Danna

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Kruidige appelcakejes met pindakaas crème

Geurige kruiden en smeuïge pindakaas…zo maak je deze appelcakejes extra lekker!

Bereiden

20 min

Baktijd

20 min

Niveau

Uitdagend

Aantal

6 cakejes

Voorbereiden

  1. Stap 1

    • 4 el bloem

    • 2 el bruine basterdsuiker

    • Snufje kaneel

    • Snufje zout

    Meng de bloem, suiker, kaneel en zout in een kom.

  2. Stap 2

    • 15 g boter

    Voeg de blokjes koude boter toe en verkruimel deze met je handen, zet daarna in de koelkast.

Appelvulling bereiden

  1. Stap 3

    • 1 appel (groot formaat)

    Schil en snijdt de appel in kleine stukjes.

  2. Stap 4

    • 1 el bruine basterdsuiker

    • 15 g boter

    Doe de appel met de suiker en boter in een pannetje en laat de appeltjes in 3 á 4 minuten zacht worden. Laat ze afkoelen.

Kleine cakejes maken

Elektrisch 200°C / Hetelucht 180°C

  1. Stap 5

    Verwarm de oven voor. Zet de papieren (muffin)bakvormpjes in het muffinblik.

    Ik heb grote muffinvormpjes gemaakt en kon er 6 maken, als je kleinere cakevormpjes gebruikt kunnen er 12 stuks uit dit recept.

  2. Stap 6

    • 180 g bloem

    • 2 tl Dr. Oetker Backin

    • Snufje zout

    • 1 tl kaneel

    • ½ tl kardemom

    Meng bloem, bakpoeder, zout, kaneel en kardemom door elkaar en zet even apart.

  3. Stap 7

    • 2 eieren

    • 100 g kokosbloesemsuiker

    Mix in een grote kom met de mixer met garden in ongeveer 2 minuten de suiker en de eieren tot het mengsel luchtig en lichter van kleur is.

  4. Stap 8

    • 100 g boter

    Voeg de boter toe en mix tot deze is opgenomen.

  5. Stap 9

    • 100 ml sour cream

    Voeg je eerder gemaakt droge bloemmix én de sour cream toe en mix tot een smeuïg mengsel ontstaat.

  6. Stap 10

    Vul de muffinvormpjes voor ¼ met beslag, schep daarop wat appeltjes en vul verder af met het beslag. Strooi het kruimeldeeg bovenop de cakejes.

  7. Stap 11

    Bak de kruidige appelcakejes in ongeveer 20 minuten af in de voorverwarmde oven.

Pindakaas botercrème maken

  1. Stap 12

    • 160 g pindakaas

    • 60 g boter

    Doe de pindakaas en de boter in een kom en mix goed.

  2. Stap 13

    • 100 g poedersuiker

    • 3 el melk

    Voeg beetje voor beetje de poedersuiker toe en voeg indien nodig druppelsgewijs de melk toe zodat de spread smeuïg wordt.

  3. Stap 14

    Serveer de kruidige appelkruimel cakejes met de smeuïge pindakaas crème.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.