Cathy

Decoratie- en bakster van Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Lama taart

Is het een Lama taart of Apalca taart? 't maakt ons niet uit. Met dit recept maak je deze super schattige lama taart.

Bereiden

60 min

Baktijd

35 min

Niveau

Uitdagend

Aantal

12 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch 170°C / Hetelucht 170°C

  1. Stap 1

    Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Bekleed de randen van de bakvorm met het bakpapier, zodat je de springvorm verhoogd. Bakpapier plak je makkelijk vast met Dr. Oetker Bakspray.

Biscuittaart maken

  1. Stap 3

    • Dr. Oetker Basismix Biscuittaart

    • 5 eieren

    • 50 ml water

    Doe de mix, eieren en 50 ml water in een beslagkom en meng het geheel met een mixer op de laagste stand goed door elkaar. Klop het geheel daarna op de hoogste stand (turbo) in minimaal 5 minuten tot een luchtig biscuitbeslag.

  2. Stap 4

    Bak de biscuittaart in 30 tot 40 minuten gaar en goudbruin.

    Gaarproef

    Prik met een satéprikker in het midden van de biscuittaart. Is de prikker droog, dan is de biscuittaart gaar.

  3. Stap 5

    Laat de taart vervolgens op een rooster afkoelen en verwijder na 10 minuten de rand van de springvorm.

Lama taart maken

  1. Stap 6

    • 200 g boter

    Klop de zachte boter op de laagste stand met de mixer met garden in 1 minuut glad en smeuïg en zonder klontjes.

  2. Stap 7

    • 2 zakjes Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème

    • 250 ml melk

    Voeg de melk en de Mix voor Botercrème toe. Mix het geheel ca ¾ minuut met de mixer met garden op de laagste stand door elkaar.

  3. Stap 8

    Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom, zodat alle boter goed los komt en door de botercrème gemengd kan worden. Klop de massa in ongeveer 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème.

  4. Stap 9

    • 1-2 el chocoladepasta

    Vermeng 150 gram botercrème met 1 a 2 eetlepels chocoladepasta.

  5. Stap 10

    Snijd de afgekoelde taart twee keer door, zodat je drie taartlagen hebt. Op de onderste laag smeer je de chocolade botercrème.

  6. Stap 11

    • 1 zakje Dr. Oetker Cake & Taart vulling Choco

    Leg de middelste laag taart er weer op en verdeel hierover het zakje Dr. Oetker Cake & Taartvulling Choco.

  7. Stap 12

    Dek af met de bovenste laag. Smeer de taart netjes af met de witte botercrème zodat je niets meer van de cake ziet. Zet de taart in de koelkast.

Lama taart decoreren

  1. Stap 13

    Vermeng de rest van de botercrème met 1 el chocoladepasta tot je een mooie lichtbruine kleur krijgt voor de wol van de lama.

  2. Stap 14

    • Stukje Dr. Oetker Rolfondant wit

    • Bolletje fondant (zwart of zwart kleuren met kleurstof)

    Maak 2 ogen door de bolletjes zwart fondant of marsepein met je duim in te drukken tot een ovale vorm. Maak witte rondjes door grote bolletjes plat te drukken met je duim. Plak deze witte bolletjes op de zwarte ovale rondjes.

  3. Stap 15

    • Fondant (bruin)

    Rol een stukje wit fondant of marsepein uit tot 0,5 cm dikte. Snij hieruit 2 drie hoeken voor de oren. Herhaal dit met bruine fondant of marsepein maar maak ze iets kleiner.

  4. Stap 16

    Plak de bruine driehoeken met eventueel klein beetje water op de witte driehoeken. Maak aan de onderkant kleine vouw zodat ze beetje rond komen te staan. Zet de oren in de crème.

  5. Stap 17

    Maak het mondje/neusje van de lama door van zwart marsepein een zwart sliertje/slangetje te rollen van ongeveer 5 cm. Vouw deze dubbel en buig de uiteinden stukje terug. Maak nog een klein sliertje/slangejte van 1,5 cm. Plak dit onderaan op de lama taart zoals op de foto.

  6. Stap 18

    Decoreer de lama taart met toefjes bruine botercrème als wol. Zet de lama taart tot serveren in de koelkast.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.