🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Kwarkcake met topping van hangop met bosbessen

Kwarkcake met topping van hangop met bosbessen

Dit recept is van: Koopmans

yoghurtCakeBlauweBessen
Kwarkcake met topping van hangop met bosbessen
Info Benodigdheden Stappen

Kwarkcake wordt nog lekkerder met bosbessen! Lekker fris door de kwark en zoet door de bosbessen topping. Probeer zelf deze perfecte combinatie!

15 min. Bereidingstijd
50 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
20 Porties
Bosbessen Kwark Yoghurt Cake Kwarkcake Blauwe bessen
5
1 beoordeling Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Volle yoghurt
    500 g
    Volle yoghurt
  • Magere kwark
    200 g
    Magere kwark
  • Koopmans Kwarkcake
    1 pak(ken)
    Koopmans Kwarkcake
  • Ei
    3 Stuk(s)
    Ei

 

  • Water
    25 ml
    Water
  • Bosbessen
    250 g
    Bosbessen
  • Verse slagroom (onbereid)
    100 ml
    Verse slagroom (onbereid)

Keukenspullen

  • Cakevorm 30 cm
    Cakevorm 30 cm
    Bestel dit product online
  • Kom
    Kom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  • Theedoek
    Theedoek
  • Zeefje
    Zeefje

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

2. Let op! Laat 500 g volle yoghurt een nacht in een doek op een zeef uitlekken voor de hangop.

Laat de volle yoghurt (500 g) een nacht in een doek op een zeef uitlekken voor de hangop.

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. Vet de cakevorm goed in (bijv. met Dr. Oetker bakspray) en bestuif de binnenkant met bloem.

3. Kwarkcake beslag maken

Weeg de magere kwark (200 g) af in een beslagkom.

Voeg de mix (1 pak Koopmans Kwarkcake), een beetje water (25 ml) en de eieren (3 stuks) in één keer toe.

Mix het met de mixer op de laagste stand tot een glad beslag. Klop het beslag daarna met de mixer op de hoogste stand in 3 minuten tot een luchtig kwarkcakebeslag.

4. Kwarkcake bakken

Doe het beslag in de cakevorm.

Bak de kwarkcake in circa 60 minuten gaar en goudbruin.

Haal de kwarkcake uit de vorm en laat de cake een uur op een rooster afkoelen.

5. Hangop topping maken

Mix de bosbessen (200 g) fijn.

Klop de slagroom (100 ml) tot yoghurtdikte.

Meng de bosbessen en de slagroom door de uitgelekte yoghurt (hangop).

6. Kwarkcake decoreren

Versier de kwarkcake met de zelfgemaakte hangop vlak voor het serveren.

Gebruik de overgbleven bosbessen (50 g) als garnering.

Over dit recept

Koopmans

Dit recept is van Koopmans

Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.