes Bladerdeeg Hartige taart
Koekjes
No Bake
Kwarktaart MonChoutaart
Pannenkoeken
American Pancakes
Taart
Appeltaart Cheesecake Chocoladetaart Kwarktaart Lemon Meringue Mini taartjes MonChoutaart
Toetjes
Thema's
Valentijn Pasen Bakken met kinderen: kidsproof recepten voor jonge bakkers Rainbow Unicorn Kindertraktaties Moederdag Verjaardag Sinterklaas Oud & Nieuw Halloween Kerst
Baktips
Recepten
Mini-nonnevotten

Mini-nonnevotten

Dit recept is van: Annet

Mini Nonnevotten
Mini-nonnevotten
Info Benodigdheden Stappen

Een echt Limburgs recept: mini-nonnevotten! Traditioneel worden nonnevotten strikt gegeten met carnaval. De herkomst van het gebakje voert terug tot 1600. Vroeger bakte men nonnevotten in reuzel, maar deze mini-nonnevotten zijn gebakken in zonnebloemolie. Alaaf!

90 min. Bereidingstijd
3 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
14 Porties
Brood Brunch Koekjes
Log in om je favoriete recepten te bewaren

Benodigdheden

Ingrediënten

  •  
    160 ml
    Volle melk (lauw)
  • Boter (op kamertemperatuur)
    100 g
    Boter (op kamertemperatuur)
  • Ei (losgeklopt)
    1 stuks
    Ei (losgeklopt)
  • Zout
    0.5 tl (theelepels)
    Zout
  • Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
    6 Zakje(s)
    Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
    Productdetails
    ${ error }
    € 0,75

 

  • Dr. Oetker Gist
    2 Zakje(s)
    Dr. Oetker Gist
  • Citroenrasp (Dr. Oetker)
    2 tl (theelepels)
    Citroenrasp (Dr. Oetker)
  • Bloem
    240 g
    Bloem
    Productdetails
    ${ error }
    € 8,74
  •  
    150 g
    Suiker (of kaneelsuiker)

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  •  
    Bord (diep)
  •  
    Frituurpan
  •  
    Keukenpapier
  • Rooster
    Rooster
    Productdetails
    ${ error }
    € 8,29
  •  
    Schaar

Stappen

1. Voorbereiden

Meng alle ingrediënten behalve de suiker tot een samenhangend deeg. Kneed minimaal 15 minuten. Het deeg is goed wanneer er een vliesje van het deeg getrokken kan worden.

Verdeel het deeg in stukjes van 50 gram deeg. Maak mooie ronde bolletjes van de deeg stukjes. Laat de bolletjes 30 minuten rijzen onder een vochtige theedoek.

2. Mini-nonnevotten maken

Neem de deegbolletjes en rol ze uit tot lange strengen van 35 centimeter. Doe dit eventueel in meerdere fases om te voorkomen dat het deeg scheurt. Knoop de nonnevotten. Doe dit door een knoop te maken met één lange streng. Draai deze lange streng nogmaals naast de eerste knoop. Leg de nonnevotten, met voldoende tussenruimte, op bakpapier. Laat de nonnevotten minimaal 45 minuten rijzen onder een vochtige theedoek.

3. Nonnevotjes bakken

Verwarm de frituurpan of friteuse naar 175°C. Doe ondertussen de suiker (150 g) in een diep bord.

Knip het bakpapier met de nonnevotten los van elkaar. Neem een stukje bakpapier met een nonnevot en laat deze langzaam van het bakpapier in de hete olie zakken. Frituur de nonnevotten aan beide kanten goudbruin. Dit duurt ongeveer 2 à 3 minuten. Leg de nonnevotten op een stukje keukenpapier. Laat ze iets afkoelen. Haal de mini-nonnevotten door de suiker. Laat je zelfgemaakte Limburgse lekkernij hierna verder afkoelen op een rooster. Alaaf!

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

 

 

Voor 23:00 besteld? Dezelfde werkdag op de bus.

 

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

WhatsApp

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2021 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.