Laura's bakery

www.laurasbakery.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Mango kwarktaart met aardbeien

Wil je zelf mango kwarktaart maken? Met dit recept bak je een heerlijke kwarktaart met aardbeien en mango. Een lekker frisse taart met zoete aardbeien.

Bereiden

20 min

Opstijftijd

150 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

12 taartpunten

Voorbereiden

  1. Stap 1

    Bereid eerst de springvorm voor. Leg het bakpapier op de bodem, zet de rand erop en sluit de springvorm.

Kwarktaart bodem maken

  1. Stap 2

    • 60 g boter

    • 1 pak Dr. Oetker Kwarktaart Naturel

    Smelt de boter en voeg hier het zakje met kruimelbodemmix aan toe. Roer door elkaar en verdeel over de bodem van de vorm. Druk met de bolle kant van een lepel de bodem stevig aan. Zet de vorm 10 minuten in de koelkast.

Kwarktaart maken

  1. Stap 3

    • 400 g aardbeien (300 gram gebruiken)

    Maak ongeveer driekwart van de aardbeien schoon, gebruik hiervoor de grootste aardbeien zodat je de kleintjes voor decoratie kunt gebruiken. Neem de vorm uit de koelkast en zet de aardbeien in het midden op de bodem, laat de randen vrij. Zo is het echt een verrassing bij het aansnijden.

  2. Stap 4

    • 200 ml mangosap

    • 200 ml water

    Maak dan de kwarktaart vulling. Mix het water en het mangosap (beiden op kamertemperatuur) met de inhoud van het zakje taartmix op een lage stand tot een glad mengsel.

  3. Stap 5

    • 500 g magere kwark

    • 250 ml slagroom

    Voeg dan de kwark en ongeklopte slagroom toe aan het mengsel. Mix op de hoogste stand 2 minuten door. Giet de kwarkvulling in de vorm. Strijk de bovenkant glad met een spatel. Zet de taart minimaal twee en een half uur in de koelkast om voldoende op te stijven.

Decoreren

  1. Stap 6

    • 250 ml slagroom

    • 2 el suiker

    Klop de slagroom met suiker goed stijf en vul hier een spuitzak mee. De taart is goed voor 12 punten, dus maak 12 toefjes slagroom. Om dit mooi gelijkmatig te verdelen begin je met 4 toeven, hierna vul je de ruimtes ertussen met nog 2 toeven. Plaats op elke toef een (halve) aardbei.

    Slagroom goed kloppen

    Klop de slagroom met suiker goed stijf en vul hier een spuitzak mee. De taart is goed voor 12 punten, dus maak 12 toefjes slagroom. Om dit mooi gelijkmatig te verdelen begin je met 4 toeven, hierna vul je de ruimtes ertussen met nog 2 toeven. Plaats op elke toef een (halve) aardbei.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.