Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Mini MonChoutaartjes met kersen

Mini MonChoutaartjes met kersen

Dit recept is van: Annet

  1. MonChoutaartjes bites met kersen
Item 1 of 1
Mini MonChoutaartjes met kersen
info
Benodigdheden
Stappen

De klassieke MonChoutaart, maar dan net even anders! De taart maak je namelijk in een vierkante bakvorm en snijd je na het opstijven in mini MonChoutaartjes. De kleine monchoutaartjes zijn heerlijk in hapklare porties, perfect voor een feestje.

In een handomdraai tover je een dozijn verrukkelijke mini MonChoutaart tevoorschijn, zonder een oven te hoeven gebruiken! Geen gedoe, en ze zijn ware pareltjes om te aanschouwen – een onweerstaanbare traktatie voor elke zoetekauw

10 min.Bereidingstijd
150 min.Opstijftijd
Moeilijkheid
12 stuksPorties
MonChoutaartZonder ovenTaartMini taartjesKersen

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (ongezouten roomboter)
    70 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Dr. Oetker MonChoutaart met kandijkoekjesbodem
    1 Pak
    Dr. Oetker MonChoutaart met kandijkoekjesbodem
  • MonChou® (op kamertemperatuur)
    200 g
    MonChou® (op kamertemperatuur)
  • Water
    100 ml
    Water

 

  • Verse slagroom (onbereid)
    250 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Taart- en vlaaivulling Kersen
    1 Blik(ken)
    Taart- en vlaaivulling Kersen
  • Witte chocolade
    10 g (gram)
    Witte chocolade
  • Rainbow Dust Eetbaar glanspoeder (optioneel)
    Rainbow Dust Eetbaar glanspoeder (optioneel)

Keukenspullen

  • Bakframe rechthoek
    Bakframe rechthoek
    Bestel dit product online
  • Acetaatfolie
    Acetaatfolie
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  •  
    Pan en vuurvaste kom
  • Zeefje
    Zeefje

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Taartbodem bereiden

Leg bakpapier over de bodem van een snijplank of bakplaat (deze moet in de koelkast passen). Plaats het bakframe op de ondergrond. Schuif het frame uit tot 25 centimeter. Bekleed de zijkant van het bakframe met acetaatfolie.

Smelt de boter (70 g) in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kandijkoekjesmix door de gesmolten boter. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bodem in het frame.

Druk als laatste de bodem stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm ca. 10 minuten in de koelkast.

2. Mini MonChoutaartjes bereiden

Klop in kom de MonChou (200 g op kamertemperatuur) met een mixer met gardes glad.

Voeg het water (100 ml op kamertemperatuur) en de taartmix toe aan de MonChou en klop dit op de hoogste stand tot een egale massa.

Voeg de ongeklopte slagroom (250 ml) toe aan het MonChoutaart mengsel en klop dit met de mixer op de middelste stand in 1 minuut tot een luchtige massa.

Verdeel het MonChoutaart mengsel over de bodem en laat de MonChoutaart ten minste 2 uur lang opstijven in de koelkast.

3. Witte chocolade schotsen maken

Leg een stuk bakpapier op een vlakke ondergrond. Doe een theelepel glanspoeder in een zeef. Strooi de glanspoeder over het velletje bakpapier.

Smelt de witte chocolade (10 g) au bain-marie in een vuurvaste kom.

Stort de gesmolten chocolade op het bakpapier en verdeel de chocolade voorzichtig over het oppervlak. Doe dit met bijvoorbeeld met een lang mes of een paletmes.

Laat de chocolade afkoelen in de koelkast. Zodra de chocolade hard is geworden, breek je het in driehoekjes.

4. MonChoutaartjes versieren

Snijdt met een lang mes de taart in blokjes van 6 x 6 centimeter. Verdeel de kersenvulling over de bites. Maak de bites af met de chocolade schotsen.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.