Britt

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Madeleine kindertraktatie

Steek er een ijsstokje in een madeleine en versier met chocolade en sprinkels, en je hebt super feestelijke traktaties! Madeleines zijn hele simpele cakejes met een volle smaak. Je kunt ze zelf bakken maar als je minder tijd hebt, kun je er ook voor kiezen kant-en-klare madeleines te kopen om zelf te versieren.

Bereiden

45 min

Baktijd

7 min

Niveau

Uitdagend

Aantal

36 traktaties

Maak madeleinebeslag

  1. Stap 1

    • 250 g boter

    • 4 eieren

    • 220 g kristalsuiker

    Smelt de boter en laat iets afkoelen. Mix de suiker en de eieren een minuut of vijf tot het een soort dunne vanillevla lijkt.

  2. Stap 2

    • 240 g bloem (gezeefd)

    • Snufje zout

    • 1 el Dr. Oetker Vanille Aroma

    Spatel de gezeefde bloem en zout er rustig door. Spatel vervolgens de gesmolten boter (houd 1 eetlepel boter apart) en de vanille aroma rustig, maar goed door het beslag. Zet de kom met het beslag een half uur in de koelkast. Let op: het is heel belangrijk dat je dit doet! Anders is het beslag te dun en rijzen je madeleines niet goed in de oven!

  3. Stap 3

    Verwarm de oven voor. Vet het madeleine bakblik in met de rest van de gesmolten boter en gebruik daarvoor het kwastje. Haal na het half uur het beslag uit de koelkast en verdeel 1/3 ervan gelijkmatig over de vormpjes (dat is een kleine eetlepel per vormpje). Bak goudbruin in de oven in ongeveer 7 minuten. Herhaal dit nog 2 keer en je hebt 36 madeleines.

Versier je madeleine traktaties

  1. Stap 4

    • 2 zakjes Dr. Oetker Glazuur Choco

    Leg de zakjes glazuur gedurende 10 minuten in een kom met heet water. Kneed de zakjes door en knip een hoekjes af en doe de glazuur in een kom.

    Bereidingstip

    Je kunt natuurlijk ook een witte chocoladereep smelten. Doe dit dan au-bain-marie.

  2. Stap 5

    • 1 strooibusje Dr. Oetker Unicorn Mix

    Druk voorzichtig een ijsstokje in een madeleine. Haal de madeleine door het chocoladeglzuur en bestrooi met sprinkels. Laat helemaal hard worden. Verpak de madeleines per stuk in huishoudfolie of in een klein kartonnen uitdeelbakje of leg je gewoon gezellig allemaal op één grote schaal.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.