Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Mango-limoen bavarois gebakjes

Mango-limoen bavarois gebakjes

Dit recept is van: Joël Juch

  1. silikomart lente gebakje
Item 1 of 1
Mango-limoen bavarois gebakjes
info
Benodigdheden
Stappen

Heb je zin in iets lekkers maar is het te warm om de oven aan te zetten? Maak dan deze zomerse bavarois gebakjes met limoen en mango. De frisse smaken gecombineerd met de heerlijke zoete bavarois en witte chocolade zorgen voor een zomerse smaaksensatie!

45 min.Bereidingstijd
1442 min.Opstijftijd
Moeilijkheid
6Porties
24 uur in de vriezer

Let op! De gebakjes moeten 24 uur in de vriezer staan voordat je ze kan afmaken. Houdt hier rekening mee.

MangoLimoenZonder ovenZomerGebakMini taartjes

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koopmans Zandkoekjes
    200 g (gram)
    Koopmans Zandkoekjes
  • Boter
    120 g (gram)
    Boter
  • Witte chocolade (bijv. Callebaut)
    30 g (gram)
    Witte chocolade (bijv. Callebaut)
  • Bavaroismix Naturel (bijv. Molen de Hoop of FunCakes)
    30 g (gram)
    Bavaroismix Naturel (bijv. Molen de Hoop of FunCakes)
    Bestel dit product online
  • Limoen
    1 Stuk(s)
    Limoen
  • Slagroom (ongezoet)
    140 ml
    Slagroom (ongezoet)

 

  • Mango
    1 Stuk(s)
    Mango
  • Maizena (bijv. Koopmans)
    1.5 tl (theelepels)
    Maizena (bijv. Koopmans)
  • Poedersuiker
    15 g (gram)
    Poedersuiker
  • Eiwit
    10 g (gram)
    Eiwit
  • Bloem
    12 g (gram)
    Bloem
  • Zout
    1 snufje(s)
    Zout

Keukenspullen

  • Silikomart Siliconen bakvorm 6 madeliefjes
    Silikomart Siliconen bakvorm 6 madeliefjes
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Spuitzak
    2 Stuk(s)
    Spuitzak
    Bestel dit product online
  •  
    Ronde uitsteker ø 7 cm (of glas)
  • Rasp
    Rasp
  • Silikomart Siliconen decoratiemat - Vlinder
    Silikomart Siliconen decoratiemat - Vlinder
  • Zeefje
    Zeefje
  • Pannenlikker (of spatel)
    Pannenlikker (of spatel)
    Bestel dit product online
  • Garde
    Garde
  • (Palet)mes
    (Palet)mes

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Koekjes bereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 170°C, hetelucht 150°C).

Doe de boter (110 g, in blokjes) in een beslagkom en klop het met de mixer zacht en romig. Voeg de koekjesmix (200 g) toe en kneed de ingrediënten met de hand tot een samenhangend deeg of gebruik hiervoor een mixer met deeghaken.

Laat het deeg 15 minuten opstijven in de koelkast.

Rol het deeg uit (circa 3 mm dik) en steek, met een steker of glas van zo´n 7 cm doorsnede, het deeg uit .

Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg hier de koekjes op. Bak de koekjes gedurende 10 tot 15 min.

Laat de koekjes helemaal afkoelen.

Smelt de witte chocolade (30 g) au bain marie en besmeer de bovenkant de koekjes met een dun laagje witte chocolade.

2. Bavarois bereiden

Klop de ongezoete slagroom (140 ml) lobbig (yoghurt dikte).

Meng de bavaroismix (30 g) met het water (35 g) tot een gladde massa en spatel dit vervolgens door de slagroom.

Rasp de schil van de limoen en spatel dit door het slagroommengsel.

Vul een spuitzak met het mengsel en vul de madelief vorm. Zorg ervoor dat er in het midden een kuiltje blijft.

3. Mango compote bereiden

Snij de mango (1 kleine) in klein blokjes..

Knijp een kwart van de limoen uit over de mango en schep het sap hierdoor.

Voeg de maizena (1,5 tl) toe. Vul met de compote de kuiltjes van de madelief vorm.

Strijk het geheel glad met een (palet)mes zodat de bovenkant helemaal vlak is.

Zet het geheel in de vriezer voor minimaal 24 uur.

Haal de gebakjes voorzichtig uit de madelief vorm en zet ze op de koekjes.

4. Vlinders maken

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Zeef de poedersuiker (15 g), bloem (12 g) en het zout (snufje) boven een kom.

Voeg het eiwit (10 g) toe en meng met een garde. Smelt vervolgens de boter (10 g) en voeg in delen toe aan het mengsel.

Strijk het beslag uit over de siliconen decoratiemat. Je kunt hiervoor een (palet)mes gebruiken.

Bak af op 180 graden gedurende 2 á 3 minuten. Blijf ernaast staan en haal de mat uit de oven zodra de buitenkant van het beslag gaat kleuren.

Haal de vlinders direct uit de mat door de mat om te draaien op een plat oppervlak. Let op! de mat is dat nog erg warm.

Wacht totdat de koekjes zijn afgekoeld en leg ze op de gebakjes.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.