Een heerlijk friszoet toetje met kwark, pruimen, krokante cruesli en geroosterde amandel. Geweldige smaakcombinaties voor een bijzonder nagerecht.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Was de pruimen (6-8 stuks, 1 p.p.) en snijden ze in parten. Doe ze samen met de bruine basterdsuiker (20 g) en kaneel (1 tl) in een steelpan. Kook ze ongeveer 10 minuten op een middelhoog vuur.
Verdeel de pruimen met het dikke sap over de glazen en laat het afkoelen.
Doe het water (200 ml) in een beslagkom. Weeg de Dr. Oetker Mix voor Kwarktaart zonder bodem (100 g) af en voeg dit toe. Meng dit met een mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Voeg dan de magere kwark (250 g) en de slagroom (125 ml) toe en mix het daarna tenminste 2 minuten op de hoogste stand.
Verdeel het mengsel over de glazen. Het kan handig zijn om hiervoor een spuitzak te gebruiken. Laat de toetjes tenminste 2 uur opstijven in de koelkast.
Rooster ondertussen het Dr. Oetker Amandelschaafsel (20 g) in een koekenpan en laat het afkoelen.
Meng het amandelschaafsel door de cruesli (65 g). Verdeel het over de toetjes.