Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Kwarkcake met topping van hangop met bosbessen

Kwarkcake met topping van hangop met bosbessen

Dit recept is van: Koopmans

  1. yoghurtCakeBlauweBessen
Item 1 of 1
Kwarkcake met topping van hangop met bosbessen
info
Benodigdheden
Stappen

Kwarkcake wordt nog lekkerder met bosbessen! Lekker fris door de kwark en zoet door de bosbessen topping. Probeer zelf deze perfecte combinatie!

15 min.Bereidingstijd
50 min.Baktijd
Moeilijkheid
20Porties
BosbessenKwarkYoghurtCakeKwarkcakeBlauwe bessen

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Volle yoghurt
    500 g
    Volle yoghurt
  • Magere kwark
    200 g
    Magere kwark
  • Koopmans Kwarkcake
    1 pak(ken)
    Koopmans Kwarkcake
  • Ei
    3 Stuk(s)
    Ei

 

  • Water
    25 ml
    Water
  • Bosbessen
    250 g
    Bosbessen
  • Verse slagroom (onbereid)
    100 ml
    Verse slagroom (onbereid)

Keukenspullen

  • Cakevorm 30 cm
    Cakevorm 30 cm
    Bestel dit product online
  • Kom
    Kom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Theedoek
    Theedoek
  • Zeefje
    Zeefje

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

2. Let op! Laat 500 g volle yoghurt een nacht in een doek op een zeef uitlekken voor de hangop.

Laat de volle yoghurt (500 g) een nacht in een doek op een zeef uitlekken voor de hangop.

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. Vet de cakevorm goed in (bijv. met Dr. Oetker bakspray) en bestuif de binnenkant met bloem.

3. Kwarkcake beslag maken

Weeg de magere kwark (200 g) af in een beslagkom.

Voeg de mix (1 pak Koopmans Kwarkcake), een beetje water (25 ml) en de eieren (3 stuks) in één keer toe.

Mix het met de mixer op de laagste stand tot een glad beslag. Klop het beslag daarna met de mixer op de hoogste stand in 3 minuten tot een luchtig kwarkcakebeslag.

4. Kwarkcake bakken

Doe het beslag in de cakevorm.

Bak de kwarkcake in circa 60 minuten gaar en goudbruin.

Haal de kwarkcake uit de vorm en laat de cake een uur op een rooster afkoelen.

5. Hangop topping maken

Mix de bosbessen (200 g) fijn.

Klop de slagroom (100 ml) tot yoghurtdikte.

Meng de bosbessen en de slagroom door de uitgelekte yoghurt (hangop).

6. Kwarkcake decoreren

Versier de kwarkcake met de zelfgemaakte hangop vlak voor het serveren.

Gebruik de overgbleven bosbessen (50 g) als garnering.

Over dit recept

Koopmans

Dit recept is van Koopmans

Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.