Annet

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Mini MonChoutaartjes met kersen

De klassieke MonChoutaart maar dan net even anders! Laat je MonChoutaartjes opstijven in kleinere bakvormen en je krijgt deze pareltjes om te zien en een smullerij om te eten!

Bereiden

10 min

Opstijftijd

120 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

12 taartpunten

Voorbereiden

 1. Stap 1

  Leg bakpapier op een vlakke ondergrond. Deze ondergrond moet later ook in de koelkast kunnen. Leg de ringen (lees de tip hoe je zelf handig ringen maakt) op het bakpapier.

  Ringen maken

  Annet maakte de ringen uit een stuk afvoerbuis die over was. Je kunt de ringen ook zelf maken uit ronde sapflessen of yoghurt emmertjes. Snijd ze in evengrote ringen.

 2. Stap 2

  • 70 g margarine (of boter)

  • 1 pak Dr. Oetker MonChoutaart met kandijkoekjesbodem

  Smelt de margarine in een pannetje, neem de pan van het vuur en roer de inhoud van het zakje kandijkoekjesmix door de gesmolten boter. Bedek de bodem van de bakvormpjes met de massa en druk met bijvoorbeeld de achterkant van een lepel, stevig en gelijkmatig aan.

MonChoutaartjes bereiden

 1. Stap 3

  • 200 g MonChou (2 wikkels op kamertemperatuur)

  • 100 ml water (kamertemperatuur)

  Klop in een kom de MonChou met een mixer met garden op de hoogste stand in 1 minuut glad. Voeg hierna het water en de taartmix toe en mix op de middelste stand tot een gladde massa.

 2. Stap 4

  • 250 ml slagroom

  Voeg de ongeklopte slagroom toe en klop dit met de mixer op de middelste stand in 1½ minuut tot een egale massa.

 3. Stap 5

  Giet dit MonChoumengsel over de kandijkoekjesbodem in de bakvormpjes en strijk de taartjes bijvoorbeeld met een mes mooi glad. Laat de ringen ten minste 2 uur opstijven in de koelkast.

MonChoutaartjes versieren

 1. Stap 6

  • Chocolade (versiering naar keuze)

  • Fruit naar keuze (optioneel voor de decoratie)

  Versier, indien gewenst, de MonChou taart vlak voor het serveren met bijvoorbeeld kersenvlaaivulling of verse vruchten. Doe er een chocolade blaadje op of smelt zelf wat chocolade, laat opdrogen in flinterdunne plakjes en steek ze in de taartjes. Eet smakelijk!

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.