Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Kwarktaart gin tonic

Kwarktaart gin tonic

Dit recept is van: Annet

  1. Gin Tonic kwarktaart
Item 1 of 1
Kwarktaart gin tonic
info
Benodigdheden
Stappen

Dit is pas feest na het harde werken van de hele week: een taart en een gin tonic-cocktail in één! Laat het los, laat het gaan en geniet van de zon en de zomer.

15 min.Bereidingstijd
150 min.Opstijftijd
Moeilijkheid
12Porties
Gin en de samenstelling in je taart

Er zijn verschillende soorten gin. Een dry gin is wat bitterder. Wil je een meer bloemige smaak, gebruik dan een kruidigere gin. Wil je minder alcohol? Vervang dan een deel van de gin en de tonic door water. Wil je meer alcohol? Vervang dan het water door gin en/of tonic. Zorg dat er altijd 400 ml vocht - op kamertemperatuur! -in de taart komt.

KwarktaartCocktailtaartenLimoenLemoncurdZomer

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Kwarktaart Naturel
    1 Pak
    Dr. Oetker Kwarktaart Naturel
  • Limoen
    0.5 null
    Limoen
  • Boter (ongezouten roomboter)
    60 null
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Lemoncurd
    1.5 el (eetlepels)
    Lemoncurd
  •  
    100 ml
    Gin

 

  •  
    150 ml
    Tonic
  • Limoensap
    50 ml
    Limoensap
  • Kwark
    500 g
    Kwark
  • Verse slagroom (onbereid)
    250 ml
    Verse slagroom (onbereid)

Keukenspullen

  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Rasp
    Rasp

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaat de rand hierop en sluit de springvorm.

2. Maak een frisse kruimelbodem

Rasp de helft van de schil van de limoen en smelt dit samen met de boter (60 g) en de lemoncurd (1,5 el) in een pannetje.

Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix (van 1 pak Dr. Oetker Kwarktaart Naturel) door de gesmolten boter.

Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.

3. In de mix: gin tonic-kwarktaart

Doe de gin (100 ml), tonic (150 ml), limoensap (50 ml), kwark (500 g) en de slagroom (250 ml) in een kom en meng dit met een mixer met garden op de laagste stand door elkaar. Gebruik voor het beste resultaat de kwark en slagroom direct vanuit de koelkast.

Voeg de taartmix (1 pak Dr. Oetker Kwarktaart Naturel) toe en meng het mengsel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Klop het daarna op de hoogste stand in 2,5 minuut tot een luchtige massa.

Schenk het taartmengsel over de bodem. Laat de taart ten minste 2,5 uur opstijven in de koelkast.

Decoreer de taart met rasp en schijfjes van limoen en citroen.

Blijf proeven

Proef het kwarkmengsel steeds tussendoor. Zo weet je goed wat je eindresultaat zal worden.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.