🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Cake
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Moederdag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Regenboog
      • Seizoen bakken
        • Seizoen bakken
        • Lente
        • Zomer
        • Herfst
        • Winter
      • Geboorte
      • Verjaardag
      • Reisje door Europa
      • Brunch
      • Halloween
      • Sinterklaas
      • Kerst
      • Oud & Nieuw
      • Valentijn
      • Pasen
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Cake Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Moederdag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Regenboog
Seizoen bakken
Lente Zomer Herfst Winter
Geboorte Verjaardag Reisje door Europa Brunch Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw Valentijn Pasen
Baktips
Recepten
Luikse wafels met aardbeien en slagroom

Luikse wafels met aardbeien en slagroom

Dit recept is van: Bakken.nl

Belgische wafels met slagroom en aardbeien
Luikse wafels met aardbeien en slagroom
Info Benodigdheden Stappen

Wie kent ze niet, de overheerlijke Luikse wafels? Maak ze met dit wafel recept en garneer de wafels met aardbeien en slagroom, eet smakelijk!

40 min. Bereidingstijd
3 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
6 Porties
Aardbei Wafels

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling! Wat vind je van dit recept?
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koopmans Witbrood
    250 g
    Koopmans Witbrood
  • Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
    2 Zakje(s)
    Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
  • Kaneel
    1 tl (theelepels)
    Kaneel
  • Zout
    1 Mespuntje(s)
    Zout
  • Ei
    1 stuk(s)
    Ei
  • Melk (lauwwarm 40°C)
    90 ml
    Melk (lauwwarm 40°C)

 

  • Boter (zacht)
    135 g
    Boter (zacht)
  • Kandijsuiker
    165 g
    Kandijsuiker
  • Verse slagroom (onbereid)
    125 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Aardbeien
    500 g
    Aardbeien
  • Aardbeiensaus
    200 g
    Aardbeiensaus

Keukenspullen

  • Wafelijzer
    Wafelijzer

Stappen

1. Wafeldeeg maken

Meng de witbroodmix (250 g), met de vanillesuiker (1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker), de kaneel (1 tl) en het zout (mespuntje) in een kom. Klop de melk (90 ml) los met het ei (1 stuks) en roer het, vanuit het midden, door het bloemmengsel.

Kneed het tot een glad wafels deeg en laat het luikse wafels deeg afgedekt op een lauwwarm plekje 30 minuten rusten.

Kneed de zachte boter (135 g) door het wafels deeg. Kneed de kandijsuiker (165 g) erdoor. Vorm van het luikse wafels deeg 6 bolletjes van ca. 100 g en laat ze 15 minuten rusten.

2. Wafels bakken

Verhit het wafelijzer voor, maar vet het niet in. Leg een deegbol in het midden van het wafelijzer en druk het ijzer dicht.

Bak de Luikse wafels in ca. 3 minuten goudbruin en gaar. Open het ijzer en wip de wafels met een vorkje uit het ijzer. Bak zo nog 5 Luikse wafels.

Klop de slagroom (125 ml) stijf met de vanillesuiker (1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker). Maak de aardbeien (500 g) schoon en halveer ze. Verdeel de aardbeien over de luikse wafels, spuit er een toef slagroom bij en schenk er wat aardbeiensaus (200 g) over.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2022 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.