Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Kwarkcake met meringue en lemoncurd

Kwarkcake met meringue en lemoncurd

Dit recept is van: Saakje

  1. Saakje YoghurtCitroen meringue
Item 1 of 1
Kwarkcake met meringue en lemoncurd
info
Benodigdheden
Stappen

Maak van kwarkcake een heerlijke taart. De zoete meringue met frisse lemoncurd is een geweldige smaakcombinatie.

30 min.Bereidingstijd
60 min.Baktijd
Moeilijkheid
12Porties
MeringueCitroenKwarkCakeTaartLemoncurdLemon Meringue

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Eiwit
    3 Stuk(s)
    Eiwit
  • Suiker (kristalsuiker)
    150 g
    Suiker (kristalsuiker)
  • Zout
    1 snufje(s)
    Zout
  • Poedersuiker
    75 g
    Poedersuiker
  • Magere kwark
    200 g
    Magere kwark
  • Koopmans Kwarkcake
    Koopmans Kwarkcake

 

  • Ei
    3 Stuk(s)
    Ei
  • Water
    25 ml
    Water
  • Citroenrasp
    1 Stuk(s)
    Citroenrasp
  • Lemoncurd
    350 g
    Lemoncurd
  • Verse slagroom (onbereid)
    200 ml
    Verse slagroom (onbereid)

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Mengkom
    2 null
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Springvorm Ø24 cm
    2 null
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 150°C).

Bekleed de springvorm met bakpapier, zowel de bodem als de zijkanten.

2. Meringuetopping maken

Mix in een schone vetvrije kom de eiwitten (3 stuks) voor de meringuelaag met een snufje zout. Zodra het eerste witte schuim ontstaat, voeg je wat van de kristalsuiker (150 g) toe. Klop weer door en voeg opnieuw wat suiker toe.

Ga zo door tot alle suiker is toegevoegd en je een mooi wit, glanzend schuim hebt. Zeef dan de poedersuiker (75 g) er boven en spatel dit er rustig doorheen. Zet de kom met de meringue nu apart.

3. Kwarkcakebeslag maken

Weeg de magere kwark (200 g) af en doe er een beetje water (25 ml) bij. Voeg hier de mix voor kwarkcake, de eieren (3 stuks) en het citroenrasp (van 1 citroen) aan toe.

Mix het geheel eerst rustig door, en mix zodra het goed gemengd is op de hoogste stand 3 minuten door tot een luchtig beslag.

4. Kwarkcake bakken

Verdeel het kwarkcakebeslag over de twee springvormen. Verdeel hierover het eiwitschuim. Dit gaat makkelijk met twee eetlepels. Maak wat pieken van het schuim.

Bak de kwarkcakes in 60 minuten gaar. Verwijder voorzichtig de ring van de springvorm en verwijder het bakpapier van de randen. Laat daarna de kwarkcakes op het bakpapier op een rooster helemaal afkoelen.

Verwijder dan voorzichtig het bakpapier van de bodem en leg de eerste laag op een schaal of taartplateau. Smeer hierover de ongezoete geklopte slagroom (200 ml).

Roer de lemoncurd los en doe deze in een spuitzak. Verdeel de helft van de lemoncurd over de slagroom.

Leg de tweede cakelaag op de taart en versier met wat dopjes lemoncurd.

Zelf lemoncurd maken

Je kunt de lemoncurd ook zelf maken van de eidooiers die je overhoudt van de meringue.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.