Cathy

Decoratie- en bakster van Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Millionaire’s muffins

Deze millionaire’s muffins hebben een romige toef chococrème en een verrassend lekkere Salted Caramelvulling. Een cupcake met een heerlijk rijke smaak!

Bereiden

20 min

Baktijd

22 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

12 Cupcakes

Voorbereiden

Elektrisch 170°C / Hetelucht 170°C

  1. Stap 1

    Haal de bakplaat uit de oven en plaats voor dit recept 12 cupcakevormpjes op de bakplaat. Verwarm de oven voor.

Muffin beslag maken

  1. Stap 2

    • 1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel

    • 2 eieren (op kamertemperatuur)

    • 100 ml melk

    • 100 g boter (zacht, op kamertemperatuur)

    Doe de cupcakemix in een beslagkom en voeg de eieren, 100 ml melk en 100 g boter toe. Roer het geheel met de mixer op de laagste stand door elkaar.

  2. Stap 3

    Klop het met de mixer gedurende 1 minuut op de hoogte stand tot een glad cupcakebeslag.

  3. Stap 4

    Verdeel het beslag over de 12 cupcakesvormpjes.

Muffins bakken

  1. Stap 5

    Bak de cupcakes in een voorverwarmde oven in ca. 22 minuten gaar.

  2. Stap 6

    • 1 flesje karamelsaus

    Laat de cupcakes iets afkoelen, kneed ondertussen het zakje Dr. Oetker Cake & Taart vulling Salted Caramel.

  3. Stap 7

    Open het spuitmondje van het zakje en steek deze in het midden van de handwarme cupcake. Knijp wat van de salted caramelvulling één voor één in de cupcakes.

Chocoladebotercrème maken

  1. Stap 8

    • 100 g boter (zacht)

    Klop de zachte boter op de laagste stand met de mixer met garden in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes.

  2. Stap 9

    • 125 ml melk

    • 1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème

    Voeg de melk en de mix voor botercrème toe.

  3. Stap 10

    Mix het geheel ca. 30 seconden met de mixer met garden op de laagste stand door elkaar. Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom zodat alle boter goed los komt en door de crème gemengd kan worden.

  4. Stap 11

    Klop de massa in 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème.

  5. Stap 12

    • 3 el cacao

    Klop op het laatst nog 3 eetlepels cacao toe, zodat je een chocolade botercrème krijgt.

Millionaire's muffins versieren

  1. Stap 13

    Doe de chocoladecrème in een spuitzak met kartelspuitmondje en spuit een rozet op de inmiddels afgekoelde muffins.

  2. Stap 14

    • 1 zakje Dr. Oetker Glazuur Choco

    Leg het chocoglazuur zakje in een pannetje met ruime hoevelheid heet water gedurende 10 minuten. Zorg ervoor dat het zakje onder water blijft.

  3. Stap 15

    Haal het zakje uit het water en kneed het zakje glazuur goed door.

  4. Stap 16

    Knip de bovenhoek van het zakje af en versier met het chocoglazuur de millionaire muffins.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.