Zo maak je van cupcakes heerlijke kleine taartjes. Voor een echt verwenmomentje. Met dit recept maak je er twaalf. Wie verras jij?
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Haal de bakplaat uit de oven en plaats de cupcakevormpjes hierop.
Verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 160°C).
Zorg dat de eieren (2 stuks) op kamertemperatuur zijn en de boter (100 g) zacht is.
Doe de mix (1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel), de eieren, melk (115 ml), zachte boter en de oploskoffie (4 zakjes) in een beslagkom en roer het geheel met de mixer op de laagste stand door elkaar.
Klop het met de mixer op de hoogste stand in ongeveer 1 minuut tot een glad beslag.
Verdeel het latte-beslag met 2 eetlepels of een ijsbolletjestang over de cupcakevormpjes.
Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwamde oven. Bak de cupcakes in ca. 22 minuten gaar. de cupcakes zijn gaar als je met je vinger licht op de cupcake drukt en deze terugveert.
Laat de cupcakes minimaal 10 minuten afkoelen. Verwijder vervolgens voorzichtig de vormpjes. Snijd ieder cupcakeje overdwars in twee lagen.
Klop de zachte boter (200 g) op de laagste stand met de mixer met garden in 1 minuut glad, smeuig en zonder klontjes.
Voeg de melk (250 ml) en de mix voor botercrème (2 zakjes) toe.
Mix het geheel ca. 30 seconden met de mixer met garden op de laagste stand door elkaar. Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom zodat alle boter goed los komt en door de crème gemengd kan worden.
Klop de massa in ca. 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème.
Vul een spuitzak met de botercreme en spuit een dikke toef op de onderste helft van ieder cakeje. Zet de bovenste helft er op. Spuit een toef botercrème op de bovenkant van ieder cakeje. Bestrooi jouw gebakje met een paar kleine blokjes karamel (100 g). En klaar is jouw latte-karameltaartje!