Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Kwarkcake met topping van hangop met bosbessen

Kwarkcake wordt nog lekkerder met bosbessen! Lekker fris door de kwark en zoet door de bosbessen topping. Probeer zelf deze perfecte combinatie!

Bereiden

15 min

Baktijd

50 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

20 plakjes

Voorbereiden

Elektrisch 160°C / Hetelucht 150°C

  1. Stap 1

    • 500 g volle yoghurt

    Let op! Laat 500 g volle yoghurt een nacht in een doek op een zeef uitlekken voor de hangop.

  2. Stap 2

    Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. Vet de cakevorm goed in (bijv. met Dr. Oetker bakspray) en bestuif de binnenkant met bloem.

Kwarkcake beslag maken

  1. Stap 3

    • 200 g magere kwark

    Weeg 200 g magere kwark af in een beslagkom.

  2. Stap 4

    • 1 pak Koopmans Kwarkcake

    • 3 eieren

    • 25 ml water

    Voeg de kwarkcake mix, een beetje water en de 3 eieren in één keer toe.

  3. Stap 5

    Mix het met de mixer op de laagste stand tot een glad beslag. Klop het beslag daarna met de mixer op de hoogste stand in 3 minuten tot een luchtig kwarkcakebeslag.

Kwarkcake bakken

  1. Stap 6

    Doe het beslag in de cakevorm.

  2. Stap 7

    Bak de kwarkcake in circa 60 minuten gaar en goudbruin.

  3. Stap 8

    Haal de kwarkcake uit de vorm en laat de cake een uur op een rooster afkoelen.

Hangop topping maken

  1. Stap 9

    • 200 g bosbessen

    Zo maak je de hangop: maak 200 g bosbessen fijn.

  2. Stap 10

    • 100 ml slagroom

    Klop de 100 ml slagroom tot yoghurtdikte.

  3. Stap 11

    Meng de bosbessen en de slagroom door de uitgelekte yoghurt (hangop).

Kwarkcake decoreren

  1. Stap 12

    Versier de kwarkcake met de zelfgemaakte hangop vlak voor het serveren.

  2. Stap 13

    • 50 g bosbessen

    Verdeel de blauwebessen hangop over kwarkcake. Gebruik 50 g bosbessen als garnering.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.