Laura's bakery

www.laurasbakery.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Luxe appeltaart plaatkoek

Laura van Laura's Bakery: "Deeg op smaak gemaakt met gingerbread kruiden en voor de vulling amandelspijs en custardpoeder. Versieren is niet moeilijk bij een appeltaart zoals je ziet: van het overgebleven deeg heb ik sterren gemaakt om de bovenkant mee te versieren."

Bereiden

40 min

Baktijd

40 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

8-16 porties

Maak een appeltaart deegbodem

  1. Stap 1

    • 220 g boter

    • 1 ei (losgeklopt)

    • 1 pak Koopmans Appeltaart extra deeg

    • 1 tl kruiden (gingerbread melange)

    Maak eerst het deeg, klop hiervoor de boter romig, voeg 2/3 van het ei, de appeltaartmix en de gingerbread kruiden toe. Kneed tot een samenhangend deeg.

    Gingerbread kruiden recept

    Vind een recept voor gingerbread kruiden op laurasbakery.nl: een mengsel van gemalen gember, kaneel, nootmuskaat en kruidnagel.

  2. Stap 2

    • 150 g Dr. Oetker Amandelspijs

    In een losse kom kneed je voor de vulling het amandelspijs en 1 el van het overgebleven ei door elkaar.

  3. Stap 3

    Bekleed een bakplaat van minimaal 20 x 30 cm met bakpapier. Gebruik maximaal twee derde van het appeltaartdeeg voor de bodem. Rol dit uit en snijd indien nodig bij om er een mooie rechthoekige lap deeg van te maken. De rest van het deeg is straks voor de decoratie.

  4. Stap 4

    Verdeel het spijsmengsel over het deeg, laat de randjes vrij.

Maak een appelvulling

Elektrisch 180°C / Hetelucht 165°C

  1. Stap 5

    Verwarm de oven voor.

  2. Stap 6

    • 2 appels (Jonagold)

    • 1 tl kruiden (gingerbread melange)

    • 3 el kristalsuiker (fijn)

    • 2 el Koopmans Custard

    • 50 g cranberries (gedroogd)

    Schil de appels en verwijder de klokhuizen. Snijd in kwarten. Deze kwarten snijd je in plakjes. Meng de schijfjes appel met gingerbread kruiden, suiker, cranberry's en de custardpoeder.

  3. Stap 7

    Verdeel het appelmengsel gelijkmatig over de plaatkoek.

  4. Stap 8

    Rol het resterende appeltaartdeeg uit op een met bloem bestoven werkblad. Steek of snijd sterren in verschillende formaten uit. Decoreer hier de bovenkant van de plaatkoek mee.

Bak de luxe appeltaart plaatkoek

  1. Stap 9

    Bak de plaatkoek in ongeveer 30 minuten gaar en goudbruin.

    Goed verpakt is de afgebakken appeltaart plaatkoek 3-4 dagen houdbaar buiten de koelkast.

  2. Stap 10

    • Handje poedersuiker

    Vlak voor serveren bestuif je de appeltaart plaatkoek met poedersuiker.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.