Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Luiaard koeken

Luiaard koeken

Dit recept is van: Annet

  1. Jungle koeken
Item 1 of 1
Luiaard koeken
info
Benodigdheden
Stappen

Op zoek naar een superleuke en makkelijke activiteit om met de kids te doen? Duik de keuken in en maak samen schattige luiaard-koekjes! Deze vrolijke traktaties zijn niet alleen om op te eten, maar ook om van te smullen qua plezier

Het wordt een doldwaze beestenboel in je eigen keuken! Samen met de kinderen kun je deze schattige dierenkoeken maken. Het voelt net alsof je een bezoekje brengt aan de dierentuin, maar dan met een smakelijke twist.

10 min.Bereidingstijd
25 min.Baktijd
Moeilijkheid
8Porties
Zoete receptenKindertraktatiesBakken met kinderen

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Roze Koeken
    1 Pak
    Dr. Oetker Roze Koeken
  • Boter of margarine
    140 g (gram)
    Boter of margarine
  • Water
    75 ml
    Water
  • Chocoladepasta
    8 tl (theelepels)
    Chocoladepasta
  • Water (kokend)
    50 ml
    Water (kokend)

 

  • Cacaopoeder
    6 tl (theelepels)
    Cacaopoeder
  • Rolfondant (bruin)
    1 Stukje(s)
    Rolfondant (bruin)
  • Zwart fondant
    1 Stukje(s)
    Zwart fondant
  • Dr. Oetker Suikeroogjes
    1 Doosje(s)
    Dr. Oetker Suikeroogjes

Keukenspullen

  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Spuitzak (optioneel)
    Spuitzak (optioneel)

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Zorg dat de boter op kamertemperatuur en zacht is. Verwarm de oven voor (elektrisch 160°C/ hetelucht 150°C).

2. Koeken bereiden

Klop de boter of margarine (140 g) met de mixer in een beslagkom zacht.

Voeg aan de boter de rozekoekenmix (1 pak) en water (75 ml) toe.

Mix het geheel daarna op de hoogste stand in twee minuten tot een glad beslag.

Verdeel de helft van het beslag over de bodempjes van de bakvormpjes. Het werkt het fijnst met een spuitzak. Verdeel over ieder vormpje een ruime theelepel chocoladepasta (6 tl).

Verdeel de tweede helft van het beslag voorzichtig en gelijkmatig over chocoladepasta.

3. Bakken

Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak de koeken in 25-30 minuten gaar.

De taart zijn gaar als je met je vinger licht op de koek drukt en deze terugveert (let op: is heet). Laat de koeken afkoelen.

4. Versieren - luiaard topping

Vul een waterkoker en breng water aan de kook.

Doe de toppingmix en de cacaopoeder (6 tl) in een beslagkom, voeg daar heet water (50 ml) aan toe en roer het geheel met een mixer op de laagste stand tot een gladde massa.

Klop het mengsel met de mixer in 2 minuten op de hoogste stand luchtig en laat het 5 minuten rusten. Roer de toppingmassa goed door elkaar (geen puntjes meer zichtbaar) en verdeel dit met een lepel of een spuitzakje over de koeken in de vorm van het gezicht van een luiaard. Deze vorm lijkt op een hartje ♥. Wrijf het glazuur glad met een natte vinger. Zo wordt het mooi glad.

Boetseer van de zwarte fondant (een stukje) de neus en rol het mondje (6x). Rol de bruine fondant (een stukje) uit en snijdt deze in de gewenste vorm (zie foto). Plak de fondant en de suikeroogjes (12 stuks) op de koeken met een klein beetje water of een restje chocoladeglazuur.

Laat de koeken nu nog minimaal 30 minuten staan zodat de glazuur goed aandroogt.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.