🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Mini MonChoutaartjes met kersen

Mini MonChoutaartjes met kersen

Dit recept is van: Annet

MonChoutaartjes bites met kersen
Mini MonChoutaartjes met kersen
Info Benodigdheden Stappen

De klassieke MonChoutaart, maar dan net even anders! De taart maak je namelijk in een vierkante bakvorm en snijd je na het opstijven in cheesecake bites. Deze MonChoutaartjes zijn perfect als traktatie of dessert en echte pareltjes om te zien.

10 min. Bereidingstijd
150 min. Opstijftijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
12 stuks Porties
MonChoutaart Zonder oven Taart Mini taartjes Kersen
4
35 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (ongezouten roomboter)
    70 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Dr. Oetker MonChoutaart met kandijkoekjesbodem
    1 Pak
    Dr. Oetker MonChoutaart met kandijkoekjesbodem
  • MonChou® (op kamertemperatuur)
    200 g
    MonChou® (op kamertemperatuur)
  • Water
    100 ml
    Water

 

  • Verse slagroom (onbereid)
    250 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Taart- en vlaaivulling Kersen
    1 Blik(ken)
    Taart- en vlaaivulling Kersen
  • Witte chocolade
    10 g (gram)
    Witte chocolade
  • Rainbow Dust Eetbaar glanspoeder (optioneel)
    Rainbow Dust Eetbaar glanspoeder (optioneel)

Keukenspullen

  • Bakframe rechthoek
    Bakframe rechthoek
    Bestel dit product online
  • Acetaatfolie
    Acetaatfolie
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  •  
    Pan en vuurvaste kom
  • Zeefje
    Zeefje

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Taartbodem bereiden

Leg bakpapier over de bodem van een snijplank of bakplaat (deze moet in de koelkast passen). Plaats het bakframe op de ondergrond. Schuif het frame uit tot 25 centimeter. Bekleed de zijkant van het bakframe met acetaatfolie.

Smelt de boter (70 g) in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kandijkoekjesmix door de gesmolten boter. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bodem in het frame.

Druk als laatste de bodem stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm ca. 10 minuten in de koelkast.

2. MonChoutaartjes bereiden

Klop in kom de MonChou (200 g op kamertemperatuur) met een mixer met gardes glad.

Voeg het water (100 ml op kamertemperatuur) en de taartmix toe aan de MonChou en klop dit op de hoogste stand tot een egale massa.

Voeg de ongeklopte slagroom (250 ml) toe aan het MonChoutaart mengsel en klop dit met de mixer op de middelste stand in 1 minuut tot een luchtige massa.

Verdeel het MonChoutaart mengsel over de bodem en laat de MonChoutaart ten minste 2 uur lang opstijven in de koelkast.

3. Witte chocolade schotsen maken

Leg een stuk bakpapier op een vlakke ondergrond. Doe een theelepel glanspoeder in een zeef. Strooi de glanspoeder over het velletje bakpapier.

Smelt de witte chocolade (10 g) au bain-marie in een vuurvaste kom.

Stort de gesmolten chocolade op het bakpapier en verdeel de chocolade voorzichtig over het oppervlak. Doe dit met bijvoorbeeld met een lang mes of een paletmes.

Laat de chocolade afkoelen in de koelkast. Zodra de chocolade hard is geworden, breek je het in driehoekjes.

4. MonChoutaartjes versieren

Snijdt met een lang mes de taart in blokjes van 6 x 6 centimeter. Verdeel de kersenvulling over de bites. Maak de bites af met de chocolade schotsen.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.