Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Latte-Karameltaartjes

Zo maak je van Cupcakes heerlijke kleine taartjes. Voor een echt verwenmomentje. Met dit recept maak je er twaalf. Wie verras jij?

Bereiden

20 min

Baktijd

22 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

12 Cupcakes

Voorbereiden

Elektrisch 180°C / Hetelucht 160°C

  1. Stap 1

    Haal de bakplaat uit de oven en plaats de cupcakevormpjes hierop.

  2. Stap 2

    Verwarm de oven voor.

Latte karamel taartjes maken

  1. Stap 3

    • 100 g boter

    • 2 eieren (op kamertemperatuur)

    Zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn en de boter zacht is.

  2. Stap 4

    • 1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel

    • 115 ml melk

    • 4 zakjes oploskoffiepoeder (Latte of latte macchiato)

    Doe de mix, de eieren, 115 ml melk, 100 g zachte boter en de oploskoffie in een beslagkom en roer het geheel met de mixer op de laagste stand door elkaar.

  3. Stap 5

    Klop het met de mixer op de hoogste stand in ongeveer 1 minuut tot een glad beslag.

  4. Stap 6

    Verdeel het latte-beslag met 2 eetlepels of een ijsbolletjestang over de cupcakevormpjes.

  5. Stap 7

    Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwamde oven. Bak de cupcakes in ca. 22 minuten gaar. de cupcakes zijn gaar als je met je vinger licht op de cupcake drukt en deze terugveert.

  6. Stap 8

    Laat de cupcakes minimaal 10 minuten afkoelen. Verwijder vervolgens voorzichtig de vormpjes. Snijd ieder cupcakeje overdwars in twee lagen.

Luchtige botercrème maken

  1. Stap 9

    • 200 g boter (zacht)

    Klop 200 g zachte boter op de laagste stand met de mixer met garden in 1 minuut glad, smeuig en zonder klontjes.

  2. Stap 10

    • 250 ml melk

    • 2 zakjes Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème

    Voeg 250 ml melk en de mix voor botercrème toe

  3. Stap 11

    Mix het geheel ca. 30 seconden met de mixer met garden op de laagste stand door elkaar. Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom zodat alle boter goed los komt en door de crème gemengd kan worden.

  4. Stap 12

    Klop de massa in ca. 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème.

  5. Stap 13

    • 100 g zachte karamel (in blokjes gesneden)

    Vul een spuitzak met de botercreme en spuit een dikke toef op de onderste helft van ieder cakeje. Zet de bovenste helft er op. Spuit een toef botercrème op de bovenkant van ieder cakeje. Bestrooi jouw gebakje met een paar kleine blokjes karamel of fudge. En klaar is jouw Latte-Karameltaartje!

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.