Danna

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Kwarkcake met frambozen, mascarpone en basilicum

De combinatie van basilicum en frambozen is fris, spannend en superlekker!

Bereiden

30 min

Baktijd

60 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

20 plakjes

Voorbereiden

Elektrisch 160°C / Hetelucht 150°C

  1. Stap 1

    Plaats het rooster iets onder het midden in de oven en verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Vet de cakevorm in met boter en bestuif de binnenkant met bloem.

Kwarkcake beslag maken

  1. Stap 3

    • 1 pak Koopmans Kwarkcake

    • 3 eieren

    • 200 g magere kwark

    • 25 ml water

    Weeg de magere kwark af en doe er een beetje water bij. Voeg de cakemix en de eieren toe en mix op de laagste stand tot een glad geheel.

  2. Stap 4

    Mix daarna nog 3 minuten op de hoogste stand.

Kwarkcake bakken

  1. Stap 5

    Doe het kwarkcakebeslag in de cake- of taartvorm.

  2. Stap 6

    Bak de kwarkcake in ongeveer 60 minuten gaar.

  3. Stap 7

    Haal de kwarkcake uit de vorm en laat deze op een rooster afkoelen.

Mascarpone topping maken

  1. Stap 8

    • 250 g mascarpone

    in de tijd dat de kwarkcake afkoelt roer je de mascarpone los.

  2. Stap 9

    • 3 el poedersuiker

    • 1 handje basilicum

    Meng deze met 2 eetlepels poedersuiker en de heel fijn gesneden basilicum.

    Munt

    De basilicum kun je natuurlijk ook vervangen door munt.

  3. Stap 10

    Schep het mascarpone-basilicum mengsel op de kwarkcake.

  4. Stap 11

    • 250 g frambozen

    Zet alle frambozen er met de open kant naar beneden in, zodat de hele taart bedekt is met frambozen.

  5. Stap 12

    Bestrooi de kwarkcake met frambozen, mascarpone en basilicum met de overgebleven poedersuiker.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.