Bakken doe je Zo

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Lava Cakejes met ijs

Een feestelijk afsluiting van een feestelijk diner. Met deze lava cakejes variatie steel je zeker de show! Smeuïge lava cakejes, geserveerd met een bolletje vanilleijs gehuld in chocoglazuur. Wauw!

Bereiden

15 min

Baktijd

10 min

Niveau

Uitdagend

Aantal

4 stuks

Voorbereiden

Elektrisch 230°C/Heteluchtoven 210°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    • 1 pak Dr. Oetker Verwen Lava Cakes

    Leg het zakje chocoglazuur uit de verpakking 10 minuten in een kom of pannetje met heet water.

  3. Stap 3

    Vet de vormpjes in met boter en bestuif deze met bloem of vet royaal in met bakspray. Plaats de vormpjes op de bakplaat (niet op een rooster).

Lava cakejes maken

  1. Stap 4

    • 2 eieren

    Doe de lava cake mix met de eieren in een beslagkom en mix het met een mixer met garden 2 minuten op de hoogste stand tot een luchtig beslag.

  2. Stap 5

    Haal het zakje chocoglazuur uit het water en roer het vloeibare glazuur met een spatel door het beslag. Verdeel het beslag over de vormpjes.

  3. Stap 6

    Plaats de bakplaat iets onder het midden van de voorverwarmde oven en bak de cakejes in 8 tot 10 minuten. Let op dat de bovenkant niet te donker wordt en houdt de deur van de oven zoveel mogelijk dicht

  4. Stap 7

    • 1 zakje Dr. Oetker Nougatine

    • Roomijs

    Laat de cakejes 10 minuten afkoelen. Keer hierna de vormpjes om op een bordje en serveer met een bolletje ijs. Plaats het bolletje ijs op wat nougatine voor een lekkere bite. Daarnaast zal het ijs niet wegglijden op het bord.

IJs met chocoglazuur decoreren

  1. Stap 8

    • 1 zakje Dr. Oetker Duo Glazuur Choco (wit/bruin)

    • Aardbeien

    • Munt

    • Poedersuiker

    Verwarm het zakje Duo Glazuur Choco in heet water. Verdeel voorzichtig een beetje chocoglazuur over het ijs. Maak het gerecht af met poedersuiker, verse aardbeien en een blaadje munt.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.