🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Lemon Meringue Pie

Lemon Meringue Pie

Dit recept is van: Bakken.nl

Lemon Meringue Pie
Lemon Meringue Pie
Info Benodigdheden Stappen

Eén van de lekkerste taarten uit Amerika: Lemon Meringue Pie. Deze Lemon Meringue Pie ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook nog eens super lekker!

60 min. Bereidingstijd
35 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
10 Porties
Meringue Citroen Taart Fruittaart recepten
3
31 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Backin bakpoeder
    2 tl (theelepels)
    Dr. Oetker Backin bakpoeder
  • Bloem
    200 g
    Bloem
  • Boter
    245 g
    Boter
  • Suiker (fijne)
    380 g
    Suiker (fijne)

 

  • Ei
    3 Stuk(s)
    Ei
  • Citroenen
    4 Stuk(s)
    Citroenen
  • Eiwit
    4 Stuk(s)
    Eiwit

Keukenspullen

  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  •  
    Vershoudfolie
  • Deegroller
    Deegroller
    Bestel dit product online
  • Garde of spatel
    Garde of spatel
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  • Pan met hittebestendige schaal  (au bain-marie)
    Pan met hittebestendige schaal (au bain-marie)

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Taartbodem maken

Meng de bloem (200 g), Backin (2 tl) en 30 g van de suiker in een kom, voeg de boter (120 g) toe. Kneed het mengsel totdat er kruimels ontstaan. Voeg vervolgens 1 ei toe en kneed tot een samenhangend deeg.

Verpak het deeg in vershoudfolie en leg het gedurende 30 minuten in de koelkast om op te stijven. Verwarm ondertussen de oven voor (elektrisch 180°C / hete lucht 160°C).

Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Rol het deeg uit tot een dunne ronde lap van ca. 2 mm dikte en ca. 30 cm in doorsnede. Bekleed de bodem van de springvorm en maak een opstaand randje van ongeveer 2 centimeter hoog.

Prik met een vork gaatjes in de bodem van de taart. Bak de taartbodem in ca. 25 minuten gaar. Laat de taartbodem vervolgens helemaal afkoelen.

2. Lemon Curd maken

Rasp de citroenen (4 stuks) en pers ze vervolgens uit. Zeef het sap om pitjes te verwijderen.

Doe 125 g boter, 200 g suiker en de citroenrasp (van 4 citroenen) in een vuurvaste kom en zet deze op een pan met een klein laagje water. Let op! De onderkant van de kom mag het water niet raken. Verwarm het mengsel rustig met een garde tot een gladde massa.

Voeg, wanneer de boter volledig is gesmolten, het citroensap (van 4 citroenen, houd 1 el apart) toe. Kluts vervolgens 2 eieren en roer door het mengsel.

Roer het mengsel elke 5 minuten even door tot de lemon curd dikker wordt. Dit kan zo'n 20 tot 30 minuten duren.

Giet de Lemon Curd in een schaal en laat deze afgedekt helemaal afkoelen in de koelkast.

Tijd besparen?

Wil je de lemon meringue pie maken maar wel wat tijd besparen? Dan kun je ook een potje kant-en-klare lemon curd gebruiken.

3. Meringue maken

Maak een mengkom vetvrij. Dit kun je doen door de kom schoon te maken en daarna in te smeren met wat citroensap.

Doe de eiwitten (4 stuks), citroensap (1 el) en de overige suiker (150 gram) in de kom. Klop met de mixer op de hoogste stand in 5 minuten de eiwitten, citroensap en de suiker tot een luchtig geheel.

Als je mooie pieken kunt maken en de kom ondersteboven kunt houden is de meringue klaar.

4. Lemon Meringue Pie maken

Verwarm de oven voor (elektrisch 180°C/hetelucht 160°C). Verdeel de opgestijfde lemon curd over de afgekoelde taartbodem.

Schep vervolgens de meringue over de taart en gebruik een vork om pieken aan te brengen. Zet de taart 5-10 minuten in de oven, zodat de meringue een beetje bruin kleurt. Dit kun je ook doen met een crême brûlée-brander.

Laat de taart minimaal een uur afkoelen.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.