Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Meringue schuimpjes

Meringue schuimpjes

  1. Meringue schuimpjes
Item 1 of 1
Meringue schuimpjes
info
Benodigdheden
Stappen

Met dit eenvoudige meringue recept creëer je moeiteloos heerlijke schuimpjes. Met slechts enkele ingrediënten maak je meringueschuimpjes die op zichzelf een genot zijn om te eten, of die je als basis kunt gebruiken voor verrukkelijke meringue desserts. Een wolk van zoetigheid die smelt in je mond!

20 min.Bereidingstijd
110 min.Baktijd
Moeilijkheid
MeringueZoete recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Eiwit
    4 Stuk(s)
    Eiwit
  • Suiker (kristalsuiker)
    200 g (gram)
    Suiker (kristalsuiker)
  • Maizena (bijv. Koopmans)
    1.5 tl (theelepels)
    Maizena (bijv. Koopmans)
  •  
    1.5 tl (theelepels)
    Azijn
  • Zout
    1 snufje(s)
    Zout

Keukenspullen

  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Kom (bolvorm)
    Kom (bolvorm)
  • Spatel
    Spatel
    Bestel dit product online
  • Spuitzak met stervormig spuitmondje (optioneel)
    Spuitzak met stervormig spuitmondje (optioneel)
  • Bakpapier
    2 stroken
    Bakpapier
  • Bakplaat
    Bakplaat

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 100°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Meringue schuimpjes maken

Zorg ervoor dat de kom en de kloppers van je mixer volledig schoon en vetvrij zijn.

Klop op lage snelheid gedurende ongeveer 1-2 minuten totdat de eiwitten schuimig zijn.

Verhoog de snelheid naar gemiddeld tot hoog. Voeg de suiker geleidelijk toe, één eetlepel tegelijk, en klop gedurende ongeveer 6-8 minuten. Het doel is om stijve pieken te vormen en het mengsel glanzend te maken.

Voeg voorzichtig de maïzena en de azijn toe aan het mengsel en klop nog even door tot alles goed gemengd is.

Gebruik een spuitzak om meringue schuimpjes op het bakpapier te spuiten. Als alternatief kun je met een lepel kleine hoopjes op het bakpapier scheppen, wat resulteert in meer ronde en bolvormige schuimpjes. Omdat de hoopjes tijdens het bakken niet uitzetten, kun je ze vrij dicht bij elkaar plaatsen op de bakplaat.

Bak de schuimpjes 1½ uur in de voorverwarmde oven.

3. Meringue schuimpjes serveren

Laat de meringues volledig afkoelen op de bakplaat voordat je ze voorzichtig verwijdert.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.