Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Wel de rozijnen (100 g) in lauwwarm water (circa 15 minuten) en dep ze droog.
Schil de appels (1,5 kg) en verwijder de klokhuizen. Snijd de appels in kleine blokjes en doe ze in een schaal.
Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 140°C) en bekleed de bakplaat met bakpapier.
Roer de boter (220 g) zacht in een beslagkom en klop het ei (1 stuks) los in een kommetje. Doe 1/3 van het ei bij de boter.
Doe 2 eetlepels appeltaartmix van de Koopmans Appeltaart (1 pak) bij de appelblokjes en voeg de rest toe aan de boter en het ei in de beslagkom.
Mix het geheel tot een grof kruimelig deeg. Als het kruimeldeeg te fijn blijft, voeg dan nog een eetlepel ei toe. Spatel de havermout (100 g) door het deeg.
Voeg aan de appelblokjes suiker (2 el), kaneel (2 tl), de rozijnen en de rest van het losgeklopt ei toe.
Verdeel 2/3 deel van het havermout-kruimeldeeg op de bakplaat en druk het aan. Verdeel het appelmengsel over het de plaatkoek en druk dit aan. Strooi het resterende havermout-kruimeldeeg over de appelvulling.
Bak de kruimel-plaatkoek met havermout en appel in 50-60 minuten goudbruin en krokant.
Laat de kruimel-plaatkoek met havermout en appel op de plaat afkoelen.
Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.