Marlies

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Lammetjes cupcakes

Met wat chocoladepasta, paaseitjes, suikeroogjes en popcorn maak je deze schattige lammetjes van cupcakes.

Bereiden

20 min

Baktijd

22 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

12 cupcakes

Voorbereiden

Elektrisch 180°C

  1. Stap 1

    • 100 g roomboter (of margarine)

    • 2 eieren

    • 100 ml melk

    • 1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel

    Verwarm de oven voor. Zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn en de boter zacht is. Haal de bakplaat uit de oven en plaats de cakevormpjes erop.

Cupcakebeslag maken

  1. Stap 2

    Voeg aan de cupcakemix de eieren, melk en boter toe en roer het geheel met de mixer op de laagste stand tot een glad beslag.

  2. Stap 3

    Klop het cupcakebeslag met de mixer gedurende 1 minuut op de hoogste stand tot een glad beslag.

  3. Stap 4

    Verdeel het beslag met 2 eetlepels of ijsbolletjestang over de cakevormpjes. Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de cupcakes in ca. 22 minuten gaar.

    Gaarproef

    Je kunt controleren of de cupcakes gaar zijn door er licht met de vinger op te drukken. Veert de cupcake iets terug, dan is de cupcake gaar.

Cupcakes versieren

  1. Stap 5

    • 1 potje chocoladepasta

    Zijn de cupcakes goed afgekoeld? Dan kun je er een laagje chocoladepasta opsmeren. Dit is je eetbare 'lijm'.

  2. Stap 6

    • 12 paaseitjes

    • 24 Dr. Oetker Suikeroogjes

    Nu ga je de lammetjes een gezicht geven. Pak een paasei en plak hier met een beetje chocoladepasta 2 suikeroogjes op. Plak het paasei daarna op de cupcake.

    Geklieder

    Als je wat chocoladepasta op de deksel van het potje smeert, kun je de suikeroogjes en paaseitjes daar in "dopen". Dat voorkomt wat geklieder.

  3. Stap 7

    • 1 zakje popcorn

    Als laatste plak je de cupcakes helemaal vol met popcorn. Hoe meer lagen popcorn, hoe donziger de vacht wordt. En dan zijn ze klaar!

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.