Laura's bakery

www.laurasbakery.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Lemon meringue wolken cake

Zo maak je jouw liefde het wel heel duidelijk! Een overheerlijke luchtige wolkentaart met knapperige meringue harten. Laura's Bakery maakte dit recept voor Dr. Oetker.

Bereiden

40 min

Baktijd

50 min

Niveau

Uitdagend

Aantal

10-12 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch 160°C / Hetelucht 150°C

  1. Stap 1

    Bekleed de springvorm met bakpapier: leg het bakpapier op de bodem en zet de ring eroverheen en klik vast. Vet de randen in met boter of een bakspray.

  2. Stap 2

    Verwarm de oven voor.

Wolken citroen cake maken

  1. Stap 3

    • 1 pak Dr. Oetker Wolken Citroen

    • 3 eieren

    • 200 ml slagroom

    Doe de mix in een kom en voeg de eieren en slagroom toe. Mix op lage stand kort tot een glad mengsel. Zet de mixer dan op de hoogste stand en mix het beslag in 3 minuten luchtig.

  2. Stap 4

    Verdeel het beslag gelijkmatig in de springvorm en bak de cake in ongeveer minimaal 50 minuten op aangegeven temperatuur gaar.

  3. Stap 5

    Laat de cake zonder de rand van de springvorm, afkoelen op een rooster.

Meringue taartvulling maken

  1. Stap 6

    • 2 eiwitten

    • 140 g suiker

    • 1 el Koopmans Maizena

    • Kleurstof (roze)

    Zodra de cake goed is afgekoeld maak je de meringue. Zorg eerst voor een vetvrije kom. Dit kun je doen door de kom schoon te maken met citroensap. Klop nu met de mixer op de hoogste stand in 4 minuten de eiwitten en de helft van de suiker door elkaar. Meng daarna de andere helft van de suiker met de maizena en een beetje roze kleurstof toe en klop het nog ongeveer een halve minuut. Als je mooie pieken kunt maken en de kom op de kop kunt houden is de meringue stijf genoeg.

Lemon meringue wolken met hartjes

  1. Stap 7

    Snijd de afgekoelde Wolkencake Citroen net boven het midden door met een taartzaag of groot broodmes.

  2. Stap 8

    Steek met een hartvormige steker uit de bovenkant rondom hartjes uit. Verdeel de roze meringue over de onderste cakelaag.

  3. Stap 9

    Leg de bovenste plak cake voorzichtig op de meringue en druk zachtjes aan. De taart is klaar om geserveerd te worden!

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.