Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Marmertulband met pecannoten

Marmertulband met pecannoten

Dit recept is van: Bakken.nl team

  1. marmercake met pecannoten
Item 1 of 1
Marmertulband met pecannoten
info
Benodigdheden
Stappen

Zo bak je heel gemakkelijk een lekkere tulband. Een heerlijke combinatie van vanillecake en chocoladecake, versierd met pecannoten!

10 min.Bereidingstijd
60 min.Baktijd
Moeilijkheid
10-12Porties
ChocoladeNotenTulbandCakeKerstThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (ongezouten roomboter)
    150 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Koopmans Marmercake
    1 Pak
    Koopmans Marmercake
  • Ei
    4 null
    Ei
  • Pecannoten
    70 g
    Pecannoten
  • Water
    50 ml
    Water
  • Dr. Oetker Glazuur Choco
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Glazuur Choco

Keukenspullen

  • Dr. Oetker Bakspray
    Dr. Oetker Bakspray
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Tulbandvorm
    Tulbandvorm

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 140°C) en hak de pecannoten (70 g) grof.

Vet de tulbandvorm in met boter en bestuif de binnenkant met bloem of gebruik een bakspray.

2. Cakebeslag maken

Klop de boter (150 g) met de mixer in een beslagkom zacht en romig.

Voeg de cakemix (1 pak Koopmans Marmercake) en de eieren (4 stuks) in één keer toe.

Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in 1/2 minuut glad en daarna op de hoogste stand in 2 minuten tot een luchtig cakebeslag.

Meng de gehakte pecannoten (70 g) door het cakebeslag. Houd wat noten achter voor de decoratie.

Doe 3/4 van het beslag in de tulbandvorm en strijk het beslag glad.

Voeg het water (50 ml) en het zakje cacaomix toe aan het overige beslag en mix dit kort maar grondig door. Verdeel dit over het chocoladecakebeslag in de tulbandvorm.

3. Marmer-effect maken

Spatel met een vork vanuit het midden het chocoladebeslag grof door het vanillebeslag in de tulbandvorm, ga ook goed over de bodem. Draai de tulbandvorm om en herhaal dit.

4. Marmertulband bakken

Bak de marmertulband in 60-65 minuten gaar en goudbruin.

Laat de tulband 10 minuten afkoelen, keer om, haal voorzichtig uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster.

5. Marmertulband decoreren

Verwarm ondertussen de Dr. Oetker Glazuur choco (1 zakje). Breng hiervoor water aan de kook en giet dit in een kom. Vervolgens leg je het zakje in de kom gedurende 10 minuten. Kneed het zakje daarna even door en het is klaar voor gebruik. Creëer een drip over de gehele bovenkant van de tulband. Decoreer direct met de overige pecannoten.

Over dit recept

Bakken.nl team

Dit recept is van Bakken.nl team

De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.