Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Mini Lemon Meringue Bombe

Mini Lemon Meringue Bombe

Dit recept is van: Bakken doe je Zo

  1. lemon meringue taartjes
Item 1 of 1
Mini Lemon Meringue Bombe
info
Benodigdheden
Stappen

Een overheerlijk dessert. Om te maken een uitdaging, maar met dit recept lukt het zeker. Jouw beloning? Heerlijke lemon meringuebombes gevuld met aardbeienijs. Je kunt de lemon meringuetaartjes prima een dag van tevoren maken. Dan hoef je vlak voor het serveren alleen de meringue te maken.

35 min.Bereidingstijd
30 min.Baktijd
Moeilijkheid
8Porties
Lemon MeringueMeringueCitroenDessertsKerstThema receptenMini taartjesGebak

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Backin bakpoeder
    2 tl (theelepels)
    Dr. Oetker Backin bakpoeder
  • Bloem
    200 g
    Bloem
  • Boter (ongezouten roomboter)
    120 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Ei
    3 null
    Ei
  • Suiker (kristalsuiker)
    130 g
    Suiker (kristalsuiker)
  • Citroen aroma (Dr. Oetker)
    2 tl (theelepels)
    Citroen aroma (Dr. Oetker)

 

  • Citroensap
    150 ml
    Citroensap
  • Dr. Oetker Banketbakkersroom
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Banketbakkersroom
  • Water
    200 ml
    Water
  •  
    Aardbeienijs
  • Maizena (bijv. Koopmans)
    2 el (eetlepels)
    Maizena (bijv. Koopmans)

Keukenspullen

  • Bakje
    Bakje
  • Tartelette vormpjes (of tartelette blik)
    8 null
    Tartelette vormpjes (of tartelette blik)
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  •  
    Gasbrander
  •  
    Citruspers
  • IJslepel
    IJslepel
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Spuitzak (met stervormig mondje)
    Spuitzak (met stervormig mondje)

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats het rooster onderin de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 170°C).

Vet de tartelettevormpjes goed in met boter of gebruik bakspray (bijv. Dr. Oetker).

2. Taartbodems maken

Meng bloem (200 g), bakpoeder (2 tl) en suiker (30 g) in een kom, voeg boter (120 g) en ei (1 stuk) toe. Mix met een mixer op de zachte stand tot een kruimeldeeg.

Kneed met de hand tot een deegbol. Leg de deegbol 15-30 minuten in de koelkast.

Verdeel het deeg over 10 bolletjes. Druk elk bolletje in een vormpje. Zorg ervoor dat ieder bodempje een opstaand randje van ca. 2 cm heeft.

3. Vulling bereiden

Scheid eieren (2 stuks) en doe de eiwitten in een vetvrij schaaltje. Zet de eidooiers aan de kant.

Voeg aan de eidooiers het zakje banketbakkersroom, het citroensap (150 ml), het water (200 ml) en het citroenaroma (2 tl) toe. Roer dit met een garde tot een egaal mengsel.

Als de tartelettes zijn afgekoeld, verdeel dan aardbeienijs over de lemoncurdvulling.

Verdeel het mengsel over de taartbodems. Bak de lemon meringuetaartjes in 25-30 min. gaar.

Laat de lemontaartjes afkoelen in de vormpjes.

4. Meringue maken

Meng in een schaaltje de suiker (100 g) en maïzena (2 el). Roer even door.

Voeg de suiker met maïzena in gedeeltes toe onder het mixen van het eiwit. Mix de eiwit op de hoogste stand tot een stevig geheel. In ongeveer 4 minuten is de suiker opgelost en heb je een mooi glanzend meringueschuim.

5. Decoreren

Vul een spuitzak met het meringueschuim en knip een puntje van 1 cm breed af. Maak met een ronddraaiende beweging mooie toeven op de lemon meringuetaartjes. Plaats de taartjes nog even in de oven om de meringue een mooi kleurtje te geven of gebruik hiervoor een crème brûlée-brander.

Laat de lemon meringuetaartjes nog even afkoelen voordat je ze serveert.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.