De combinatie van basilicum en frambozen is fris, spannend en super lekker!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Plaats het rooster iets onder het midden in de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 150°C).
Vet de cakevorm in met boter en bestuif de binnenkant met bloem.
Weeg de magere kwark (200 g) af en doe er een beetje water (25 ml) bij. Voeg de cakemix (1 pak Koopmans Kwarkcake) en de eieren (3 stuks) toe en mix op de laagste stand tot een glad geheel.
Mix daarna nog 3 minuten op de hoogste stand.
Doe het kwarkcakebeslag in de cake- of taartvorm.
Bak de kwarkcake in ongeveer 60 minuten gaar.
Haal de kwarkcake uit de vorm en laat deze op een rooster afkoelen.
In de tijd dat de kwarkcake afkoelt roer je de mascarpone (250 g) los.
Meng deze met de poedersuiker (2 el) en de heel fijn gesneden basilicum (handje).
Schep het mascarpone-basilicum mengsel op de kwarkcake.
Zet alle frambozen (250 g) er met de open kant naar beneden in, zodat de hele taart bedekt is met frambozen.
Bestrooi de kwarkcake met frambozen, mascarpone en basilicum met de overgebleven poedersuiker.
De basilicum kun je natuurlijk ook vervangen door munt.