Annet

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Mini lemon pie bites

Ook dol op Lemon Pie? Dan is deze kwarktaart een goede optie. Een echte lemon pie bodem met daarop frisse kwark. Perfecte zoete traktatie als hemels onderdeel van een high tea of grand dessert!

Bereiden

15 min

Opstijftijd

120 min

Niveau

Uitdagend

Aantal

16 taartjes

Mini lemon pie bodem bereiden

Elektrisch 175°C / Hetelucht 165°C

  1. Stap 1

    Plaats een rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    • 175 g bloem

    • 120 g roomboter

    • 60 g kristalsuiker

    • 1 eidooier

    • Snufje zout

    Doe alle ingrediënten voor de bodem in een kom en maak een samenhangend deeg. Druk het deeg op de bodem van de vierkante springvorm. Bak de bodem in 20 minuten gaar.

limoen kwarktaart mengsel

  1. Stap 3

    • 8 blaadjes Dr. Oetker Gelatine

    • Water

    Week de gelatine in ruim en koud water.

  2. Stap 4

    • 200 g slagroom

    • 175 g witte basterdsuiker

    Klopt de slagroom met de suiker stijf. Zet de slagroom apart.

  3. Stap 5

    • 2 limoenen

    Pers de limoenen uit. Doe het sap in een pan en breng deze sap tegen de kook. Neem de pan van het vuur. Doe de gelatineblaadjes met aanhangend water bij de limoensap. Roer totdat de gelatineblaadjes zijn opgelost.

  4. Stap 6

    • 500 g kwark

    Roer de kwark los. Rasp een van de limoenen boven de kwark. Voeg de limoensap met de gelatine toe aan de kwark. Schep als laatste de geklopte slagroom door de kwark.

mini lemon pie laten opstijven

  1. Stap 7

    Giet het lemon pie kwarkmengsel in de vorm.

  2. Stap 8

    Laat de taart minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

  3. Stap 9

    Snijd de kwarktaart, met behulp van een liniaal, in gelijke stukjes. Decoreer de kwarktaart met schijfjes limoen.

    Kwarktaart is gemakkelijk te snijden. Kleine stukjes? Grote stukjes? Het kan allemaal. Even een liniaal gebruiken om de maat te bepalen en je hebt een sjiek taartje voor elke gelegenheid!

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.