Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Millionaire’s muffins

Millionaire’s muffins

Dit recept is van: Cathy

  1. millionaire muffins
Item 1 of 1
Millionaire’s muffins
info
Benodigdheden
Stappen

Deze millionaire’s muffins hebben een romige toef chococrème en een verrassend lekkere Salted Caramelvulling. Een cupcake met een heerlijk rijke smaak!

20 min.Bereidingstijd
22 min.Baktijd
Moeilijkheid
12Porties
ChocoladeKaramelMuffinsCupcakes & muffinsMoederdagThema receptenHigh tea

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
    1 Pak
    Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
  • Ei (kamertemperatuur)
    2 Stuk(s)
    Ei (kamertemperatuur)
  • Melk
    225 ml
    Melk
  • Roomboter (op kamertemperatuur)
    100 g
    Roomboter (op kamertemperatuur)
  • Boter (zacht)
    100 g
    Boter (zacht)
  • Dr. Oetker Botercrème
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Botercrème
    Bestel dit product online

 

  • Cacaopoeder
    3 el (eetlepels)
    Cacaopoeder
  • Dr. Oetker Duo Glazuur Choco
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Duo Glazuur Choco
  • Verse slagroom (onbereid)
    200 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Karameltoffees (zacht)
    400 g (gram)
    Karameltoffees (zacht)
  • Zeezout (grofgemalen)
    1 tl (theelepels)
    Zeezout (grofgemalen)

Keukenspullen

  • Cupcakevormpjes
    12 Stuk(s)
    Cupcakevormpjes
    Bestel dit product online
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Spuitzak (met stervormig mondje)
    Spuitzak (met stervormig mondje)
  • Steelpan
    Steelpan

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Haal de bakplaat uit de oven en plaats voor dit recept 12 cupcakevormpjes op de bakplaat. Verwarm de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 170°C).

2. Muffin beslag maken

Doe het pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel in een beslagkom en voeg de eieren (2 stuks), melk (100 ml) en boter (100 g) toe. Roer het geheel met de mixer op de laagste stand door elkaar. Klop het met de mixer gedurende 1 minuut op de hoogte stand tot een glad cupcakebeslag. Verdeel het beslag over de 12 cupcakesvormpjes.

3. Karamelsaus maken

Bak de cupcakes in een voorverwarmde oven in ca. 22 minuten gaar en laat iets afkoelen.

Doe ondertussen de slagroom (200 ml) en de karameltoffees (400 g) in een steelpan. Verwarm op laag vuur totdat de karameltoffees gesmolten zijn. Roer door totdat het mengsel een geheel is geworden en voeg zeezout (1 tl) toe. Laat hierna de saus iets afkoelen. Hoe langer je de saus laat afkoelen, hoe dikker hij wordt. Open het spuitmondje van het zakje en steek deze in het midden van de handwarme cupcake. Knijp wat van de karamelsaus één voor één in de cupcakes.

4. Chocoladebotercrème maken

Klop de zachte roomboter (100 g) op de laagste stand met de mixer met garden in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes. Voeg de melk (125 ml) en het zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème toe.

Mix het geheel ca. 30 seconden met de mixer met garden op de laagste stand door elkaar. Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom zodat alle boter goed los komt en door de crème gemengd kan worden. Klop de massa in 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème. Voeg op het laatst nog wat cacaopoeder (3 el) toe, zodat je een chocolade botercrème krijgt.

5. Millionaire's muffins versieren

Doe de chocoladecrème in een spuitzak met kartelspuitmondje en spuit een rozet op de inmiddels afgekoelde muffins. Leg het zakje Dr. Oetker Glazuur Choco in een pannetje met ruime hoeveelheid heet water gedurende 10 minuten. Zorg ervoor dat het zakje onder water blijft. Haal het zakje uit het water en kneed het zakje glazuur goed door. Knip de bovenhoek van het zakje af en versier met het chocoglazuur de millionaire muffins.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.