Een feestelijk afsluiting van een feestelijk diner. Met deze lava cakejes variatie steel je zeker de show! Smeuïge lava cakejes, geserveerd met een bolletje vanille-ijs gehuld in chocoglazuur. Wauw!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrisch 230°C / hetelucht 210°C).
Leg het zakje chocoglazuur uit het pak Dr. Oetker Verwen Lava Cakes 10 minuten in een kom of pannetje met heet water.
Vet de vormpjes in met boter en bestuif deze met bloem of vet royaal in met bakspray. Plaats de vormpjes op de bakplaat (niet op een rooster).
Doe de lava cake mix met de eieren (2 stuks) in een beslagkom en mix het met een mixer met garden 2 minuten op de hoogste stand tot een luchtig beslag.
Haal het zakje chocoglazuur uit het water en roer het vloeibare glazuur met een spatel door het beslag. Verdeel het beslag over de vormpjes.
Plaats de bakplaat iets onder het midden van de voorverwarmde oven en bak de cakejes in 8 tot 10 minuten. Let op dat de bovenkant niet te donker wordt en houdt de deur van de oven zoveel mogelijk dicht.
Laat de cakejes 10 minuten afkoelen. Keer hierna de vormpjes om op een bordje en serveer met een bolletje roomijs (200 g). Plaats het bolletje ijs op wat Dr. Oetker Nougatine (1 zakje) voor een lekkere bite. Daarnaast zal het ijs niet wegglijden op het bord.
Verwarm het zakje Dr. Oetker Glazuur Choco in heet water. Verdeel voorzichtig een beetje chocoglazuur over het ijs. Maak het gerecht af met poedersuiker, aardbeien en een blaadje munt.