Brenda Kookt!

www.brendakookt.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Kwarktaart met frambozen en citroen

Brenda van Brenda Kookt maakte deze kwarktaart. "Jouw recept als je opzoek bent naar iets lekkers voor bij de koffie, of een fris dessert."

Bereiden

20 min

Opstijftijd

150 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

12 taartpunten

Voorbereiden

 1. Stap 1

  • 1 pak Dr. Oetker Kwarktaart Naturel

  Neem het bakpapier uit de verpakkinge en plaats op de bodem van de srpingvorm en sluit de ring.

Bodem maken

 1. Stap 2

  • 60 g boter (of margarine)

  Smelt de boter in een pannetje en meng de kruimelbodemmix hierdoor. Bedek de bodem van de springvorm met het kruimelmengsel. Druk het met de achterkant van een lepel aan. Laat dit 10 minuten opstijven in de koelkast.

Kwarktaart maken

 1. Stap 3

  • 400 ml water (kamertemperatuur 10-20°C)

  • 500 g kwark

  • 250 ml slagroom

  Klop het water (op kamertemperatuur), de kwark en ongeklopte slagroom op de laagste stand van de mixer. Voor de taartmix toe en en meng het mengsel op de laagste stand opnieuw 1 minuut. Klop daarna op de hoogste stand in 2½ minuut tot een luchtige massa.

 2. Stap 4

  • 250 g frambozen

  Houdt ongeveer 12 frambozen apart maar roer de rest door het kwarkmengsel. Verdeel het kwarkmengsel over de bodem van de taart. Laat dit minimaal 2,5 uur opstijven in de koelkast.

  Verse frambozen

  Ik heb verse frambozen gebruikt. Als je bevroren frambozen gebruikt laat ze dan even uitlekken voor je ze door het kwarkmengsel roert. Waarschijnlijk wordt de taart meer roze omdat ontdooide frambozen afgeven.

Citroen Curd maken

 1. Stap 5

  • 55 g boter (ongezouten)

  • 2 eieren

  • 110 g suiker

  • 2 citroenen (kleine, zowel rasp van de schil als het sap)

  Verwarm de boter 2 tot 3 minuten in de magnetron tot dit gesmolten is. Mix de eieren, suiker, citroenrasp en citroensap door elkaar. Voeg dit toe aan de gesmolten boter en mix door elkaar. Plaats het mengsel in de magnetron en verwarm dit 5 minuten op de hoogste stand. (Roer dit tussentijds 2 tot 3 keer door met een vork. Pas op: dit is HEET!). Laat de citroen lemon curd afkoelen en zet het hierna even in de koelkast zodat het goed koelt.

  Lekker makkelijk

  Gebruik kant-en-klare Lemon Curd uit de supermarkt.

Decoreren

 1. Stap 6

  Verdeel de afgekoelde lemon curd over de opgesteven kwarktaart. Verdeel de achtergehouden frambozen over de taart. Verwijder voor het serveren de taartring zodat je de kwarktaart met citroen en frambozen mooi kunt aansnijden.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.