Kindermusthaves

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Kruidnotenbergjes

Vrolijk versierde bergjes chocolade kruidnootjes, perfect voor het heerlijke avondje!

Bereiden

20 min

Baktijd

15 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

10-14 stuks

Voorbereiden

Elektrisch 175°C / Hetelucht 160°C

 1. Stap 1

  Haal de bakplaat uit de oven en bekleed deze met bakpapier. Verwarm de oven voor.

Kruidnotendeeg maken

 1. Stap 2

  • 1 pak Koopmans Kruidnoten

  • 2 el

  Doe 1 zakje mix in een kom en voeg 2 eetlepels water toe (gebruik 1 zakje mix voor 1 bakplaat). Meng het geheel met een lepel en kneed dit vervolgens met de hand net zo lang totdat de kruimels één deeg vormen

 2. Stap 3

  Bestuif het aanrecht met bloem en rol het deeg tot een deegrol van circa 40 cm. Verdeel de deegrol in 8 gelijke stukken van 5 cm; rol deze vervolgens iets verder uit, zodat er 8 gelijke rolletjes kruidnotendeeg van 7 cm ontstaan.

 3. Stap 4

  Snijd ieder deegrolletje in 7 gelijke stukjes van 1 cm en maak er kleine bolletjes van. Leg de bolletjes kruidnotendeeg op een bakplaat in 8 rijen van 7. Zorg ervoor dat de bolletjes goed over de plaat verdeeld zijn (tussenruimte van circa 3-5 cm).

 4. Stap 5

  Bak de kruidnoten in het midden van de oven in circa 10 minuten gaar. . Haal direct na het bakken de kruidnoten met het bakpapier van de bakplaat en laat ze even afkoelen.

Kruidnoten bergjes maken

 1. Stap 6

  • 200 g pure chocolade

  Laat de chocolade au bain marie smelten.

 2. Stap 7

  Voeg zodra de chocolade gesmolten is de pepernoten toe. Meng het geheel goed door elkaar. Zorg dat alle zijdes bedekt zijn met de chocola.

 3. Stap 8

  • Dr. Oetker Regenboogfantasie (of ander strooidecor)

  Verdeel nu met 2 lepels, kleine bergjes pepernoot op een velletje bakpapier. Bestrooi ze direct met alle leuke versieringen van Dr. Oetker.

 4. Stap 9

  Laat de kruidnoten bergjes minimaal 2 uur afkoelen.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.