Een overheerlijk dessert. Om te maken een uitdaging, maar met dit recept lukt het zeker. Jouw beloning? Heerlijke lemon meringuebombes gevuld met aardbeienijs. Je kunt de lemon meringuetaartjes prima een dag van tevoren maken. Dan hoef je vlak voor het serveren alleen de meringue te maken.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Plaats het rooster onderin de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 170°C).
Vet de tartelettevormpjes goed in met boter of gebruik bakspray (bijv. Dr. Oetker).
Meng bloem (200 g), bakpoeder (2 tl) en suiker (30 g) in een kom, voeg boter (120 g) en ei (1 stuk) toe. Mix met een mixer op de zachte stand tot een kruimeldeeg.
Kneed met de hand tot een deegbol. Leg de deegbol 15-30 minuten in de koelkast.
Verdeel het deeg over 10 bolletjes. Druk elk bolletje in een vormpje. Zorg ervoor dat ieder bodempje een opstaand randje van ca. 2 cm heeft.
Scheid eieren (2 stuks) en doe de eiwitten in een vetvrij schaaltje. Zet de eidooiers aan de kant.
Voeg aan de eidooiers het zakje banketbakkersroom, het citroensap (150 ml), het water (200 ml) en het citroenaroma (2 tl) toe. Roer dit met een garde tot een egaal mengsel.
Als de tartelettes zijn afgekoeld, verdeel dan aardbeienijs over de lemoncurdvulling.
Verdeel het mengsel over de taartbodems. Bak de lemon meringuetaartjes in 25-30 min. gaar.
Laat de lemontaartjes afkoelen in de vormpjes.
Meng in een schaaltje de suiker (100 g) en maïzena (2 el). Roer even door.
Voeg de suiker met maïzena in gedeeltes toe onder het mixen van het eiwit. Mix de eiwit op de hoogste stand tot een stevig geheel. In ongeveer 4 minuten is de suiker opgelost en heb je een mooi glanzend meringueschuim.
Vul een spuitzak met het meringueschuim en knip een puntje van 1 cm breed af. Maak met een ronddraaiende beweging mooie toeven op de lemon meringuetaartjes. Plaats de taartjes nog even in de oven om de meringue een mooi kleurtje te geven of gebruik hiervoor een crème brûlée-brander.
Laat de lemon meringuetaartjes nog even afkoelen voordat je ze serveert.