Deze millionaire’s muffins hebben een romige toef chococrème en een verrassend lekkere Salted Caramelvulling. Een cupcake met een heerlijk rijke smaak!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Haal de bakplaat uit de oven en plaats voor dit recept 12 cupcakevormpjes op de bakplaat. Verwarm de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 170°C).
Doe het pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel in een beslagkom en voeg de eieren (2 stuks), melk (100 ml) en boter (100 g) toe. Roer het geheel met de mixer op de laagste stand door elkaar. Klop het met de mixer gedurende 1 minuut op de hoogte stand tot een glad cupcakebeslag. Verdeel het beslag over de 12 cupcakesvormpjes.
Bak de cupcakes in een voorverwarmde oven in ca. 22 minuten gaar en laat iets afkoelen.
Doe ondertussen de slagroom (200 ml) en de karameltoffees (400 g) in een steelpan. Verwarm op laag vuur totdat de karameltoffees gesmolten zijn. Roer door totdat het mengsel een geheel is geworden en voeg zeezout (1 tl) toe. Laat hierna de saus iets afkoelen. Hoe langer je de saus laat afkoelen, hoe dikker hij wordt. Open het spuitmondje van het zakje en steek deze in het midden van de handwarme cupcake. Knijp wat van de karamelsaus één voor één in de cupcakes.
Klop de zachte roomboter (100 g) op de laagste stand met de mixer met garden in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes. Voeg de melk (125 ml) en het zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème toe.
Mix het geheel ca. 30 seconden met de mixer met garden op de laagste stand door elkaar. Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom zodat alle boter goed los komt en door de crème gemengd kan worden. Klop de massa in 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème. Voeg op het laatst nog wat cacaopoeder (3 el) toe, zodat je een chocolade botercrème krijgt.
Doe de chocoladecrème in een spuitzak met kartelspuitmondje en spuit een rozet op de inmiddels afgekoelde muffins. Leg het zakje Dr. Oetker Glazuur Choco in een pannetje met ruime hoeveelheid heet water gedurende 10 minuten. Zorg ervoor dat het zakje onder water blijft. Haal het zakje uit het water en kneed het zakje glazuur goed door. Knip de bovenhoek van het zakje af en versier met het chocoglazuur de millionaire muffins.