Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Luikse wafels met aardbeien en slagroom

Luikse wafels met aardbeien en slagroom

Dit recept is van: Bakken.nl

  1. Belgische wafels met slagroom en aardbeien
Item 1 of 1
Luikse wafels met aardbeien en slagroom
info
Benodigdheden
Stappen

Wie kent ze niet, de overheerlijke Luikse wafels? Maak ze met dit wafel recept en garneer de wafels met aardbeien en slagroom, eet smakelijk!

40 min.Bereidingstijd
3 min.Baktijd
Moeilijkheid
6Porties
AardbeiWafels

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koopmans Witbrood
    250 g
    Koopmans Witbrood
  • Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
    2 Zakje(s)
    Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
  • Kaneel
    1 tl (theelepels)
    Kaneel
  • Zout
    1 Mespuntje(s)
    Zout
  • Ei
    1 Stuk(s)
    Ei
  • Melk (lauwwarm 40°C)
    90 ml
    Melk (lauwwarm 40°C)

 

  • Boter (zacht)
    135 g
    Boter (zacht)
  • Kandijsuiker
    165 g
    Kandijsuiker
  • Verse slagroom (onbereid)
    125 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Aardbeien
    500 g
    Aardbeien
  • Aardbeiensaus
    200 g
    Aardbeiensaus

Keukenspullen

  • Wafelijzer
    Wafelijzer

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Wafeldeeg maken

Meng de witbroodmix (250 g), met de vanillesuiker (1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker), de kaneel (1 tl) en het zout (mespuntje) in een kom. Klop de melk (90 ml) los met het ei (1 stuks) en roer het, vanuit het midden, door het bloemmengsel.

Kneed het tot een glad wafels deeg en laat het luikse wafels deeg afgedekt op een lauwwarm plekje 30 minuten rusten.

Kneed de zachte boter (135 g) door het wafels deeg. Kneed de kandijsuiker (165 g) erdoor. Vorm van het luikse wafels deeg 6 bolletjes van ca. 100 g en laat ze 15 minuten rusten.

2. Wafels bakken

Verhit het wafelijzer voor, maar vet het niet in. Leg een deegbol in het midden van het wafelijzer en druk het ijzer dicht.

Bak de Luikse wafels in ca. 3 minuten goudbruin en gaar. Open het ijzer en wip de wafels met een vorkje uit het ijzer. Bak zo nog 5 Luikse wafels.

Klop de slagroom (125 ml) stijf met de vanillesuiker (1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker). Maak de aardbeien (500 g) schoon en halveer ze. Verdeel de aardbeien over de luikse wafels, spuit er een toef slagroom bij en schenk er wat aardbeiensaus (200 g) over.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.