Een exotisch frisse kwarktaart. Veel effect, weinig werk: deze heerlijke taart heb je in een handomdraai gemaakt. Door de zonnige touch van mango en passievrucht straalt deze kwarktaart overal, op ieder moment van het jaar!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Bekleed de bodem van de springvorm met het bijgeleverde bakpapiertje uit Dr. Oetker Kwarktaart Naturel (1 pak). Laat de mango (1 doosje) en de passievrucht (0,5 doosje) ontdooien.
Smelt de boter (60 g) in een pannetje.
Neem de pan van het vuur en voeg de inhoud van het bijgeleverde zakje kruimelmix toe.
Bedek de bodem van de springvorm met de massa en druk gelijkmatig aan.
Smelt de pure chocolade (100 g) au bain-marie en giet deze over de bodem. Zet vervolgens de springvorm in de koeling en laat opstijven.
De bodem druk je het beste aan met de achterkant van een lepel!
Doe het water (300 ml op kamertemperatuur) de magere kwark (500 g) en de slagroom (250 ml) in een kom en meng met een mixer op de laagste stand door elkaar.
Voeg het zakje taartmix toe en meng op de laagste stand 1 minuut tot een glad mengsel. Klop het daarna op de hoogste stand nog 2,5 minuut tot een luchtige massa.
Giet dit over de bodem en laat 2,5 uur opstijven.
Week de blaadjes Dr. Oetker Gelatine (5 stuks) in koud water.
Doe het sinaasappelsap (100 ml) en de mango in een pan en pureer met de staafmixer. Verwarm dit samen met de passievrucht en de suiker (75 g) in een pannetje.
Voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe en laat ietsje afkoelen.
Schenk het mango-passievruchtmengsel over de taart en laat nog een uur opstijven in de koeling. Na een uur is de kwarktaart met mango en passievrucht klaar om op te eten!