Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Meng de witbroodmix (250 g), met de vanillesuiker (1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker), de kaneel (1 tl) en het zout (mespuntje) in een kom. Klop de melk (90 ml) los met het ei (1 stuks) en roer het, vanuit het midden, door het bloemmengsel.
Kneed het tot een glad wafels deeg en laat het luikse wafels deeg afgedekt op een lauwwarm plekje 30 minuten rusten.
Kneed de zachte boter (135 g) door het wafels deeg. Kneed de kandijsuiker (165 g) erdoor. Vorm van het luikse wafels deeg 6 bolletjes van ca. 100 g en laat ze 15 minuten rusten.
Verhit het wafelijzer voor, maar vet het niet in. Leg een deegbol in het midden van het wafelijzer en druk het ijzer dicht.
Bak de Luikse wafels in ca. 3 minuten goudbruin en gaar. Open het ijzer en wip de wafels met een vorkje uit het ijzer. Bak zo nog 5 Luikse wafels.
Klop de slagroom (125 ml) stijf met de vanillesuiker (1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker). Maak de aardbeien (500 g) schoon en halveer ze. Verdeel de aardbeien over de luikse wafels, spuit er een toef slagroom bij en schenk er wat aardbeiensaus (200 g) over.