Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Marmercake met sinaasappel

Heerlijke marmercake met vanille, chocolade en sinaasappel

Bereiden

10 min

Baktijd

60 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

12-14 plakjes

Voorbereiden

Elektrisch 160°C / Hetelucht 140°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 160 graden.

  2. Stap 2

    Vet de cakevorm in met boter en bestuif de binnenkant met bloem of gebruik bakspray.

Beslag maken

  1. Stap 3

    • 150 g roomboter (Op kamertemperatuur)

    Klop de boter met de mixer zacht en romig in een beslagkom.

  2. Stap 4

    • 4 stuks ei (Middelgroot)

    • 1 stuk Koopmans Marmercake

    Voeg de cakemix en de eieren in één keer toe.

  3. Stap 5

    Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in 1/2 minuut glad en daarna op de hoogste stand in 2 minuten tot een luchtig cakeeslag.

  4. Stap 6

    • 2 stuks sinaasappel

    Rasp de schil van de sinaasappels en meng met een spatel door het cakebeslag.

  5. Stap 7

    Doe 3/4 van het cakebeslag in de cakevorm en strijk het beslag glad.

  6. Stap 8

    • 50 ml water

    Voeg het water en het zakje cacaomix toe en mix dit kort maar grondig door. Verdeel dit over het beslag in de cakevorm.

Marmer-effect maken

  1. Stap 9

    Spatel met een vork vanuit het midden het chocoladebeslag grof door het vanillebeslag over de lengte van de cake, ga ook goed over de bodem. Draai de cakevorm om en herhaal dit.

Marmercake bakken

  1. Stap 10

    Bak de marmercake met sinaasappel in 60 - 65 minuten gaar en goudbruin.

  2. Stap 11

    Laat de marmercake 10 minuten afkoelen, haal vervolgens uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster.

  3. Stap 12

    Schil de sinaasappels. Snijd de partjes tussen de vliesjes weg en decoreer de marmercake hiermee.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.