Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Mermaid taart

Een sprookjestaart: mermaid cake. Duik mee in de wereld van zeermeerinnnen, ga de uitdaging aan en bak deze prachtige zeermeerminnentaart.

Bereiden

70 min

Baktijd

35 min

Niveau

Uitdagend

Aantal

12 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch 170°C / Hetelucht 170°C

 1. Stap 1

  Plaats het rooster iets onder het midden in de oven en verwarm de oven voor.

 2. Stap 2

  Bekleed een hoge springvorm met bakpapier en vet in met boter of bakspray.

  springvorm Ø 24 cm

  De taart kan ook in een springvorm van 24 cm worden gebakken. De taart wordt dan wel iets minder hoog.

 3. Stap 3

  Snijd het sjabloon van de zeemeerminnenstaart uit een stevig stuk karton of papier. Doe ditzelfde voor het schelpsjabloon en zeestersjabloon.

  Zeemeerminstaart maken van verpakking

  Vind je het moeilijk om een zeemeerminstaart te verzinnen? Google even op 'zeemeermin kleurplaat' of 'mermaid tail easy drawing' en print het uit. Nog een handige tip: gebruik het karton van de verpakking van de biscuitmix om het sjabloon uit te knippen.

Biscuittaart maken

 1. Stap 4

  • 1 pak Dr. Oetker Basismix Biscuittaart

  • 5 eieren

  • 50 ml water

  Doe de taartmix samen met de eieren en het water in een beslagkom. Mix het geheel met de mixer met garden op de laagste stand tot een gladde massa.

 2. Stap 5

  Mix het geheel vervolgens op de hoogste stand in 5 minuten tot een luchtig biscuitbeslag.

 3. Stap 6

  Verdeel het beslag over de springvorm, strijk glad en bak de taart in de oven in 30 - 40 minuten gaar en goudbruin. Laat de taart goed afkoelen en snijd in 2 gelijke delen.

Mermaid cake vullen

 1. Stap 7

  • 200 g boter (kamertemperatuur)

  • 2 zakjes Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème

  • 250 ml melk

  Klop de boter met de mixer op de laagste stand in 1 minuut glad. Voeg de melk en de mix voor botercrème toe en mix het geheel in 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème.

 2. Stap 8

  • 1 pak Dr. Oetker Kleurstoffen

  Verdeel de botercrème over 4 kommen. Laat 1 kom wit en kleur de resterende kommen met behulp van de Dr. Oetker kleurstoffen lichtroze, lichtblauw en oceaanblauw.

 3. Stap 9

  Schep de lichtblauwe en oceaanblauwe botercrèmes in aparte spuitzakken met dezelfde maat rozet spuitmondje en laat opstijven in de koelkast.

 4. Stap 10

  Vul de taart met de roze botercrème en bedek de buitenkant met de helft van de witte botercrème. Laat de taart 20 minuten opstijven in de koelkast.

 5. Stap 11

  Bedek de buitenkant nogmaals met de resterende witte botercrème. Laat opstijven in de koelkast.

Mermaidtaart bekleden

 1. Stap 12

  • 1 pak Dr. Oetker Rolfondant wit

  Rol ondertussen het witte rolfondant gelijkmatig uit tot een plak van ongeveer 2 mm dik. Leg de plak voorzichtig op de taart en strijk de bovenkant glad. Laat de zijkanten als een rok om de taart vallen en strijk beetje bij beetje glad met behulp van een fondantstrijker. Snijd het overtollige fondant aan de onderkant weg met een mesje.

 2. Stap 13

  • 2 pakken Dr. Oetker Rolfondant wit

  • 1 pak Dr. Oetker Kleurstoffen

  Kneed het rolfondant tot een geheel en verdeel in 3 gelijke delen. Laat het eerste deel wit en kleur het tweede deel met behulp van 1 druppel Dr. Oetker kleurstof lichtblauw. Kleur het derde deel met behulp van 1 druppel Dr. Oetker kleurstof lila.

  Voeg wat poedersuiker toe als het fondant te nat wordt.

 3. Stap 14

  Rol het witte fondant gelijkmatig uit tot een plak van ongeveer 1,5 mm dik en druk met de ronde uitsteker zoveel mogelijk rondjes eruit. Herhaal deze stap met de overige kleuren fondant. Bewaar het resterende fondant voor later.

 4. Stap 15

  • 3 tl Dr. Oetker Amandel Aroma

  • 1 tl eetbare glanspoeder (goud)

  Plaats de witte rondjes fondant op een vel bakpapier. Meng 1 theelepel eetbare gouden glans samen met 3 theelepels amandel aroma en maak met behulp van een kwast de witte fondant rondjes goud. Laat 10 minuten uitharden in de koelkast.

 5. Stap 16

  • Eetbare lijm

  Snijd voor de eerste rij schubben ongeveer 6 rondjes fondant (een willekeurige mix van kleuren) doormidden en plak met behulp van de eetbare lijm met de vlakke kant naar beneden naast elkaar tegen de onderste rand van de taart aan.

 6. Stap 17

  Plaats de overige rondjes fondant dakpansgewijs op de eerste rij, zodat de gehele zijkant van de taart bedekt is.

Zeemeermin en zeebanket maken

 1. Stap 18

  Mermaid staart: gebruik voor het maken van de staart het resterende lichtblauwe fondant. Rol uit tot een plak van 1 cm dik. Leg het staart sjabloon er bovenop en snijd 2 keer uit. Bestrijk 1 staart met eetbare lijm, leg er tot aan het midden een lange houten prikker op, duw iets aan en druk de andere fondant staart er bovenop.

 2. Stap 19

  • 3 tl Dr. Oetker Amandel Aroma

  • 1 tl eetbare glanspoeder (parelmoer)

  Trek met behulp van een fondant tool of een houten prikker lijnen in de vinnen van de staart en druk met een rond spuitmondje (ø 0,5 cm ) schubjes in het bovenste gedeelte van de staart. Meng 3 theelepels amandel aroma met 1 theelepel eetbare parelmoer glans en kwast de staart hiermee in. Laat minimaal 10 minuten uitharden in de koelkast

 3. Stap 20

  • 1 tl eetbare glanspoeder (goud)

  • 1 tl eetbare glanspoeder (parelmoer)

  Schelpjes en zeesterren: rol het resterende lila en witte fondant uit tot een plak van 0.5 cm dik en maak met behulp van de sjablonen een aantal schelpjes en zeesterren. Trek met behulp van een fondant tool of houten prikker lijnen in de schelpen en de sterren. Maak de witte fondant goud en voorzie de lila fondant van een parelmoer glans. Laat minimaal 10 minuten uitharden in de koelkast.

Mermaid taart decoreren

 1. Stap 21

  Decoreer de bovenkant van de taart met golven van de blauwgekleurde botercrèmes door ronddraaiende bewegingen te maken met de spuitzakken. Begin als een rozet maar trek het uiteinde door in een golvende beweging.

 2. Stap 22

  • 1 flesje Dr. Oetker Ocean Mix

  Plaats de fondant schelpjes en de fondant zeesterren op de botercrème golven en op de zijkanten van de taart. Besprenkel de botercrème golven met Dr. Oetker Ocean Mix. Druk tot slot de staart voorzichtig in het midden van de taart.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.