Ook dol op Lemon Pie? Dan is deze kwarktaart een goede optie. Een echte lemon pie bodem met daarop frisse kwark. Perfecte zoete traktatie als hemels onderdeel van een high tea of grand dessert!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Plaats een rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 175°C / hetelucht 165°C). Doe de bloem (175 g), de roomboter (120 g), de kristalsuiker (60 g), de eierdooier (1 stuk) en wat zout (snufje) in een kom en maak een samenhangend deeg. Druk het deeg op de bodem van de vierkante springvorm. Bak de bodem in 20 minuten gaar.
Week de Dr. Oetker Gelatine (8 blaadjes) in ruim en koud water. Klopt de slagroom (200 g) met de witte basterdsuiker (175 g) stijf. Zet de slagroom apart.
Pers de limoenen (2 stuks) uit. Doe het sap in een pan en breng deze sap tegen de kook. Neem de pan van het vuur. Doe de gelatineblaadjes met aanhangend water bij de limoensap. Roer totdat de gelatineblaadjes zijn opgelost. Roer de kwark (500 g) los. Rasp een van de limoenen boven de kwark. Voeg de limoensap met de gelatine toe aan de kwark. Schep als laatste de geklopte slagroom door de kwark.
Giet het lemon pie kwarkmengsel in de vorm. Laat de taart minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Snijd de kwarktaart, met behulp van een liniaal, in gelijke stukjes. Decoreer de kwarktaart met schijfjes limoen.