Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Luikse wafels met aardbeien en slagroom

Wie kent ze niet, de overheerlijke Luikse wafels? Maak ze met dit wafel recept en garneer de wafels met aardbeien en slagroom, eet smakelijk!

Bereiden

40 min

Baktijd

3 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

6 wafels

Wafel deeg maken

  1. Stap 1

    • 250 g Koopmans Witbrood

    • 1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker

    • 1 tl kaneel

    • Mespuntje zout

    • 1 ei

    • 90 ml melk (lauwwarm)

    Meng de witbroodmix, met het zakje vanillesuiker, de kaneel en het zout in een kom. Klop de melk los met het ei en roer het, vanuit het midden, door het bloemmengsel.

  2. Stap 2

    Kneed het tot een glad wafels deeg en laat het luikse wafels deeg afgedekt op een lauwwarm plekje 30 minuten rusten.

  3. Stap 3

    • 135 g boter (zacht)

    • 165 g kandijsuiker (of parelsuiker)

    Kneed de zachte boter door het wafels deeg. Kneed de parelsuiker of kandij erdoor. Vorm van het luikse wafels deeg 6 bolletjes van ca. 100 g en laat ze 15 minuten rusten.

Wafels bakken

  1. Stap 4

    Verhit het wafelijzer voor, maar vet het niet in. Leg een deegbol in het midden van het wafelijzer en druk het ijzer dicht.

  2. Stap 5

    Bak de Luikse wafels in ca. 3 minuten goudbruin en gaar. Open het ijzer en wip de wafels met een vorkje uit het ijzer. Bak zo nog 5 Luikse wafels.

  3. Stap 6

    • 125 ml slagroom

    • 1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker

    • 500 g aardbeien

    • 200 g aardbeiensaus

    Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker. Maak de aardbeien schoon en halveer ze. Verdeel de aardbeien over de luikse wafels, spuit er een toef slagroom bij en schenk er wat aardbeiensaus over.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.