Eén van de lekkerste taarten uit Amerika: Lemon Meringue Pie. Deze Lemon Meringue Pie ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook nog eens super lekker!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Meng de bloem (200 g), Backin (2 tl) en 30 g van de suiker in een kom, voeg de boter (120 g) toe. Kneed het mengsel totdat er kruimels ontstaan. Voeg vervolgens 1 ei toe en kneed tot een samenhangend deeg.
Verpak het deeg in vershoudfolie en leg het gedurende 30 minuten in de koelkast om op te stijven. Verwarm ondertussen de oven voor (elektrisch 180°C / hete lucht 160°C).
Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Rol het deeg uit tot een dunne ronde lap van ca. 2 mm dikte en ca. 30 cm in doorsnede. Bekleed de bodem van de springvorm en maak een opstaand randje van ongeveer 2 centimeter hoog.
Prik met een vork gaatjes in de bodem van de taart. Bak de taartbodem in ca. 25 minuten gaar. Laat de taartbodem vervolgens helemaal afkoelen.
Rasp de citroenen (4 stuks) en pers ze vervolgens uit. Zeef het sap om pitjes te verwijderen.
Doe 125 g boter, 200 g suiker en de citroenrasp (van 4 citroenen) in een vuurvaste kom en zet deze op een pan met een klein laagje water. Let op! De onderkant van de kom mag het water niet raken. Verwarm het mengsel rustig met een garde tot een gladde massa.
Voeg, wanneer de boter volledig is gesmolten, het citroensap (van 4 citroenen, houd 1 el apart) toe. Kluts vervolgens 2 eieren en roer door het mengsel.
Roer het mengsel elke 5 minuten even door tot de lemon curd dikker wordt. Dit kan zo'n 20 tot 30 minuten duren.
Giet de Lemon Curd in een schaal en laat deze afgedekt helemaal afkoelen in de koelkast.
Wil je de lemon meringue pie maken maar wel wat tijd besparen? Dan kun je ook een potje kant-en-klare lemon curd gebruiken.
Maak een mengkom vetvrij. Dit kun je doen door de kom schoon te maken en daarna in te smeren met wat citroensap.
Doe de eiwitten (4 stuks), citroensap (1 el) en de overige suiker (150 gram) in de kom. Klop met de mixer op de hoogste stand in 5 minuten de eiwitten, citroensap en de suiker tot een luchtig geheel.
Als je mooie pieken kunt maken en de kom ondersteboven kunt houden is de meringue klaar.
Verwarm de oven voor (elektrisch 180°C/hetelucht 160°C). Verdeel de opgestijfde lemon curd over de afgekoelde taartbodem.
Schep vervolgens de meringue over de taart en gebruik een vork om pieken aan te brengen. Zet de taart 5-10 minuten in de oven, zodat de meringue een beetje bruin kleurt. Dit kun je ook doen met een crême brûlée-brander.
Laat de taart minimaal een uur afkoelen.