Dit is pas feest na het harde werken van de hele week: een taart en een gin tonic-cocktail in één! Laat het los, laat het gaan en geniet van de zon en de zomer.
Er zijn verschillende soorten gin. Een dry gin is wat bitterder. Wil je een meer bloemige smaak, gebruik dan een kruidigere gin. Wil je minder alcohol? Vervang dan een deel van de gin en de tonic door water. Wil je meer alcohol? Vervang dan het water door gin en/of tonic. Zorg dat er altijd 400 ml vocht - op kamertemperatuur! -in de taart komt.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaat de rand hierop en sluit de springvorm.
Rasp de helft van de schil van de limoen en smelt dit samen met de boter (60 g) en de lemoncurd (1,5 el) in een pannetje.
Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix (van 1 pak Dr. Oetker Kwarktaart Naturel) door de gesmolten boter.
Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.
Doe de gin (100 ml), tonic (150 ml), limoensap (50 ml), kwark (500 g) en de slagroom (250 ml) in een kom en meng dit met een mixer met garden op de laagste stand door elkaar. Gebruik voor het beste resultaat de kwark en slagroom direct vanuit de koelkast.
Voeg de taartmix (1 pak Dr. Oetker Kwarktaart Naturel) toe en meng het mengsel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Klop het daarna op de hoogste stand in 2,5 minuut tot een luchtige massa.
Schenk het taartmengsel over de bodem. Laat de taart ten minste 2,5 uur opstijven in de koelkast.
Decoreer de taart met rasp en schijfjes van limoen en citroen.
Proef het kwarkmengsel steeds tussendoor. Zo weet je goed wat je eindresultaat zal worden.