🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Kruimel-plaatkoek met havermout en appel

Kruimel-plaatkoek met havermout en appel

Dit recept is van: Koopmans

kruimel plaatkoek havermout appel
Kruimel-plaatkoek met havermout en appel
Info Benodigdheden Stappen

Met dit recept bak je zelf een lekkere kruimel-plaatkoek met havermout en appel!

30 min. Bereidingstijd
55 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
15-20 Porties
Appel Plaatkoek Havermout Taart Kaneel Koekjes
4
4 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Rozijnen
    100 g
    Rozijnen
  • Appels (friszure: Goudrenet, Elstar of Jonagold)
    1.5 Kg
    Appels (friszure: Goudrenet, Elstar of Jonagold)
  • Boter (ongezouten roomboter)
    220 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Ei
    1 Stuk(s)
    Ei

 

  • Koopmans Appeltaart extra deeg
    1 pak(ken)
    Koopmans Appeltaart extra deeg
  • Havermout
    100 g
    Havermout
  • Kaneel
    2 tl (theelepels)
    Kaneel
  • Suiker (fijne)
    2 el (eetlepels)
    Suiker (fijne)

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails

Stappen

1. Voorbereiden

Wel de rozijnen (100 g) in lauwwarm water (circa 15 minuten) en dep ze droog.

Schil de appels (1,5 kg) en verwijder de klokhuizen. Snijd de appels in kleine blokjes en doe ze in een schaal.

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 140°C) en bekleed de bakplaat met bakpapier.

2. Kruimeldeeg maken

Roer de boter (220 g) zacht in een beslagkom en klop het ei (1 stuks) los in een kommetje. Doe 1/3 van het ei bij de boter.

Doe 2 eetlepels appeltaartmix van de Koopmans Appeltaart (1 pak) bij de appelblokjes en voeg de rest toe aan de boter en het ei in de beslagkom.

Mix het geheel tot een grof kruimelig deeg. Als het kruimeldeeg te fijn blijft, voeg dan nog een eetlepel ei toe. Spatel de havermout (100 g) door het deeg.

3. Havermout-plaatkoek bakken

Voeg aan de appelblokjes suiker (2 el), kaneel (2 tl), de rozijnen en de rest van het losgeklopt ei toe.

Verdeel 2/3 deel van het havermout-kruimeldeeg op de bakplaat en druk het aan. Verdeel het appelmengsel over het de plaatkoek en druk dit aan. Strooi het resterende havermout-kruimeldeeg over de appelvulling.

Bak de kruimel-plaatkoek met havermout en appel in 50-60 minuten goudbruin en krokant.

Laat de kruimel-plaatkoek met havermout en appel op de plaat afkoelen.

Over dit recept

Koopmans

Dit recept is van Koopmans

Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.