Danna

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Kwarktaart met passievrucht en mango

Een exotisch frisse kwarktaart. Veel effect, weinig werk: deze heerlijke taart heb je in een handomdraai gemaakt. Door de zonnige touch van mango en passievrucht straalt deze kwarktaart overal, op ieder moment van het jaar!

Bereiden

30 min

Opstijftijd

210 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

8 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch °C / Hetelucht °C

  1. Stap 1

    • 1 pak Dr. Oetker Kwarktaart Naturel

    • 1 doosje mango (diepvries)

    • 0,5 doosje passievrucht (diepvries)

    Bekleed de bodem van de springvorm met het bijgeleverde bakpapiertje. Laat de mango en de passievrucht ontdooien.

Kruimelbodem maken

  1. Stap 2

    • 60 g roomboter

    Smelt de boter in een pannetje.

  2. Stap 3

    Neem de pan van het vuur en voeg de inhoud van het bijgeleverde zakje kruimelmix toe.

  3. Stap 4

    Bedek de bodem van de springvorm met de massa en druk gelijkmatig aan.

    De bodem druk je het beste aan met de achterkant van een lepel!

  4. Stap 5

    • 100 g pure chocolade

    Smelt de chocolade au bain-marie en giet deze over de bodem. Zet vervolgens de springvorm in de koeling en laat opstijven.

Kwarktaart mengen

  1. Stap 6

    • 500 g magere kwark

    • 250 ml slagroom

    • 400 ml water (kamertemperatuur)

    Doe het water, de kwark en de slagroom in een kom en meng met een mixer op de laagste stand door elkaar.

  2. Stap 7

    Voeg het zakje taartmix toe en meng op de laagste stand 1 minuut tot een glad mengsel. Klop het daarna op de hoogste stand nog 2,5 minuut tot een luchtige massa.

  3. Stap 8

    Giet dit over de bodem en laat 2,5 uur opstijven.

Mango passievruchtmengsel

  1. Stap 9

    • 5 blaadjes Dr. Oetker Gelatine

    Week de blaadjes gelatine in koud water.

  2. Stap 10

    • 100 ml sinaasappelsap

    • 75 g suiker

    Doe het sinaasappelsap en de mango in een pan en pureer met de staafmixer. Verwarm dit samen met de passievrucht en de suiker in een pannetje.

  3. Stap 11

    Voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe en laat ietsje afkoelen.

  4. Stap 12

    Schenk het mango met passievruchtmengsel over de taart en laat nog een uur opstijven in de koeling. Na een uur is de kwartktaart met mango en passievrucht klaar om op te eten!

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.