Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Luiaard cake met chocolade botercrème

Luiaard cake met chocolade botercrème

Dit recept is van: Karin

  1. Luiaard taart maken
Item 1 of 1
Luiaard cake met chocolade botercrème
info
Benodigdheden
Stappen

Deze leuke luiaard is een van de liefste dieren die je in de jungle tegenkomt. Heb je binnenkort een themafeestje en wil je echt uitpakken? Waag je dan aan het maken van deze vrolijke cake!

120 min.Bereidingstijd
25 min.Baktijd
Moeilijkheid
12-16Porties
TaartZoete receptenVerjaardagChocolade

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bloem
    325 g (gram)
    Bloem
  • Bakpoeder
    2.5 tl (theelepels)
    Bakpoeder
  • Zout
    0.5 tl (theelepels)
    Zout
  • Boter (ongezouten roomboter)
    310 g (gram)
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Suiker (kristalsuiker)
    450 g (gram)
    Suiker (kristalsuiker)
  • Zonnebloemolie
    3 el (eetlepels)
    Zonnebloemolie
  • Vanille extract
    1 el (eetlepels)
    Vanille extract
  • Ei (groot)
    4 Stuk(s)
    Ei (groot)
  • Melk
    300 ml
    Melk

 

  • Eiwit (liefst gepasteuriseerd)
    70 g (gram)
    Eiwit (liefst gepasteuriseerd)
  • Boter (ongezouten roomboter)
    140 g (gram)
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Witte chocolade
    50 g (gram)
    Witte chocolade
  • Pure chocolade
    75 g (gram)
    Pure chocolade
  • Slagroom (ongezoet)
    75 g (gram)
    Slagroom (ongezoet)
  •  
    Fondant (wit, zwart, grijs, licht- en donkerbruin)
  • Discodip
    Discodip
  • IJshoorntje
    IJshoorntje

Keukenspullen

  • Taartpan of springvorm Ø20 cm
    3 Stuk(s)
    Taartpan of springvorm Ø20 cm
  • Keukenmachine
    Keukenmachine
  • Pan met hittebestendige schaal  (au bain-marie)
    Pan met hittebestendige schaal (au bain-marie)
  • Taartkarton
    Taartkarton
  • Paletmes
    Paletmes
  • Spuitzak
    Spuitzak
    Bestel dit product online
  • Spuitmondje #233
    Spuitmondje #233
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 175 °C .

Spray 3 bakvormen van 20 cm in met bakspray.

2. Vanillecakes bakken

Zeef de bloem (325 g), bakpoeder (2.5 tl) en zout (0.5 tl) in een kom en zet opzij.

Doe de boter (170 g), suiker (310 g), olie (3 el) en vanille extract (1 el) in een kom en mix dit tot het luchtig en licht van kleur is.

Voeg een voor een de eieren (4 stuks) toe en mix tot alles goed vermengd is.

Voeg de helft van de droge ingrediënten toe en mix tot het net is opgenomen. Voeg langzaam de melk (300 ml) toe.

Voeg de rest van de droge ingrediënten toe en mix tot alles goed vermengd is. Pas op dat je het beslag niet over mixt.

Verdeel het beslag over de 3 bakvormen. Bak de cake in ongeveer 25 minuten gaar. Steek een satéprikker in het midden van de cake om te kijken of de cake daadwerkelijk gaar is. Deze moet er schoon uitkomen.

Laat de cakes 5 minuten afkoelen in de bakvormen. Los de cakes dan uit de bakvormen en laat verder afkoelen op een taartrek.

Begin pas met vullen en afsmeren van de taart als de cakes helemaal afgekoeld zijn.

3. Swiss meringue botercrème bereiden

Doe de eiwitten (70 g) en de suiker (140 g) in een hittebestendige kom en verwarm dit au bain marie tot de suiker volledig is opgelost (50 - 60 graden Celcius) .

Mix de verwarmde eiwitten in een keukenmachine tot de eiwitten stijf zijn geworden. Voeg de (koude) boter (140 g) klontje voor klontje toe.

Laat het mengsel ongeveer 10 minuten mixen tot het een romige massa wordt.

4. Chocoladeganache bereiden

Doe de slagroom (75 g) in een pan en breng het aan de kook Hak de chocolade (75 g) in stukjes, giet de hete slagroom over de chocolade en laat smelten.

Roer de slagroom en chocolade goed door elkaar en laat het afkoelen tot kamertemperatuur.

5. Witte chocolade vulling en botercrème bereiden

Neem 200 gram meringue botercème en mix daar de witte chocolade (50 g) door.

Neem 150 gram meringue botercrème en mix daar beetje voor beetje 150 gram chocoladeganache door.

6. Opbouwen van de taart

Plaats een van de cakes op een taartkarton. Smeer een laagje botercrème met witte chocolade op de cake.

Plaats de tweede cake op de vulling en herhaal bovenstaande.

Breng met een paletmes de pure chocoladecrème aan op de zijkanten en bovenkant van de taart en strijk dit glad.

Laat de taart een half uurtje goed koelen, zodat het wat opstijft. Haal de taart uit de koelkast en snijd een stukje van de taart af (gooi dit stukje niet weg!) zodat de taart gekanteld kan worden. Voordat je de taart kantelt smeer je botercrème op het stuk wat de onderkant wordt.

Smeer nu de achterkant (wat eerst de onderkant was) in met botercrème en strijk glad met behulp van een paletmes.

Maak van lichtbruin fondant de vorm van het gezichtje en plak deze op de voorkant van de taart. Maak van donkerbruin fondant de stukjes bij de ogen, van zwart en wit fondant de ogen en de neus en van grijs fondant de mond. Plak dit allemaal op de voorkant van de taart.

Doe de overgebleven pure chocoladebotercrème in een spuitzak met een spuitmondje met kleine gaatjes (233 Wilton). Spuit rondom het gezicht, aan de zijkant en aan de achterkant van de taart allemaal ‘haartjes’ door kort in de spuitzak te drukken en de spuitzak omhoog te halen.

Gebruik het afgesneden stuk taart om de pootjes te maken en geef ook de pootjes ‘haren’ met behulp van de spuitzak.

Maak van wit fondant ‘klauwen/ nagels’ en plaats er drie aan elke poot.

Doop het randje van een ijshoorntje in de chocoladeganache en vervolgens in een bakje met discodip en zet deze op de taart als feesthoedje. plaats een cakeje tussen de pootjes van de luiaard en… klaar!

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.