Met wat chocoladepasta, paaseitjes, suikeroogjes en popcorn maak je deze schattige lammetjes van cupcakes.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrisch 180°C). Zorg dat de eieren (2 stuks) op kamertemperatuur zijn en de roomboter of margarine (100 g) zacht is. Haal de bakplaat uit de oven en plaats de cakevormpjes erop.
Voeg aan de cupcakemix van Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel (1 pak) de eieren (2 stuks), melk (100 ml) en boter (100 g) toe en roer het geheel met de mixer op de laagste stand tot een glad beslag.
Klop het cupcakebeslag met de mixer gedurende 1 minuut op de hoogste stand tot een glad beslag.
Verdeel het beslag met 2 eetlepels of ijsbolletjestang over de cakevormpjes. Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de cupcakes in ca. 22 minuten gaar.
Je kunt controleren of de cupcakes gaar zijn door er licht met de vinger op te drukken. Veert de cupcake iets terug, dan is de cupcake gaar.
Zijn de cupcakes goed afgekoeld? Dan kun je er een laagje chocoladepasta (1 potje) opsmeren. Dit is je eetbare 'lijm'.
Nu ga je de lammetjes een gezicht geven. Pak een paasei (12 stuks) en plak hier met een beetje chocoladepasta 2 suikeroogjes (24 stuks) op. Plak het paasei daarna op de cupcake.
Als laatste plak je de cupcakes helemaal vol met popcorn (1 zakje). Hoe meer lagen popcorn, hoe donziger de vacht wordt. En dan zijn ze klaar!