Bakken doe je Zo

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Mini Lemon Merinque Bombe

Een overheerlijk dessert. Om te maken een uitdaging, maar met dit recept lukt het zeker. Jouw beloning? Heerlijke lemon meringue bombes gevuld met aardbeienijs. Je kunt de lemon meringue taartjes prima een dag van te voren maken. Dan hoef je vlak voor het serveren alleen de meringue te maken.

Bereiden

35 min

Baktijd

30 min

Niveau

Uitdagend

Aantal

8 taartjes

Voorbereiden

Elektrisch 180°C, Hetelucht 170°C

  1. Stap 1

    Plaats het rooster onderin de oven en verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Vet de tartelettes vormpjes goed in met boter of gebruik bakspray (bijv. Dr. Oetker).

Taartbodems maken

  1. Stap 3

    • 2 tl Dr. Oetker Backin

    • 200 g bloem (bijv. Koopmans Kristalbloem Patent)

    • 120 g roomboter (op kamertemperatuur)

    • 1 ei

    • 30 g suiker

    Meng 200g bloem, 2 tl bakpoeder en 30 g suiker in een kom, voeg 120 g boter en 1 ei toe. Mix met een mixer op de zachte stand tot een kruimeldeeg. Kneed met de hand tot een deegbol. Leg de deegbol 15-30 minuten in de koelkast.

  2. Stap 4

    Verdeel het deeg over 10 bolletjes. Druk elk bolletje in een vormpje. Zorg ervoor dat ieder bodempje een opstaand randje van ca. 2 cm heeft.

Vulling bereiden

  1. Stap 5

    • 2 eieren

    Scheid 2 eieren en doe de eiwitten in een vetvrij schaaltje en zet de eidooiers aan de kant.

  2. Stap 6

    • 2 tl Dr. Oetker Citroen Aroma

    • 150 ml citroensap

    • 1 zakje Dr. Oetker Banketbakkersroom

    • 200 ml water

    Voeg aan de eidooiers het zakje banketbakkersroom, het citroensap, het water en het citroenaroma toe. Roer dit met een garde tot een egaal mengsel.

  3. Stap 7

    • Aardbeienijs

    Als de tartelettes zijn afgekoeld verdeel dan aardbeienijs over de lemoncurd vulling.

  4. Stap 8

    Verdeel het mengsel over de taartbodems. Bak de lemon merengue taartjes in 25-30 min. gaar. Laat de lemontaartjes afkoelen in de vormpjes.

Meringue maken

  1. Stap 9

    • 2 el Koopmans Maizena

    • 100 g suiker

    Meng in een schaaltje de suiker en maizena. Roer even door. Voeg de suiker met maizena in gedeeltes toe onder het mixen van het eiwit. Mix de eiwit op de hoogste stand tot een stevig geheel. In ongeveer 4 minuten is de suiker opgelost en heb je een mooi glanzend merengueschuim.

Decoreren

  1. Stap 10

    Vul een spuitzak met het merengueschuim en knip een puntje van 1 cm breed af. Maak met een ronddraaiende beweging mooie toeven op de lemon merenguetaartjes. Plaats de taartjes nog even in de oven om de merengue een mooi kleurtje te geven of gebruik hiervoor een crème brûlée brander.

  2. Stap 11

    Laat de Lemon Merengue taartjes nog even afkoelen voordat je ze serveert.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.