Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Thuisbakkers Recepten
Lemoncurdkoek met mascarponeroom

Lemoncurdkoek met mascarponeroom

Dit recept is van: Zoet

  1. Lemoncurdkoek met mascarponeroom
Item 1 of 1
Lemoncurdkoek met mascarponeroom
info
Benodigdheden
Stappen
Een heerlijke frisse plaatkoek met chewy bodem en romige topping
30 min.Bereidingstijd
15 min.Bak- of opstijftijd
Tips & Tricks
Haal de koek niet uit de vorm voordat deze helemaal is afgekoeld want dan breekt hij. Zorg dat hij niet aan de bakvorm blijft plakken. Dit voorkom je door na het bakken even met een mesje langs de randen te gaan.
Zoete receptenGebak

Benodigdheden

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 50 gram amandelmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl bakingsoda
  • 180 gr suiker
  • 180 gr ongezouten roomboter
  • 1 eierdooier

 

  • snufje zout
  • 125 gr mascarpone (voor de topping)
  • 125 gr slagroom (voor de topping)
  • 1 eetl suiker (voor de topping)
  • 1 zakje vanille suiker (voor de topping)
  • 1/3 potje lemoncurd

Keukenspullen

  • vierkante of rechthoekige bakvorm (rond kan natuurlijk ook)
  • beslagkom
  • keukenweegschaal
  • handmixer met garden
  • spuitzak met glad spuitmondje

Stappen

Stap: 1

Plaats het rooster net onder het midden van je oven en verwarm de oven voor op 210 graden. Vet de bakvorm in en bekleed met bakpapier.

Stap: 2

Maak het deeg door alle droge ingrediënten te mengen, vervolgens het ei en de boter toe te voegen en tot een samenhangend deeg te kneden. Je kunt het deeg in de koelkast laten rusten maar daar heb ik meestal het geduld niet voor.

Stap: 3

Rol het deeg uit en leg het in de bakvorm. Bak de koek 12-15 minuten tot deze lichtbruin begint te kleuren. Laat helemaal afkoelen.

Stap: 4

Verdeel een paar lepels lemoncurd op de afgekoelde koek. Je kunt de hoeveelheid aanpassen naar je eigen smaak.

Stap: 5

Klop de slagroom met de suikers lobbig en voeg dan de mascarpone toe. Klop tot het stevig is.

Stap: 6

Doe de mascarponeroom in een spuitzak en spuit op de lemoncurd. Snij in blokjes of reepjes. Eet smakelijk!

Over dit recept

Dit recept is van Zoet

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.