🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
        • Pannenkoeken
        • American Pancakes
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
      • Fruit
        • Fruit
        • Appels
        • Aardbei
        • Citroen
        • Frambozen
        • Sinaasappel
        • Kersen
        • Ananas
        • Blauwe bessen
        • Bessen
        • Bramen
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Fruit
Appels Aardbei Citroen Frambozen Sinaasappel Kersen Ananas Blauwe bessen Bessen Bramen
Baktips
Recepten
Luiaard koeken

Luiaard koeken

Dit recept is van: Annet

Jungle koeken
Luiaard koeken
Info Benodigdheden Stappen

Op zoek naar een superleuke en makkelijke activiteit om met de kids te doen? Duik de keuken in en maak samen schattige luiaard-koekjes! Deze vrolijke traktaties zijn niet alleen om op te eten, maar ook om van te smullen qua plezier

Het wordt een doldwaze beestenboel in je eigen keuken! Samen met de kinderen kun je deze schattige dierenkoeken maken. Het voelt net alsof je een bezoekje brengt aan de dierentuin, maar dan met een smakelijke twist.

10 min. Bereidingstijd
25 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
8 Porties
0
Nog geen beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Roze Koeken
    1 Pak
    Dr. Oetker Roze Koeken
  • Boter of margarine
    140 g (gram)
    Boter of margarine
  • Water
    75 ml
    Water
  • Chocoladepasta
    8 tl (theelepels)
    Chocoladepasta
  • Water (kokend)
    50 ml
    Water (kokend)

 

  • Cacaopoeder
    6 tl (theelepels)
    Cacaopoeder
  • Rolfondant (bruin)
    1 Stukje(s)
    Rolfondant (bruin)
  • Zwart fondant
    1 Stukje(s)
    Zwart fondant
  • Dr. Oetker Suikeroogjes
    1 Doosje(s)
    Dr. Oetker Suikeroogjes

Keukenspullen

  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Spuitzak (optioneel)
    Spuitzak (optioneel)

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Zorg dat de boter op kamertemperatuur en zacht is. Verwarm de oven voor (elektrisch 160°C/ hetelucht 150°C).

2. Koeken bereiden

Klop de boter of margarine (140 g) met de mixer in een beslagkom zacht.

Voeg aan de boter de rozekoekenmix (1 pak) en water (75 ml) toe.

Mix het geheel daarna op de hoogste stand in twee minuten tot een glad beslag.

Verdeel de helft van het beslag over de bodempjes van de bakvormpjes. Het werkt het fijnst met een spuitzak. Verdeel over ieder vormpje een ruime theelepel chocoladepasta (6 tl).

Verdeel de tweede helft van het beslag voorzichtig en gelijkmatig over chocoladepasta.

3. Bakken

Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak de koeken in 25-30 minuten gaar.

De taart zijn gaar als je met je vinger licht op de koek drukt en deze terugveert (let op: is heet). Laat de koeken afkoelen.

4. Versieren - luiaard topping

Vul een waterkoker en breng water aan de kook.

Doe de toppingmix en de cacaopoeder (6 tl) in een beslagkom, voeg daar heet water (50 ml) aan toe en roer het geheel met een mixer op de laagste stand tot een gladde massa.

Klop het mengsel met de mixer in 2 minuten op de hoogste stand luchtig en laat het 5 minuten rusten. Roer de toppingmassa goed door elkaar (geen puntjes meer zichtbaar) en verdeel dit met een lepel of een spuitzakje over de koeken in de vorm van het gezicht van een luiaard. Deze vorm lijkt op een hartje ♥. Wrijf het glazuur glad met een natte vinger. Zo wordt het mooi glad.

Boetseer van de zwarte fondant (een stukje) de neus en rol het mondje (6x). Rol de bruine fondant (een stukje) uit en snijdt deze in de gewenste vorm (zie foto). Plak de fondant en de suikeroogjes (12 stuks) op de koeken met een klein beetje water of een restje chocoladeglazuur.

Laat de koeken nu nog minimaal 30 minuten staan zodat de glazuur goed aandroogt.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.