De klassieke MonChoutaart, maar dan net even anders! De taart maak je namelijk in een vierkante bakvorm en snijd je na het opstijven in mini MonChoutaartjes. De kleine monchoutaartjes zijn heerlijk in hapklare porties, perfect voor een feestje.
In een handomdraai tover je een dozijn verrukkelijke mini MonChoutaart tevoorschijn, zonder een oven te hoeven gebruiken! Geen gedoe, en ze zijn ware pareltjes om te aanschouwen – een onweerstaanbare traktatie voor elke zoetekauw
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Leg bakpapier over de bodem van een snijplank of bakplaat (deze moet in de koelkast passen). Plaats het bakframe op de ondergrond. Schuif het frame uit tot 25 centimeter. Bekleed de zijkant van het bakframe met acetaatfolie.
Smelt de boter (70 g) in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kandijkoekjesmix door de gesmolten boter. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bodem in het frame.
Druk als laatste de bodem stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm ca. 10 minuten in de koelkast.
Klop in kom de MonChou (200 g op kamertemperatuur) met een mixer met gardes glad.
Voeg het water (100 ml op kamertemperatuur) en de taartmix toe aan de MonChou en klop dit op de hoogste stand tot een egale massa.
Voeg de ongeklopte slagroom (250 ml) toe aan het MonChoutaart mengsel en klop dit met de mixer op de middelste stand in 1 minuut tot een luchtige massa.
Verdeel het MonChoutaart mengsel over de bodem en laat de MonChoutaart ten minste 2 uur lang opstijven in de koelkast.
Leg een stuk bakpapier op een vlakke ondergrond. Doe een theelepel glanspoeder in een zeef. Strooi de glanspoeder over het velletje bakpapier.
Smelt de witte chocolade (10 g) au bain-marie in een vuurvaste kom.
Stort de gesmolten chocolade op het bakpapier en verdeel de chocolade voorzichtig over het oppervlak. Doe dit met bijvoorbeeld met een lang mes of een paletmes.
Laat de chocolade afkoelen in de koelkast. Zodra de chocolade hard is geworden, breek je het in driehoekjes.
Snijdt met een lang mes de taart in blokjes van 6 x 6 centimeter. Verdeel de kersenvulling over de bites. Maak de bites af met de chocolade schotsen.