🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Cake
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Moederdag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Regenboog
      • Seizoen bakken
        • Seizoen bakken
        • Lente
        • Zomer
        • Herfst
        • Winter
      • Geboorte
      • Verjaardag
      • Reisje door Europa
      • Brunch
      • Halloween
      • Sinterklaas
      • Kerst
      • Oud & Nieuw
      • Valentijn
      • Pasen
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Cake Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Moederdag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Regenboog
Seizoen bakken
Lente Zomer Herfst Winter
Geboorte Verjaardag Reisje door Europa Brunch Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw Valentijn Pasen
Baktips
Recepten
Mini Brabantse worstenbroodjes

Mini Brabantse worstenbroodjes

Dit recept is van: Marco

mini Brabantse worstenbroodjes
Mini Brabantse worstenbroodjes
Info Benodigdheden Stappen

Kleine kruidige Brabantse worstenbroodjes doen het natuurlijk geweldig bij de borrel! En de kids weten er bij een feestje ook raad mee. Warm maar net zo goed koud, zo maak je deze gevulde mini-broodjes.

80 min. Bereidingstijd
20 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
25-30 Porties
Worst Worstenbroodje Brood Brunch Feestje

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling! Wat vind je van dit recept?
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (ongezouten roomboter)
    25 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Koopmans Witbrood
    1 Pak
    Koopmans Witbrood
  • Water (handwarm)
    275 ml
    Water (handwarm)
  •  
    250 g
    Gehakt
  •  
    0.5 Zakje(s)
    Gehaktkruiden
  • Ei
    1
    Ei

Keukenspullen

  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Bloem om te bestuiven
    Bloem om te bestuiven
  • Kom
    Kom
    Bestel dit product online
  •  
    Plasticfolie

Stappen

1. Deeg bereiden

Doe de witbrood mix (1 pak) en de boter (25 g) in een beslagkom. Voeg het water (275 ml) toe. Kneed het geheel tot een soepel deeg.

Kneed het deeg met de handen nogmaals goed door en laat het eventueel nog 15 minuten narijzen voor luchtigere Brabantse worstenbroodjes.

2. Worstenbroodjes vulling

Kruid het gehakt (250 g) met de gehaktkruiden (0,5 zakje). Verdeel het gehakt in 30 stukjes en maak er kleine worstjes van.

3. Mini-worstenbroodjes maken

Bestrooi het werkblad met een beetje bloem. Verdeel het gerezen deeg in 30 stukken en draai hier bolletjes van. Druk de bolletjes plat tot een cirkel. Leg op elke deegcirkel een gehaktworstje en vouw het deeg eromheen.

Bekleed de bakplaat met bakpapier. Klop een eitje los. Leg de Brabantse mini-worstenbroodjes met de naad naar beneden op een ingevette bakplaat en bestrijk ze met het losgeklopte ei.

Laat de worstenbroodjes op de bakplaat, afgedekt met bijvoorbeeld wat huishoudfolie, 45 minuten narijzen.

Geen folie?

In plaats van huishoudfolie kun je ook een schone theedoek gebruiken om het deeg/de worstenbroodjes af te dekken tijdens het rijzen.

4. Bakken

Verwarm, terwijl de broodjes nog op de bakplaat rijden, de oven alvast voor (elektrisch 220°C / hetelucht 200°C).

Bestrijk de Brabantse worstenbroodjes, alvorens ze in de oven te plaatsen, nog een keer met het losgeklopte ei.

Plaats de bakplaat iets onder het midden van de oven en bak de mini-worstenbroodjes in ca. 20 minuten gaar en mooi goudbruin.

Leg je Brabantse mini-worstenbroodjes hierna op een rooster om een beetje of geheel af te koelen. Vervolgens kun je ze nog warm, maar ook koud serveren.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2022 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.