Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 150°C).
Bekleed de springvorm met bakpapier, zowel de bodem als de zijkanten.
Mix in een schone vetvrije kom de eiwitten (3 stuks) voor de meringuelaag met een snufje zout. Zodra het eerste witte schuim ontstaat, voeg je wat van de kristalsuiker (150 g) toe. Klop weer door en voeg opnieuw wat suiker toe.
Ga zo door tot alle suiker is toegevoegd en je een mooi wit, glanzend schuim hebt. Zeef dan de poedersuiker (75 g) er boven en spatel dit er rustig doorheen. Zet de kom met de meringue nu apart.
Weeg de magere kwark (200 g) af en doe er een beetje water (25 ml) bij. Voeg hier de mix voor kwarkcake, de eieren (3 stuks) en het citroenrasp (van 1 citroen) aan toe.
Mix het geheel eerst rustig door, en mix zodra het goed gemengd is op de hoogste stand 3 minuten door tot een luchtig beslag.
Verdeel het kwarkcakebeslag over de twee springvormen. Verdeel hierover het eiwitschuim. Dit gaat makkelijk met twee eetlepels. Maak wat pieken van het schuim.
Bak de kwarkcakes in 60 minuten gaar. Verwijder voorzichtig de ring van de springvorm en verwijder het bakpapier van de randen. Laat daarna de kwarkcakes op het bakpapier op een rooster helemaal afkoelen.
Verwijder dan voorzichtig het bakpapier van de bodem en leg de eerste laag op een schaal of taartplateau. Smeer hierover de ongezoete geklopte slagroom (200 ml).
Roer de lemoncurd los en doe deze in een spuitzak. Verdeel de helft van de lemoncurd over de slagroom.
Leg de tweede cakelaag op de taart en versier met wat dopjes lemoncurd.
Je kunt de lemoncurd ook zelf maken van de eidooiers die je overhoudt van de meringue.