Wil je zelf een frisse mango-kwarktaart met zoete aardbeien maken? Met dit recept bak je een heerlijke traktatie. Meng verkruimelde koekjes met boter voor de bodem. Combineer mangosap met romige kwark voor een zijdezachte vulling. Laat de taart opstijven en decoreer met plakjes zoete aardbeien. Een perfecte combinatie van smaken voor een onweerstaanbare taart!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Bereid eerst de springvorm voor. Leg het bakpapier op de bodem, zet de rand erop en sluit de springvorm.
Smelt de boter (60 g) en voeg hier het zakje met kruimelbodemmix (uit 1 pak Dr. Oetker Kwarktaart Naturel) aan toe. Roer door elkaar en verdeel over de bodem van de vorm. Druk met de bolle kant van een lepel de bodem stevig aan. Zet de vorm 10 minuten in de koelkast.
Maak de aardbeien schoon. Gebruik nu 300 gram grotere aardbeien en houd 100 gram kleine aardbeien achter ter decoratie.
Neem de vorm uit de koelkast en zet de aardbeien in het midden op de bodem, laat de randen vrij. Zo is het echt een verrassing bij het aansnijden.
Maak dan de kwarktaartvulling. Mix hiervoor het water (100 ml) en het mangosap (200 ml) (beiden op kamertemperatuur) met de inhoud van het zakje taartmix (uit 1 pak Dr. Oetker Kwarktaart Naturel) op een lage stand tot een glad mengsel.
Voeg dan de magere kwark (500 g) en ongeklopte slagroom (250 ml) toe aan het mengsel. Mix op de hoogste stand 2 minuten door.
Giet de kwarkvulling in de vorm. Strijk de bovenkant glad met een spatel.
Zet de mango taart minimaal 2,5 uur in de koelkast om voldoende op te stijven.
Klop de slagroom (250 ml) met suiker (2 el) goed stijf en vul hier een spuitzak mee.
De taart is goed voor 12 punten, dus maak 12 toefjes slagroom. Om dit mooi gelijkmatig te verdelen begin je met 4 toeven, hierna vul je de ruimtes ertussen met nog 2 toeven.
Plaats op elke toef een (halve) aardbei.