Danna

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Lactosevrije cake met cacao en peren

Bewust genieten doe je met deze heerlijke lactosevrije cake met cacao en peer. Deze lekker smeuïge chocoladecake is zonder melklactose maar ook zonder ei. Daarbij bak je vanaf de basis én op en top vegan.

Bereiden

20 min

Baktijd

25 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

20 plakjes

Voorbereiden

Elektrisch 180°C / Hetelucht 180°C

  1. Stap 1

    Bekleed een cakevorm met bakpapier. Vet de cakevorm eventueel licht in om het bakpapier goed op de plaats te houden.

  2. Stap 2

    Verwarm de oven voor.

Cakebeslag maken

  1. Stap 3

    • 180 g Koopmans Patentbloem Kristal

    • 200 g suiker

    • 30 g cacao

    • 1 zakje Dr. Oetker Backin

    • 0,5 tl zout

    Doe de droge ingrediënten in een beslagkom en roer door elkaar zodat het goed gemengd is.

  2. Stap 4

    • 60 ml zonnebloemolie

    • 240 ml water (kamertemperatuur)

    Voeg de olie en het water toe aan het geheel en mix goed door elkaar tot een egaal beslag.

  3. Stap 5

    • 140 g gemengde noten

    Voeg de gemengde noten toe en roer deze door het beslag (niet meer mixen).

Bak de lactosevrije cake

  1. Stap 6

    Giet het beslag in de met bakpapier beklede cakevorm.

  2. Stap 7

    • 3 peren (kan ook uit blik)

    Schil de verse peren maar laat de steeltjes er liefst aan. Haal aan de onderzijde de draadjes uit de peer en zet de peren met een kleine tussenruimte in het beslag.

    Droog beslag

    Door de peer kan het beslag wat nat blijven. Om dit te voorkomen, kun je de peer eerst door een laagje bloem rollen voordat je ze in het beslag steekt.

  3. Stap 8

    Bak de cake in 25 tot 30 minuten gelijkmatig gaar en smeuïg.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.