Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Marmertulband met pecannoten

Zo bak je heel gemakkelijk een lekkere tulband. Een heerlijke combinatie van vanillecake en chocoladecake versierd met pecannoten.

Bereiden

10 min

Baktijd

60 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

10-12 plakjes

Voorbereiden

Elektrisch 160°C / Hetelucht 140°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 160 graden en hak de pecannoten grof.

  2. Stap 2

    Vet de tulbandvorm in met boter en bestuif de binnenkant met bloem of gebruik een bakspray.

Cakebeslag maken

  1. Stap 3

    • 150 g boter

    Klop de 150 g boter met de mixer in een beslagkom zacht en romig.

  2. Stap 4

    • 1 pak Koopmans Marmercake

    • 4 eieren

    Voeg de cakemix en de eieren in één keer toe.

  3. Stap 5

    Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in 1/2 minuut glad en daarna op de hoogste stand in 2 minuten tot een luchtig cakebeslag.

  4. Stap 6

    • 70 g pecannoten

    Meng de gehakte pecannoten door het cakebeslag.

  5. Stap 7

    Doe 3/4 van het beslag in de tulbandvorm en strijk het beslag glad.

  6. Stap 8

    • 50 ml water

    Voeg het water en het zakje cacaomix toe aan het overige beslag en mix dit kort maar grondig door. Verdeel dit over het chocoladecakebeslag in de tulbandvorm.

Marmer-effect maken

  1. Stap 9

    Spatel met een vork vanuit het midden het chocoladebeslag grof door het vanillebeslag in de tulband vorm, ga ook goed over de bodem. Draai de tulbandvorm om en herhaal dit.

Marmer tulband bakken

  1. Stap 10

    Bak de marmer tulband in 60-65 minuten gaar en goudbruin.

  2. Stap 11

    Laat de tulband 10 minuten afkoelen, keer om, haal voorzichtig uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster.

Marmertulband decoreren

  1. Stap 12

    • 1 zakje Dr. Oetker Glazuur Choco

    Verwarm ondertussen de Dr. Oetker Glazuur choco volgens de aanwijzingen op de verpakking en creëer een drip over de gehele bovenkant van de tulband. Decoreer direct met de overige pecannoten.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.