🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Shop Recepten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Shop

Naar de shop Profiel Winkelwagen

Meer van bakken.nl

Recepten Bak & spaar shop
Brood Brownies
Cake
De beste bananenbrood recepten Cupcakes Kruidcake Kwarkcake Stroopwafelcake
Hartig
Borrelhapjes Bladerdeeg Hartige taart
Koekjes
No Bake
Kwarktaart MonChoutaart
Pannenkoeken
American Pancakes
Taart
Appeltaart Cheesecake Chocoladetaart Kwarktaart Lemon Meringue Mini taartjes MonChoutaart
Toetjes
Thema's
Valentijn Pasen Bakken met kinderen: kidsproof recepten voor jonge bakkers Rainbow Unicorn Kindertraktaties Moederdag Verjaardag Sinterklaas Oud & Nieuw Halloween Kerst
Baktips
Recepten
Mini MonChoutaartjes met kersen

Mini MonChoutaartjes met kersen

Dit recept is van: Annet

MonChoutaartjes bites met kersen
Mini MonChoutaartjes met kersen
Info Benodigdheden Stappen

De klassieke MonChoutaart, maar dan net even anders! De taart maak je namelijk in een vierkante bakvorm en snijd je na het opstijven in cheesecake bites. Deze MonChoutaartjes zijn perfect als traktatie of dessert en echte pareltjes om te zien.

10 min. Bereidingstijd
150 min. Opstijftijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
12 stuks Porties
MonChoutaart No Bake Taart Mini taartjes Kersen
Log in om je favoriete recepten te bewaren

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (ongezouten roomboter)
    70 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • MonChoutaart met kandijkoekjesbodem (Dr. Oetker)
    1 Pak
    MonChoutaart met kandijkoekjesbodem (Dr. Oetker)
  • MonChou (op kamertemperatuur)
    200 g
    MonChou (op kamertemperatuur)
  • Water
    100 ml
    Water

 

  • Verse slagroom (onbereid)
    250 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Taart- en vlaaivulling Kersen
    1 Blik(ken)
    Taart- en vlaaivulling Kersen
  • Witte chocolade
    10 g (gram)
    Witte chocolade
  • Rainbow Dust Eetbaar glanspoeder (optioneel)
    Rainbow Dust Eetbaar glanspoeder (optioneel)
    Productdetails
    ${ error }
    € 3,59

Keukenspullen

  • Bakframe rechthoek
    Bakframe rechthoek
    Productdetails
    ${ error }
    € 12,19
  •  
    Acetaatfolie
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
    ${ error }
    € 49,00
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Mengkom
    Mengkom
    Productdetails
    ${ error }
    € 11,99
  •  
    Pan en vuurvaste kom
  • Zeefje
    Zeefje
    Productdetails
    ${ error }
    € 6,29

Stappen

1. Taartbodem bereiden

Leg bakpapier over de bodem van een snijplank of bakplaat (deze moet in de koelkast passen). Plaats het bakframe op de ondergrond. Schuif het frame uit tot 25 centimeter. Bekleed de zijkant van het bakframe met acetaatfolie.

Smelt de boter (70 g) in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kandijkoekjesmix door de gesmolten boter. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bodem in het frame.

Druk als laatste de bodem stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm ca. 10 minuten in de koelkast.

2. MonChoutaartjes bereiden

Klop in kom de MonChou (200 g op kamertemperatuur) met een mixer met gardes glad.

Voeg het water (100 ml op kamertemperatuur) en de taartmix toe aan de MonChou en klop dit op de hoogste stand tot een egale massa.

Voeg de ongeklopte slagroom (250 ml) toe aan het MonChoutaart mengsel en klop dit met de mixer op de middelste stand in 1 minuut tot een luchtige massa.

Verdeel het MonChoutaart mengsel over de bodem en laat de MonChoutaart ten minste 2 uur lang opstijven in de koelkast.

3. Witte chocolade schotsen maken

Leg een stuk bakpapier op een vlakke ondergrond. Doe een theelepel glanspoeder in een zeef. Strooi de glanspoeder over het velletje bakpapier.

Smelt de witte chocolade (10 g) au bain-marie in een vuurvaste kom.

Stort de gesmolten chocolade op het bakpapier en verdeel de chocolade voorzichtig over het oppervlak. Doe dit met bijvoorbeeld met een lang mes of een paletmes.

Laat de chocolade afkoelen in de koelkast. Zodra de chocolade hard is geworden, breek je het in driehoekjes.

4. MonChoutaartjes versieren

Snijdt met een lang mes de taart in blokjes van 6 x 6 centimeter. Verdeel de kersenvulling over de bites. Maak de bites af met de chocolade schotsen.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

 

 

Voor 23:00 besteld? Dezelfde werkdag op de bus.

 

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

WhatsApp

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2021 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.