Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Kruimel-plaatkoek met havermout en appel

Kruimel-plaatkoek met havermout en appel

Dit recept is van: Koopmans

  1. kruimel plaatkoek havermout appel
Item 1 of 1
Kruimel-plaatkoek met havermout en appel
info
Benodigdheden
Stappen

Met dit recept bak je zelf een lekkere kruimel-plaatkoek met havermout en appel!

30 min.Bereidingstijd
55 min.Baktijd
Moeilijkheid
15-20Porties
AppelsPlaatkoekHavermoutTaartKaneelKoekjes

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Rozijnen
    100 g
    Rozijnen
  • Appels (friszure: Goudrenet, Elstar of Jonagold)
    1.5 Kg
    Appels (friszure: Goudrenet, Elstar of Jonagold)
  • Boter (ongezouten roomboter)
    220 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Ei
    1 Stuk(s)
    Ei

 

  • Koopmans Appeltaart extra deeg
    1 pak(ken)
    Koopmans Appeltaart extra deeg
  • Havermout
    100 g
    Havermout
  • Kaneel
    2 tl (theelepels)
    Kaneel
  • Suiker (fijne)
    2 el (eetlepels)
    Suiker (fijne)

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Wel de rozijnen (100 g) in lauwwarm water (circa 15 minuten) en dep ze droog.

Schil de appels (1,5 kg) en verwijder de klokhuizen. Snijd de appels in kleine blokjes en doe ze in een schaal.

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 140°C) en bekleed de bakplaat met bakpapier.

2. Kruimeldeeg maken

Roer de boter (220 g) zacht in een beslagkom en klop het ei (1 stuks) los in een kommetje. Doe 1/3 van het ei bij de boter.

Doe 2 eetlepels appeltaartmix van de Koopmans Appeltaart (1 pak) bij de appelblokjes en voeg de rest toe aan de boter en het ei in de beslagkom.

Mix het geheel tot een grof kruimelig deeg. Als het kruimeldeeg te fijn blijft, voeg dan nog een eetlepel ei toe. Spatel de havermout (100 g) door het deeg.

3. Havermout-plaatkoek bakken

Voeg aan de appelblokjes suiker (2 el), kaneel (2 tl), de rozijnen en de rest van het losgeklopt ei toe.

Verdeel 2/3 deel van het havermout-kruimeldeeg op de bakplaat en druk het aan. Verdeel het appelmengsel over het de plaatkoek en druk dit aan. Strooi het resterende havermout-kruimeldeeg over de appelvulling.

Bak de kruimel-plaatkoek met havermout en appel in 50-60 minuten goudbruin en krokant.

Laat de kruimel-plaatkoek met havermout en appel op de plaat afkoelen.

Over dit recept

Koopmans

Dit recept is van Koopmans

Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.