Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Kwarkcake met perzik en amandelkruimel

Kwarkcake met perzik en amandelkruimel

Dit recept is van: Annet

  1. Kwarkcake Perzik kruimeltopping
Item 1 of 1
Kwarkcake met perzik en amandelkruimel
info
Benodigdheden
Stappen

Combineer de lekkerste smaken! Kwarkcake, heerlijke perzik en amandelkruimels. Een luchtige ronde cake, met een knapperig randje en het zoete van wilde perzik!

25 min.Bereidingstijd
55 min.Baktijd
Moeilijkheid
12Porties
KwarkcakeKwarkPerzikAmandelen

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Magere kwark
    200 g
    Magere kwark
  • Water
    25 ml
    Water
  • Koopmans Kwarkcake
    1 Pak
    Koopmans Kwarkcake
  • Ei
    3 null
    Ei
  • Vanille aroma (bijv. Dr. Oetker)
    2 tl (theelepels)
    Vanille aroma (bijv. Dr. Oetker)

 

  •  
    3 null
    Perzik (platte wilde)
  • Koopmans Zelfrijzend Amandelbakmeel
    65 g
    Koopmans Zelfrijzend Amandelbakmeel
  • Boter (ongezouten roomboter)
    35 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Suiker (kristalsuiker)
    30 g
    Suiker (kristalsuiker)
  • Bloem
    4 el (eetlepels)
    Bloem

Keukenspullen

  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Boter of bakspray om mee in te vetten
    Boter of bakspray om mee in te vetten
    Bestel dit product online
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Bloem om te bestuiven
    Bloem om te bestuiven
  • Weegschaal
    Weegschaal
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats het rooster onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 150°C).

Vet de springvorm in met boter of bakspray en bestuif de binnenkant met wat bloem.

2. Maak een kwarkcakebeslag

Weeg de magere kwark (200 g) af in een beslagkom en voeg het water (25 ml) toe. Voeg ook de cakemix (1 pak Koopmans Kwarkcake), de eieren (3 stuks) en het vanille-aroma (1 tl) in een keer toe.

Mix het geheel met de mixer op de hoogste stand in 3 minuten tot een luchtig beslag. Doe het beslag in de springvorm.

Maak de perziken (3 stuks) schoon. Snijd de perziken in 4 stukken. Druk deze in het beslag van de kwarkcake. Duw ze niet onder, anders zakken de perziken naar de bodem.

3. Amandel-kruimeldeeg maken

Doe het Koopmans Zelfrijzend Amandelbakmeel (65 g), de roomboter (35 g), vanille-aroma (1 tl), de suiker (30 g) en de bloem (4 el) in de kom. Kneed er kort een kruimeldeeg van.

Bestrooi de bovenkant van het cakebeslag met de kruimels.

Bak de cake in ongeveer 65 minuten gaar en goudbruin.

Verwijder de rand van de springvorm en laat de kwarkcake met perzik en amandelkruimels minstens een een uur afkoelen.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.