Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 140°C) en hak de pecannoten (70 g) grof.
Vet de tulbandvorm in met boter en bestuif de binnenkant met bloem of gebruik een bakspray.
Klop de boter (150 g) met de mixer in een beslagkom zacht en romig.
Voeg de cakemix (1 pak Koopmans Marmercake) en de eieren (4 stuks) in één keer toe.
Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in 1/2 minuut glad en daarna op de hoogste stand in 2 minuten tot een luchtig cakebeslag.
Meng de gehakte pecannoten (70 g) door het cakebeslag. Houd wat noten achter voor de decoratie.
Doe 3/4 van het beslag in de tulbandvorm en strijk het beslag glad.
Voeg het water (50 ml) en het zakje cacaomix toe aan het overige beslag en mix dit kort maar grondig door. Verdeel dit over het chocoladecakebeslag in de tulbandvorm.
Spatel met een vork vanuit het midden het chocoladebeslag grof door het vanillebeslag in de tulbandvorm, ga ook goed over de bodem. Draai de tulbandvorm om en herhaal dit.
Bak de marmertulband in 60-65 minuten gaar en goudbruin.
Laat de tulband 10 minuten afkoelen, keer om, haal voorzichtig uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster.
Verwarm ondertussen de Dr. Oetker Glazuur choco (1 zakje). Breng hiervoor water aan de kook en giet dit in een kom. Vervolgens leg je het zakje in de kom gedurende 10 minuten. Kneed het zakje daarna even door en het is klaar voor gebruik. Creëer een drip over de gehele bovenkant van de tulband. Decoreer direct met de overige pecannoten.
De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.