Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Lemon Meringue Pie

Lemon Meringue Pie

Dit recept is van: Bakken.nl

  1. Lemon Meringue Taart - Bakken.nl
Item 1 of 1
Lemon Meringue Pie
info
Benodigdheden
Stappen

Eén van de lekkerste taarten uit Amerika: Lemon Meringue Pie. Deze Lemon Meringue Pie ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook nog eens super lekker!

60 min.Bereidingstijd
35 min.Baktijd
Moeilijkheid
10Porties
MeringueCitroenTaartFruittaart receptenLemon Meringue

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Backin bakpoeder
    2 tl (theelepels)
    Dr. Oetker Backin bakpoeder
  • Bloem
    200 g
    Bloem
  • Boter
    245 g
    Boter
  • Suiker (fijne)
    380 g
    Suiker (fijne)

 

  • Ei
    3 Stuk(s)
    Ei
  • Citroenen
    4 Stuk(s)
    Citroenen
  • Eiwit
    4 Stuk(s)
    Eiwit

Keukenspullen

  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  •  
    Vershoudfolie
  • Deegroller
    Deegroller
    Bestel dit product online
  • Garde of spatel
    Garde of spatel
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Pan met hittebestendige schaal  (au bain-marie)
    Pan met hittebestendige schaal (au bain-marie)

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Taartbodem maken

Meng de bloem (200 g), Backin (2 tl) en 30 g van de suiker in een kom, voeg de boter (120 g) toe. Kneed het mengsel totdat er kruimels ontstaan. Voeg vervolgens 1 ei toe en kneed tot een samenhangend deeg.

Verpak het deeg in vershoudfolie en leg het gedurende 30 minuten in de koelkast om op te stijven. Verwarm ondertussen de oven voor (elektrisch 180°C / hete lucht 160°C).

Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Rol het deeg uit tot een dunne ronde lap van ca. 2 mm dikte en ca. 30 cm in doorsnede. Bekleed de bodem van de springvorm en maak een opstaand randje van ongeveer 2 centimeter hoog.

Prik met een vork gaatjes in de bodem van de taart. Bak de taartbodem in ca. 25 minuten gaar. Laat de taartbodem vervolgens helemaal afkoelen.

2. Lemon Curd maken

Rasp de citroenen (4 stuks) en pers ze vervolgens uit. Zeef het sap om pitjes te verwijderen.

Doe 125 g boter, 200 g suiker en de citroenrasp (van 4 citroenen) in een vuurvaste kom en zet deze op een pan met een klein laagje water. Let op! De onderkant van de kom mag het water niet raken. Verwarm het mengsel rustig met een garde tot een gladde massa.

Voeg, wanneer de boter volledig is gesmolten, het citroensap (van 4 citroenen, houd 1 el apart) toe. Kluts vervolgens 2 eieren en roer door het mengsel.

Roer het mengsel elke 5 minuten even door tot de lemon curd dikker wordt. Dit kan zo'n 20 tot 30 minuten duren.

Giet de Lemon Curd in een schaal en laat deze afgedekt helemaal afkoelen in de koelkast.

Tijd besparen?

Wil je de lemon meringue pie maken maar wel wat tijd besparen? Dan kun je ook een potje kant-en-klare lemon curd gebruiken.

3. Meringue maken

Maak een mengkom vetvrij. Dit kun je doen door de kom schoon te maken en daarna in te smeren met wat citroensap.

Doe de eiwitten (4 stuks), citroensap (1 el) en de overige suiker (150 gram) in de kom. Klop met de mixer op de hoogste stand in 5 minuten de eiwitten, citroensap en de suiker tot een luchtig geheel.

Als je mooie pieken kunt maken en de kom ondersteboven kunt houden is de meringue klaar.

4. Lemon Meringue Pie maken

Verwarm de oven voor (elektrisch 180°C/hetelucht 160°C). Verdeel de opgestijfde lemon curd over de afgekoelde taartbodem.

Schep vervolgens de meringue over de taart en gebruik een vork om pieken aan te brengen. Zet de taart 5-10 minuten in de oven, zodat de meringue een beetje bruin kleurt. Dit kun je ook doen met een crême brûlée-brander.

Laat de taart minimaal een uur afkoelen.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.