Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Laat de volle yoghurt (500 g) een nacht in een doek op een zeef uitlekken voor de hangop.
Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. Vet de cakevorm goed in (bijv. met Dr. Oetker bakspray) en bestuif de binnenkant met bloem.
Weeg de magere kwark (200 g) af in een beslagkom.
Voeg de mix (1 pak Koopmans Kwarkcake), een beetje water (25 ml) en de eieren (3 stuks) in één keer toe.
Mix het met de mixer op de laagste stand tot een glad beslag. Klop het beslag daarna met de mixer op de hoogste stand in 3 minuten tot een luchtig kwarkcakebeslag.
Doe het beslag in de cakevorm.
Bak de kwarkcake in circa 60 minuten gaar en goudbruin.
Haal de kwarkcake uit de vorm en laat de cake een uur op een rooster afkoelen.
Mix de bosbessen (200 g) fijn.
Klop de slagroom (100 ml) tot yoghurtdikte.
Meng de bosbessen en de slagroom door de uitgelekte yoghurt (hangop).
Versier de kwarkcake met de zelfgemaakte hangop vlak voor het serveren.
Gebruik de overgbleven bosbessen (50 g) als garnering.
Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.