Danna

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Luchtige cake met roze hart

Verborgen liefde? Van deze cake kun je nog eens hartkloppingen krijgen. Een indrukwekkend mooie luchtige cake voor Valentijn met een hartverwarmende verrassing als je hem aansnijdt!

Bereiden

30 min

Baktijd

65 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

20-25 plakjes

Voorbereiden

Elektrisch 150°C / Hetelucht 150°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor en plaats het rooster net onder het midden.

  2. Stap 2

    Vet de cakevorm in met boter en bestuif de binnenkant met bloem.

Cakebeslag maken

  1. Stap 3

    • 150 g boter

    Klop de boter met de mixer in een beslagkom zacht en romig.

  2. Stap 4

    • 1 pak Koopmans Fijne Cake

    • 4 eieren

    • 50 ml melk

    Voeg de cakemix, melk en de eieren in 1 keer toe en roer het geheel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad geheel.

  3. Stap 5

    Klop het beslag daarna met de mixer op de hoogste stand in ca 2 minuten tot een luchtig beslag.

  4. Stap 6

    • Kleurstof (rood)

    Voeg naar eigen inzicht rode kleurstof toe en spatel deze door het beslag.

Roze cake bakken

  1. Stap 7

    Doe het beslag in de cakevorm en bak de cake in 60-70 minuten gaar.

  2. Stap 8

    Laat de cake afkoelen en snijdt deze in plakken. Steek hartjes uit de plakjes cake, zoveel als er achter elkaar in een cakeblik passen.

    Bewaar de ‘restjes’ cake, hier kun je heerlijke cake pops van maken (zie recept!).

Tweede cakebeslag maken

  1. Stap 9

    • 150 g boter

    • 4 eieren

    • 1 pak Koopmans Fijne Cake

    • 50 ml melk

    Herhaal stap 1 t/m 5 en doe een klein laagje beslag in een cakevorm.

  2. Stap 10

    Zet de hartjes van cake rechtop tegen elkaar in het midden van het cakeblik en schep de rest van het beslag eromheen en eroverheen.

Witte cake bakken

  1. Stap 11

    Bak de cake in 60-70 minuten gaar.

    Gaarproef

    Steek een sateprikker in de cake als je denkt dat hij gaar is. Als hij er droog uitkomt, is de cake gaar!

  2. Stap 12

    Laat de cake helemaal afkoelen.

Cake versieren

  1. Stap 13

    • 100 g poedersuiker

    • Kleurstof (rood)

    • 2 el water

    Doe de poedersuiker in een kommetje en voeg eerst de kleurstof en daarna eventueel water toe tot er een dik papje ontstaat. Schenk deze royaal over de cake.

  2. Stap 14

    • Dr. Oetker Suikerhartjes (evt. ook Dr. Oetker zachte parels)

    Bestrooi de cake met strooisels naar keuze.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.