Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Kwarkcake met frambozen, mascarpone en basilicum

Kwarkcake met frambozen, mascarpone en basilicum

Dit recept is van: Danna

  1. Yoghurtcake framboos mascarpone basilicum Danna
Item 1 of 1
Kwarkcake met frambozen, mascarpone en basilicum
info
Benodigdheden
Stappen

De combinatie van basilicum en frambozen is fris, spannend en super lekker!

30 min.Bereidingstijd
60 min.Baktijd
Moeilijkheid
20Porties
FrambozenMascarponeBasilicumKwarkCakeMoederdagThema receptenKwarkcake

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koopmans Kwarkcake
    1 pak(ken)
    Koopmans Kwarkcake
  • Ei
    3 Stuk(s)
    Ei
  • Magere kwark
    200 g
    Magere kwark
  • Water
    25 ml
    Water

 

  • Mascarpone
    250 g
    Mascarpone
  • Poedersuiker
    3 el (eetlepels)
    Poedersuiker
  •  
    1 handje(s)
    Basilicum
  • Frambozen
    250 g
    Frambozen

Keukenspullen

  • Cakevorm 30 cm
    Cakevorm 30 cm
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats het rooster iets onder het midden in de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 150°C).

Vet de cakevorm in met boter en bestuif de binnenkant met bloem.

2. Kwarkcake beslag maken

Weeg de magere kwark (200 g) af en doe er een beetje water (25 ml) bij. Voeg de cakemix (1 pak Koopmans Kwarkcake) en de eieren (3 stuks) toe en mix op de laagste stand tot een glad geheel.

Mix daarna nog 3 minuten op de hoogste stand.

3. Kwarkcake bakken

Doe het kwarkcakebeslag in de cake- of taartvorm.

Bak de kwarkcake in ongeveer 60 minuten gaar.

Haal de kwarkcake uit de vorm en laat deze op een rooster afkoelen.

4. Mascarponetopping maken

In de tijd dat de kwarkcake afkoelt roer je de mascarpone (250 g) los.

Meng deze met de poedersuiker (2 el) en de heel fijn gesneden basilicum (handje).

Schep het mascarpone-basilicum mengsel op de kwarkcake.

Zet alle frambozen (250 g) er met de open kant naar beneden in, zodat de hele taart bedekt is met frambozen.

Bestrooi de kwarkcake met frambozen, mascarpone en basilicum met de overgebleven poedersuiker.

Munt

De basilicum kun je natuurlijk ook vervangen door munt.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.