Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Mini Brabantse worstenbroodjes

Mini Brabantse worstenbroodjes

Dit recept is van: Marco

  1. mini Brabantse worstenbroodjes
Item 1 of 1
Mini Brabantse worstenbroodjes
info
Benodigdheden
Stappen

Kleine kruidige Brabantse worstenbroodjes doen het natuurlijk geweldig bij de borrel! En de kids weten er bij een feestje ook raad mee. Warm maar net zo goed koud, zo maak je deze gevulde mini-broodjes.

80 min.Bereidingstijd
20 min.Baktijd
Moeilijkheid
25-30Porties
WorstenbroodjeBroodBrunchFeestje

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (ongezouten roomboter)
    25 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Koopmans Witbrood
    1 Pak
    Koopmans Witbrood
  • Water (handwarm)
    275 ml
    Water (handwarm)
  •  
    250 g
    Gehakt
  •  
    0.5 Zakje(s)
    Gehaktkruiden
  • Ei
    1 null
    Ei

Keukenspullen

  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Bloem om te bestuiven
    Bloem om te bestuiven
  • Kom
    Kom
    Bestel dit product online
  •  
    Plasticfolie

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Deeg bereiden

Doe de witbrood mix (1 pak) en de boter (25 g) in een beslagkom. Voeg het water (275 ml) toe. Kneed het geheel tot een soepel deeg.

Kneed het deeg met de handen nogmaals goed door en laat het eventueel nog 15 minuten narijzen voor luchtigere Brabantse worstenbroodjes.

2. Worstenbroodjes vulling

Kruid het gehakt (250 g) met de gehaktkruiden (0,5 zakje). Verdeel het gehakt in 30 stukjes en maak er kleine worstjes van.

3. Mini-worstenbroodjes maken

Bestrooi het werkblad met een beetje bloem. Verdeel het gerezen deeg in 30 stukken en draai hier bolletjes van. Druk de bolletjes plat tot een cirkel. Leg op elke deegcirkel een gehaktworstje en vouw het deeg eromheen.

Bekleed de bakplaat met bakpapier. Klop een eitje los. Leg de Brabantse mini-worstenbroodjes met de naad naar beneden op een ingevette bakplaat en bestrijk ze met het losgeklopte ei.

Laat de worstenbroodjes op de bakplaat, afgedekt met bijvoorbeeld wat huishoudfolie, 45 minuten narijzen.

Geen folie?

In plaats van huishoudfolie kun je ook een schone theedoek gebruiken om het deeg/de worstenbroodjes af te dekken tijdens het rijzen.

4. Bakken

Verwarm, terwijl de broodjes nog op de bakplaat rijden, de oven alvast voor (elektrisch 220°C / hetelucht 200°C).

Bestrijk de Brabantse worstenbroodjes, alvorens ze in de oven te plaatsen, nog een keer met het losgeklopte ei.

Plaats de bakplaat iets onder het midden van de oven en bak de mini-worstenbroodjes in ca. 20 minuten gaar en mooi goudbruin.

Leg je Brabantse mini-worstenbroodjes hierna op een rooster om een beetje of geheel af te koelen. Vervolgens kun je ze nog warm, maar ook koud serveren.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.