Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Kruidcakespiesjes

Deze kruidcakespiesjes kun je vol trots trakteren. Kies je voor gemak, gebruik dan kant-en-klare kruidkoek.

Bereiden

10 min

Baktijd

60 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

18 spiesjes

Voorbereiden

Elektrisch 160°C / Hetelucht 150°C

  1. Stap 1

    Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Vet de randen van de cakevorm in met wat boter en bestuif de binnenkant met bloem (of gebruik een bakspray).

Kruidcakebeslag maken

  1. Stap 3

    • 75 g boter (kamertemperatuur)

    Klop de boter met de mixer zacht en romig in een beslagkom.

  2. Stap 4

    • 3 eieren

    • 1 pak Koopmans Oud-Hollandse Kruidcake

    • 80 ml water

    Voeg de kruidcakemix, het water en de eieren in één keer toe. Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad beslag. Klop het beslag daarna met de mixer op de hoogste stand in 2 minuten tot een luchtig beslag.

    Minder water

    Je gebruikt 20 ml minder water dan aangegeven op de verpakking omdat de wortel ook al nat is.

  3. Stap 5

    • 2 winterwortels (ca. 150g jullienne)

    Schil en rasp de winterpeen en roer deze door het beslag.

Bak je wortel-kruidcake

  1. Stap 6

    Doe het beslag in de cakevorm en bak de kruidcake in ongeveer één uur gaar.

  2. Stap 7

    Haal de cake zodra deze gaar is uit de oven en laat verder afkoelen op een rooster.

    Gaar?

    Controleer met bijvoorbeeld een satéprikker of de cake gaar is. Dit kun je het beste in het midden van de vorm doen. Als de prikker er schoon uitkomt is de cake gaar. Is dit niet het geval, bak de cake dan nog iets langer.

Spiesjes maken

  1. Stap 8

    • Aardbeien

    • Kiwi

    • Witte druiven

    Maak spiesjes door op een satéprikker om en om een blokje cake te prikken een een stukje fruit naar keuze.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.