Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Mini lemon pie bites

Mini lemon pie bites

Dit recept is van: Annet

  1. mini lemon pie bites high tea
Item 1 of 1
Mini lemon pie bites
info
Benodigdheden
Stappen

Ook dol op Lemon Pie? Dan is deze kwarktaart een goede optie. Een echte lemon pie bodem met daarop frisse kwark. Perfecte zoete traktatie als hemels onderdeel van een high tea of grand dessert!

15 min.Bereidingstijd
120 min.Opstijftijd
Moeilijkheid
16Porties
LimoenKwarktaartHigh teaDessertsMini taartjes

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bloem
    175 g
    Bloem
  • Boter (ongezouten roomboter)
    120 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Suiker (kristalsuiker)
    60 g
    Suiker (kristalsuiker)
  • Eidooier
    1 Stuk(s)
    Eidooier
  • Zout
    null snufje(s)
    Zout
  • Gelatine (Dr. Oetker)
    8 blaadje(s)
    Gelatine (Dr. Oetker)

 

  • Water
    Water
  • Slagroom (ongezoet)
    200 g
    Slagroom (ongezoet)
  • Witte basterdsuiker
    175 g
    Witte basterdsuiker
  • Limoen
    2 Stuk(s)
    Limoen
  • Kwark
    500 g
    Kwark

Keukenspullen

  • Springvorm (24x24 cm)
    Springvorm (24x24 cm)
    Bestel dit product online
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  •  
    Citruspers
  • Rasp
    Rasp

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Mini lemon pie bodem bereiden

Plaats een rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 175°C / hetelucht 165°C). Doe de bloem (175 g), de roomboter (120 g), de kristalsuiker (60 g), de eierdooier (1 stuk) en wat zout (snufje) in een kom en maak een samenhangend deeg. Druk het deeg op de bodem van de vierkante springvorm. Bak de bodem in 20 minuten gaar.

2. limoen kwarktaart mengsel

Week de Dr. Oetker Gelatine (8 blaadjes) in ruim en koud water. Klopt de slagroom (200 g) met de witte basterdsuiker (175 g) stijf. Zet de slagroom apart.

Pers de limoenen (2 stuks) uit. Doe het sap in een pan en breng deze sap tegen de kook. Neem de pan van het vuur. Doe de gelatineblaadjes met aanhangend water bij de limoensap. Roer totdat de gelatineblaadjes zijn opgelost. Roer de kwark (500 g) los. Rasp een van de limoenen boven de kwark. Voeg de limoensap met de gelatine toe aan de kwark. Schep als laatste de geklopte slagroom door de kwark.

3. mini lemon pie laten opstijven

Giet het lemon pie kwarkmengsel in de vorm. Laat de taart minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Snijd de kwarktaart, met behulp van een liniaal, in gelijke stukjes. Decoreer de kwarktaart met schijfjes limoen.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.