Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Kruimel-plaatkoek met havermout en appel

Een lekkere kruimel-plaatkoek met havermout en appel. Deze kruimelkoek met havermout is geschikt voor maar liefst 24 personen. Handig als je wilt delen! Heb je een kleine bakplaat, halveer dan het recept.

Bereiden

30 min

Baktijd

55 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

24 stuks

Voorbereiden

Elektrisch 160°C / Hetelucht 140°C

  1. Stap 1

    • 100 g rozijnen

    Wel de rozijnen in lauwwarm water (circa 15 minuten) en dep ze droog.

  2. Stap 2

    • 1,5 kg appels (bijvoorbeeld Elstar, Jonagold of Goudreinet)

    Schil de appels en verwijder de klokhuizen. Snijd de appels in kleine blokjes en doe ze in een schaal.

  3. Stap 3

    Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor en bekleed de bakplaat met bakpapier.

Kruimeldeeg maken

  1. Stap 4

    • 300 g roomboter (of margarine)

    • 2 eieren

    Roer de boter zacht in een beslagkom en klop de eieren los in een kommetje. Doe 1/3 van de eieren bij de boter.

  2. Stap 5

    • 2 pakken Koopmans Havermoutappeltaart

    Doe 2 eetlepels Havermoutappeltaart mix bij de appelblokjes en voeg de rest toe aan de boter en het ei in de beslagkom.

  3. Stap 6

    Mix het geheel tot een grof kruimelig deeg. Als het kruimeldeeg te fijn blijft, voeg dan nog een eetlepel ei toe.

Havermout-plaatkoek bakken

  1. Stap 7

    Voeg aan de appelblokjes 2 eetlepels suiker, de kaneel, de rozijnen en de rest van het losgeklopt ei toe.

  2. Stap 8

    Verdeel 2/3 deel van het havermout-kruimeldeeg op de bakplaat en druk het aan. Verdeel het appelmengsel over het de plaatkoek en druk dit aan. Strooi het resterende havermout-kruimeldeeg over de appelvulling.

  3. Stap 9

    Bak de kruimel-plaatkoek met havermout en appel in 50-60 minuten goudbruin en krokant.

  4. Stap 10

    Laat de kruimel-plaatkoek met havermout en appel op de plaat afkoelen.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.