Annet

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Kwarkcake met perzik en amandelkruimel

Combineer de lekkerste smaken! Kwarkcake, heerlijke perzik en amandelkruimels. Een luchtige ronde cake met een knapperig randje en het zoete van wilde perzik.

Bereiden

25 min

Baktijd

55 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

12 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch 160°C / Hetelucht 150°C

  1. Stap 1

    Plaats het rooster onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Vet de springvorm in met boter of bakspray en bestuif de binnenkant met wat bloem.

Maak een kwarkcakebeslag

  1. Stap 3

    • 200 g magere kwark

    • 25 ml water

    • 1 pak Koopmans Kwarkcake

    • 3 eieren

    • 1 tl Dr. Oetker Vanille Aroma

    Weeg de kwark af in een beslagkom en voeg het water toe. Voeg ook de cakemix, 3 eieren en het vanille-extract in een keer toe.

  2. Stap 4

    Mix het geheel met de mixer op de hoogste stand in 3 minuten tot een luchtig beslag. Doe het beslag in de springvorm.

  3. Stap 5

    • 3 perziken (platte wilde)

    Maak de perziken schoon. Snijd de perziken in 4 stukken. Druk deze in het beslag van de kwarkcake. Duw ze niet onder, anders zakken de perziken naar de bodem.

Amandel-kruimeldeeg maken

  1. Stap 6

    • 65 g Koopmans Zelfrijzend Amandelbakmeel

    • 35 g roomboter

    • 1 tl Dr. Oetker Vanille Aroma

    • 30 g kristalsuiker

    • 4 el bloem

    Doe alle ingrediënten in de kom. Kneed er kort een kruimeldeeg van. Bestrooi de bovenkant van het cakebeslag met de kruimels.

  2. Stap 7

    Bak de cake in ongeveer 65 minuten gaar en goudbruin.

  3. Stap 8

    Verwijder de rand van de springvorm en laat de kwarkcake met perzik en amandelkruimels minstens een een uur afkoelen.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.