Marco

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Mini Brabantse worstenbroodjes

Kleine kruidige Brabantse worstenbroodjes doen het natuurlijk geweldig bij de borrel! En de kids weten er bij een feestje ook raad mee. Warm maar net zo goed koud, zo maak je deze mini gevulde broodjes.

Bereiden

80 min

Baktijd

20 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

25-30 stuks

Deeg bereiden

  1. Stap 1

    • 25 g boter

    • 1 pak Koopmans Witbrood

    • 275 ml water (handwarm 38º-40ºC)

    Doe de witbrood mix en de boter in een beslagkom. Voeg het water toe. Kneed het geheel tot een soepel deeg.

  2. Stap 2

    Kneed het deeg met de handen nogmaals goed door en laat het eventueel nog 15 minuten narijzen voor luchtigere brabantse worstenbroodjes.

worstenbroodjes vulling

  1. Stap 3

    • 250 g gehakt

    • 0,5 zakje gehaktkruiden

    Kruid het gehakt met de gehaktkruiden.

  2. Stap 4

    Verdeel het gehakt in 30 stukjes en maak er kleine worstjes van.

Mini worstenbroodjes maken

  1. Stap 5

    Bestrooi het werkblad met een beetje bloem. Verdeel het gerezen deeg in 30 stukken en draai hier bolletjes van. Druk de bolletjes plat tot een cirkel. Leg op elke deegcirkel een gehaktworstjes en vouw het deeg erom heen.

  2. Stap 6

    • 1 ei

    Bkleed de bakplaat met bakpapier. Klop een eitje los. Leg de mini Brabantse worstenbroodjes met de naad naar beneden op een ingevette bakplaat en bestrijk ze met het losgeklopte ei.

  3. Stap 7

    Laat de Brabantse worstenbroodjes op de bakplaat, afgedekt met bijvoorbeeld wat huishoudfolie, 45 minuten narijzen.

    In plaats van huishoudfolie kun je ook een schone theedoek gebruiken om het deeg/de worstenbroodjes af te dekken tijdens het rijzen.

Bakken

Elektrisch 220°C / Hetelucht 200°C

  1. Stap 8

    Verwarm, terwijl de broodjes nog op de bakplaat rijden, de oven alvast voor.

  2. Stap 9

    Bestrijk de Brabantse worstenbroodjes, alvorens ze in de oven te plaatsen, nog een keer met het losgeklopte ei.

  3. Stap 10

    Plaats de bakplaat iets onder het midden van de oven en bak de mini worstenbroodjes in ca. 20 minuten gaar en mooi goudbruin.

  4. Stap 11

    Leg je mini Brabantse worstenbroodjes hierna op een rooster om een beetje of geheel af te koelen. Vervolgens kun je ze nog warm, maar ook koud serveren.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.