🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Kwarkcake met frambozen, mascarpone en basilicum

Kwarkcake met frambozen, mascarpone en basilicum

Dit recept is van: Danna

Yoghurtcake framboos mascarpone basilicum Danna
Kwarkcake met frambozen, mascarpone en basilicum
Info Benodigdheden Stappen

De combinatie van basilicum en frambozen is fris, spannend en super lekker!

30 min. Bereidingstijd
60 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
20 Porties
Frambozen Mascarpone Basilicum Kwark Cake Moederdag Thema recepten Kwarkcake
0
Nog geen beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koopmans Kwarkcake
    1 pak(ken)
    Koopmans Kwarkcake
  • Ei
    3 Stuk(s)
    Ei
  • Magere kwark
    200 g
    Magere kwark
  • Water
    25 ml
    Water

 

  • Mascarpone
    250 g
    Mascarpone
  • Poedersuiker
    3 el (eetlepels)
    Poedersuiker
  •  
    1 handje(s)
    Basilicum
  • Frambozen
    250 g
    Frambozen

Keukenspullen

  • Cakevorm 30 cm
    Cakevorm 30 cm
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats het rooster iets onder het midden in de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 150°C).

Vet de cakevorm in met boter en bestuif de binnenkant met bloem.

2. Kwarkcake beslag maken

Weeg de magere kwark (200 g) af en doe er een beetje water (25 ml) bij. Voeg de cakemix (1 pak Koopmans Kwarkcake) en de eieren (3 stuks) toe en mix op de laagste stand tot een glad geheel.

Mix daarna nog 3 minuten op de hoogste stand.

3. Kwarkcake bakken

Doe het kwarkcakebeslag in de cake- of taartvorm.

Bak de kwarkcake in ongeveer 60 minuten gaar.

Haal de kwarkcake uit de vorm en laat deze op een rooster afkoelen.

4. Mascarponetopping maken

In de tijd dat de kwarkcake afkoelt roer je de mascarpone (250 g) los.

Meng deze met de poedersuiker (2 el) en de heel fijn gesneden basilicum (handje).

Schep het mascarpone-basilicum mengsel op de kwarkcake.

Zet alle frambozen (250 g) er met de open kant naar beneden in, zodat de hele taart bedekt is met frambozen.

Bestrooi de kwarkcake met frambozen, mascarpone en basilicum met de overgebleven poedersuiker.

Munt

De basilicum kun je natuurlijk ook vervangen door munt.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.