Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Mermaid cake

Mermaid cake

Dit recept is van: Bakken.nl team

  1. mermaid cake taart
Item 1 of 1
Mermaid cake
info
Benodigdheden
Stappen

Deze mermaid cake is een echt sprookje. Duik mee in de wereld van zeemeerminnen: ga de uitdaging aan en bak deze prachtige zeemeerminnentaart!

70 min.Bereidingstijd
35 min.Baktijd
Moeilijkheid
12Porties
BiscuittaartDecorerenVerjaardagThema receptenRegenboog

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Basismix Biscuittaart
    1 pak(ken)
    Dr. Oetker Basismix Biscuittaart
  • Ei
    5 Stuk(s)
    Ei
  • Water
    50 ml
    Water
  • Boter (op kamertemperatuur)
    200 g
    Boter (op kamertemperatuur)
  • Dr. Oetker Botercrème
    2 Zakje(s)
    Dr. Oetker Botercrème
    Bestel dit product online
  • Melk
    250 ml
    Melk
  • Dr. Oetker Kleurstoffen
    2 pak(ken)
    Dr. Oetker Kleurstoffen

 

  • Dr. Oetker Rolfondant Wit
    3 pak(ken)
    Dr. Oetker Rolfondant Wit
  • Amandel aroma (Dr. Oetker)
    6 tl (theelepels)
    Amandel aroma (Dr. Oetker)
  • Eetbare glanspoeder (goud)
    2 tl (theelepels)
    Eetbare glanspoeder (goud)
  •  
    Eetbare lijm
  • Eetbare glanspoeder (parelmoer)
    2 tl (theelepels)
    Eetbare glanspoeder (parelmoer)
  • Ocean Mix (Dr. Oetker)
    1 flesje(s)
    Ocean Mix (Dr. Oetker)

Keukenspullen

  • Springvorm Ø18 cm
    Springvorm Ø18 cm
    Bestel dit product online
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Dr. Oetker Bakspray
    Dr. Oetker Bakspray
  • Karton (of dik papier)
    Karton (of dik papier)
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Kommetje
    4 Stuk(s)
    Kommetje
  • Spuitzak
    3 Stuk(s)
    Spuitzak
    Bestel dit product online
  • Spuitmond rond Ø 0,5 cm
    Spuitmond rond Ø 0,5 cm
    Bestel dit product online
  • Spuitmond (rozet)
    2 Stuk(s)
    Spuitmond (rozet)
  •  
    Kunststof roller
  • Uitsteekvormpje Ø2,5 cm
    Uitsteekvormpje Ø2,5 cm
  • Satéprikker
    Satéprikker
  • Fondantstrijker
    Fondantstrijker
  • Kwastje
    Kwastje
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Receptvideo Mermaid cake

2. Voorbereiden

Plaats het rooster iets onder het midden in de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 170°C).

Bekleed een hoge springvorm met bakpapier en vet in met boter of bakspray.

Snij een zeemeerminnenstaart uit een stevig stuk karton of papier. Doe ditzelfde voor het schelpje en de zeester.

Springvorm Ø24 cm

De taart kan ook in een springvorm van 24 cm worden gebakken. De taart wordt dan wel iets minder hoog.

Zeemeerminstaart maken van verpakking

Vind je het moeilijk om een zeemeerminstaart te verzinnen? Google even op 'zeemeermin kleurplaat' of 'mermaid tail easy drawing' en print het uit. Nog een handige tip: gebruik het karton van de verpakking van de biscuitmix om het sjabloon uit te knippen.

3. Biscuittaart maken

Doe de taartmix uit de Dr. Oetker Basismix Biscuittaart (1 pak) samen met de eieren (5 stuks) en het water (50 ml) in een beslagkom. Mix het geheel met de mixer met garden op de laagste stand tot een gladde massa.

Mix het geheel vervolgens op de hoogste stand in 5 minuten tot een luchtig biscuitbeslag.

Verdeel het beslag over de springvorm, strijk glad en bak de taart in de oven in 30 - 40 minuten gaar en goudbruin. Laat de taart goed afkoelen en snijd in 2 gelijke delen.

4. Mermaid cake vullen

Klop de boter (200 g) met de mixer op de laagste stand in 1 minuut glad. Voeg de melk (250 ml) en de Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème (2 zakjes) toe en mix het geheel in 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème.

