Vrolijk versierde bergjes chocolade kruidnootjes, perfect voor het heerlijke avondje!
20 min
15 min
Eenvoudig
10-14 stuks
Haal de bakplaat uit de oven en bekleed deze met bakpapier. Verwarm de oven voor.
1 pak Koopmans Kruidnoten
2 el
Doe 1 zakje mix in een kom en voeg 2 eetlepels water toe (gebruik 1 zakje mix voor 1 bakplaat). Meng het geheel met een lepel en kneed dit vervolgens met de hand net zo lang totdat de kruimels één deeg vormen
Bestuif het aanrecht met bloem en rol het deeg tot een deegrol van circa 40 cm. Verdeel de deegrol in 8 gelijke stukken van 5 cm; rol deze vervolgens iets verder uit, zodat er 8 gelijke rolletjes kruidnotendeeg van 7 cm ontstaan.
Snijd ieder deegrolletje in 7 gelijke stukjes van 1 cm en maak er kleine bolletjes van. Leg de bolletjes kruidnotendeeg op een bakplaat in 8 rijen van 7. Zorg ervoor dat de bolletjes goed over de plaat verdeeld zijn (tussenruimte van circa 3-5 cm).
Bak de kruidnoten in het midden van de oven in circa 10 minuten gaar. . Haal direct na het bakken de kruidnoten met het bakpapier van de bakplaat en laat ze even afkoelen.
200 g pure chocolade
Laat de chocolade au bain marie smelten.
Voeg zodra de chocolade gesmolten is de pepernoten toe. Meng het geheel goed door elkaar. Zorg dat alle zijdes bedekt zijn met de chocola.
Dr. Oetker Regenboogfantasie (of ander strooidecor)
Verdeel nu met 2 lepels, kleine bergjes pepernoot op een velletje bakpapier. Bestrooi ze direct met alle leuke versieringen van Dr. Oetker.
Laat de kruidnoten bergjes minimaal 2 uur afkoelen.