Laura van Laura's Bakery: "Het plaatkoekdeeg is op smaak gemaakt met gingerbreadkruiden en voor de vulling is amandelspijs en custardpoeder gebruikt. Versieren is zoals je ziet niet moeilijk bij een appeltaart: van het overgebleven deeg heb ik sterren gemaakt om de bovenkant mee te versieren!"
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Maak eerst het deeg, klop hiervoor de boter (220 g) romig, voeg de appeltaartmix, de gingerbreadkruiden (1 el) en twee derde van het ei toe. Kneed tot een samenhangend deeg. In een losse kom kneed je voor de vulling het amandelspijs (150 g) en 1 el van het overgebleven ei door elkaar. Bekleed een bakplaat van minimaal 20 x 30 cm met bakpapier. Gebruik maximaal twee derde van het appeltaartdeeg voor de bodem. Rol dit uit en snijd indien nodig bij om er een mooie rechthoekige lap deeg van te maken. De rest van het deeg is straks voor de decoratie. Verdeel het spijsmengsel over het deeg, laat de randjes vrij.
Verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 165°C).
Schil de appels (2 stuks) en verwijder de klokhuizen. Snijd in kwarten. Deze kwarten snijd je in plakjes. Meng de schijfjes appel met gingerbreadkruiden (1 tl), kristalsuiker (3 el), cranberry's (50 g) en de custardpoeder (2 el). Verdeel het appelmengsel gelijkmatig over de plaatkoek. Rol het resterende appeltaartdeeg uit op een met bloem bestoven werkblad. Steek of snijd sterren in verschillende formaten uit. Decoreer hier de bovenkant van de plaatkoek mee.
Bak de plaatkoek in ongeveer 30 minuten gaar en goudbruin. Vlak voor serveren bestuif je de appeltaart-plaatkoek met poedersuiker (handje).