Verdeel de botercrème over 4 kommetjes. Laat 1 kommetje wit en kleur de resterende kommetjes met behulp van de Dr. Oetker kleurstoffen (1 pak) lichtroze, lichtblauw en oceaanblauw.

Schep de lichtblauwe en oceaanblauwe botercrème in aparte spuitzakken met dezelfde maat rozet spuitmondje en laat opstijven in de koelkast.

Verdeel de roze botercrème over de ene cakelaag en leg hier de andere laag bovenop. Bedek de buitenkant met de helft van de witte botercrème. Laat de taart 20 minuten opstijven in de koelkast.

Bedek de buitenkant nogmaals met de resterende witte botercrème. Laat opstijven in de koelkast.

5. Mermaid cake bekleden

Rol ondertussen het Dr. Oetker rolfondant wit (1 pak) gelijkmatig uit tot een plak van ongeveer 2 mm dik. Leg de plak voorzichtig op de taart en strijk de bovenkant glad. Laat de zijkanten als een rok om de taart vallen en strijk beetje bij beetje glad met behulp van een fondantstrijker. Snijd het overtollige fondant aan de onderkant weg met een mesje.

Kneed de resterende Dr. Oetker Rolfondant wit (2 pakken) tot een geheel en verdeel in 3 gelijke delen. Laat het eerste deel wit en kleur het tweede deel met behulp van de Dr. Oetker kleurstof lichtblauw. Kleur het derde deel met behulp van de Dr. Oetker kleurstoffen lila.

Rol het witte fondant gelijkmatig uit tot een plak van ongeveer 1,5 mm dik en druk met de ronde uitsteker zoveel mogelijk rondjes eruit. Herhaal deze stap met de overige kleuren fondant. Bewaar het resterende fondant voor later.

Plaats de witte rondjes fondant op een vel bakpapier. Meng het eetbare gouden glanspoeder (1 tl) samen met het Dr. Oetker Amandel Aroma (3 tl) en maak met behulp van een kwast de witte fondantrondjes goud. Laat 10 minuten uitharden in de koelkast.

Snijd voor de eerste rij schubben ongeveer 6 rondjes fondant (een willekeurige mix van kleuren) doormidden en plak met behulp van de eetbare lijm met de vlakke kant naar beneden naast elkaar tegen de onderste rand van de taart aan.

Plaats de overige rondjes fondant dakpansgewijs op de eerste rij, zodat de gehele zijkant van de taart bedekt is.

Poedersuiker

Voeg wat poedersuiker toe als het fondant te nat wordt.

6. Zeemeermin en zeebanket maken

Mermaid taart: gebruik voor het maken van de staart het resterende lichtblauwe fondant. Rol uit tot een plak van 1 cm dik. Leg het staart sjabloon er bovenop en snijd 2 keer uit. Bestrijk 1 staart met eetbare lijm, leg er tot aan het midden een lange houten prikker op, duw iets aan en druk de andere fondant staart er bovenop.

Trek met behulp van een fondanttool of een houten satéprikker lijnen in de vinnen van de staart en druk met een rond spuitmondje (Ø0,5 cm ) schubjes in het bovenste gedeelte van de staart. Meng het Dr. Oetker Amandel Aroma (3 tl) met het eetbare glanspoeder parelmoer (1 tl) en kwast de staart hiermee in. Laat minimaal 10 minuten uitharden in de koelkast.

Schelpjes en zeesterren: rol het resterende lila en witte fondant uit tot een plak van 0,5 cm dik en maak met behulp van de sjablonen een aantal schelpjes en zeesterren. Trek met behulp van een fondanttool of houten satéprikker lijnen in de schelpen en de sterren. Voorzie de witte fondant van eetbare glanspoeder goud (1 tl) en voorzie de lila fondant van eetbare glanspoeder parelmoer (1 tl). Laat minimaal 10 minuten uitharden in de koelkast.

7. Mermaid cake decoreren

Decoreer de bovenkant van de taart met golven van de blauwgekleurde botercrèmes door ronddraaiende bewegingen te maken met de spuitzakken. Begin als een rozet maar trek het uiteinde door in een golvende beweging.

Plaats de fondantschelpjes en de fondantzeesterren op de botercrèmegolven en op de zijkanten van de taart. Besprenkel de botercrème golven met Dr. Oetker Ocean Mix (1 flesje). Druk tot slot de staart voorzichtig in het midden van de taart.

Over dit recept

Bakken.nl team

Dit recept is van Bakken.nl team

De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.