Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Thuisbakkers Recepten
Lemon poppy seed loaf

Lemon poppy seed loaf

Dit recept is van: Karmannie

  1. Lemon poppy seed loaf
  2. Lemon poppy seed loaf
Item 1 of 2
Lemon poppy seed loaf
info
Benodigdheden
Stappen
Net zo lekker als die van Starbucks - misschien zelfs lekkerder! - maar voor bijna hetzelfde geld heb je nu 10 plakken ipv 1 😊
10 min.Bereidingstijd
60 min.Bak- of opstijftijd
Tips & Tricks
Citroenglazuur is het lekkerst met versgeperste citroensap. Niet uit zo’n flesje!
Thema receptenBrunchHigh teaZoete receptenCake

Benodigdheden

Ingrediënten

  • 1 pak Koopmans
  • 4 eieren
  • 150 gr boter
  • 50 ml water

 

  • 2 eetlepels maanzaad
  • Sap van 1 citroen
  • 1 bus poedersuiker

Keukenspullen

  • Cakevorm
  • Mixer
  • Beslagkom

Stappen

Stap: 1

Maak het beslag volgens de verpakking met de bakmix, boter, eieren en water.

Stap: 2

Voeg op het laatst de 2 eetlepels poppy seed toe en mix nog even goed door.

Stap: 3

Doe het beslag in een ingevette cakevorm. Bak de cake in 60 min op 150 graden in een heteluchtoven.

Stap: 4

Laat de cake afkoelen en maak het glazuur met citroensap + poedersuiker. Ik weet niet precies hoeveel poedersuiker… het glazuur is goed als het wat dikkig is, maar nog wel vloeibaar.

Stap: 5

Verdeel het glazuur over de cake. Na een tijdje wordt de glazuur een beetje hard. Mmm!

Over dit recept

Karmannie

Dit recept is van Karmannie

hi! ik ben een makkelijke bakker: de basis dummie-proof uit een pakje en afmaken met een persoonlijke finishing touch. het liefst met discodip 😊

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.